Які лінзи у автомобільних CD та CD-MP3-ресіверів? Кажуть, що у дешевих CD-MP3-ресіверів лінза пластикова, а у простих CD-ресіверів скляні. Чи це правда? Якщо так, то як це впливає на якість звуку і довговічність лінзи?
только у очень дорогих и эксклюзивных моделей стекло. На качесве звука никакой разници, просто через пару лет пластик теряет свои оптические свойства. Вот и все. НО! врядли он выйдет из строя первым. Там много менее ресурсных деталей. ИМХО
но мне кажется что у макинтошей, денонов всяких за пару штук баксов, там может быть стекло. в компутерных сидиромах стоит пластик(это точно). Судить по домашней аппаратуре... Ну в Сиди проигрывателе Онкио у меня дома, там пластик, по моему. Да и стекло не сыщешь, особенно в кенвудах и блаупунктах. Это и есть ширпотреб. Вобще, в моем понимании ширпотреб - это все что сделано на конвеерах огромными партиями на китайско-тайваньско-малазийских заводах. Бывает еще эксклюзивный ширпотреб - это тоже гуано, только за большие деньги, но реально там те же ЗЧ что и в дешевых моделх. У меня самый дешевый кларион. Я думаю что самый дорогой собран там же и из тех же комплектующих. просто он красивше и со всякими примочками. Это принцип ширпотреба. Denon DCT-A1, можно сказать не ширпотреб, ну и в таком духе.
Шестеренки, шлейфы и ЖКИ гораздо раньше дадут о себе знать, если будет судьба аппарату поломаться. Причем практически независимо от цены. Потому я от Накамичи всех и отговариваю
Я теж згоден. Просто друг попросив узнати - сумнівається.
А на рахунок компутерних сіді. На скільки мені відомо в старих ТЕАСах лінза. Наприклад у TEAC СD-532ЕВ (у мене такий ). Вони ще й досі ціняться. Хоча, можливо я й не правий.
Но все Тики купленные 1999-2001 год уже повыбрасывали. Перестали читать диски. Приводы были куплены все в разных местах (5 шт). Разочаровался я в них, хоть в своё время и реклама сильная была на них - типа супердрайв... Фуфло это всё. Сейчас берём Sony, ничем не хуже, зато дешевле .
У мене теж. Майже. Поміняв прошивку на останню і всі диски читає на ура. І почистити не завадило б (я так і роблю). Просто у них немає на кришці паралончику, тому й пиляться сильно. Я в ньому лінзу спиртом протерав не один десято разів. Пластик такого не витримав би. Додому купив ДВД, а цей забрав на роботу. Весь офіс тепер бігає до мене читати нечитабельні диски. Звичайно не всі може прочитати - ніхто не ідеальний. А наприклад диски з тріщинами по всьому радіусу читає вільно!
А нові тіки (після 40-ї швидкості) і сіді і ерве, це вже дійсно фуфло - здається куплені по ліцензії у піонера!!! У мене і ДВД і РВ - ТІК. Взагалі тіки трохи шумні.
В ответ на: все Тики купленные 1999-2001 год уже повыбрасывали
Що можна з ними робити, щоб вони не працювали? У всіх моїх друзів всякі самтисунги, лижі, асери і т.д. ламаються і рвуть диски.
В ответ на: Сейчас берём Sony, ничем не хуже, зато дешевле
А соні свою бірочку ставить на приводи лайт-он.
ІМХО - зараз майже всі бренди (в сіді) приблизно зрівнялися по якості. І щоб не відходити від теми : усі ставлять пластикові лінзи.