autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Чи варто робити даїшнику неприємності? (2/2)

Csaba | важничающий писатель **
Re: Чи варто робити даїшнику неприємності?
[Re: shurken] 14 сентября 2009 в 12:30
Не треба софістики. В сабжі цього немає.
Pro100User | важничающий писатель **
[Re: Csaba] 14 сентября 2009 в 12:50
Вопрос актуален.
сегодня Святошинским судом была отменена постанова ИДПСа Ровенского УДАИ на мое имя на сумму 306 грн. Через 15 дней будет готово письменное решение.
Вот сижу и думаю как дальше добивать этого ИДПСа, который снимал меня из кустов за 200 м. до занка окончания населенного пункта.

У кого есть ссылки или готовые подобные документы - скидывайте.
Буду скаржитися.
shurken | IesuiT **
[Re: Csaba] 14 сентября 2009 в 13:14
В ответ на:

Не треба софістики. В сабжі цього немає.

Как раз сабж выглядит: "Чи варто робити даїшнику неприємності?", а не: "Чи варто звільняти даїшника?"
Myself | новичок ****
[Re: Csaba] 18 сентября 2009 в 15:44
Про що ти говориш? Я щось не розумію... Давай по-порядку:

Я законослухняний громадянин, ходжу до церкви, плачу (о, чудо! ) податки, виховую , короче - веду нормальний спосіб життя (в нашій ситуації - в супереч державі, а не за її допомогою). Якесь чмо мене незаконно оштрафувало типу "ти дурак - плати штраф, а не подобається - вали досуду, доводь, що ти розумний". Я витрачаю свій час (забираючи його від сім"ї/заробляння грошей(на податки /відпочинку тощо) і змушений копатись у всяких КУпАПах, КАСУ, і прочих матюгливих документах, писати якісь позови, щось комусь доводити, пару раз бігати в суд (відпрошуючись з роботи) щоб тільки взнати, чи все гаразд, коли буде слухання і т.д . Нарешті суд визнає, що я таки не дурак. І що? Я того без судді не знав ? А то чмо, що мене оштрафувало, за той час настрочило сотню незаконних постанов... Думати (як ти) що це - дріб"язок - ось де справжня софістика .

Особа, що спілкується зі мною від імені держави є її лицем. Станом на зараз я всіх ДАЇшників розглядаю виключно як членів організованого злочинного угрупування, єдина функція яких - грабувати автовласників . Така поведінка призводить до того, що і всю державу я сприймаю як організовану злочинну групу. І це - не дріб"язок... Поки у представників влади не буде відповідальності за свої дії, у країні буде бардак...
Myself | новичок ****
[Re: Csaba] 19 сентября 2009 в 00:15
А тепер, після "філософської частини" - по твоїх питаннях:
В ответ на:

1) Яке покарання дисциплінарного характеру ти вважаєш адекватним?

Як мінімум - догана, максимум - неповна службова відповідність

В ответ на:

2) Прагматизм законодавства в тому, що дрібязок таким залишається. В основному шкода, завдана незаконним затриманням, дізнанням, притягненням до кримінальної відповідальності повинна мати адекватне відшкодування. Дана ж справа - це дрібязок

.
Це не дріб"язок в моральному плані(читай вище). В матеріальному - хай оплатить мені 2-3 моїх робочих дні.

В ответ на:

3) Чи розмежовуєш ти питання некомпетентності чи помилки інспектора з явним умислом та грубим порушенням як критерій у необхідності додаткових скарг?

Так, некомпетентного одразу видно, йому бог суддя (і так, бідачка, мучиться ). Анулювати його рішення - в майбутньому бути мати науку, та й по всьому. А от хамська поведінка впевненого в своїй вищості та безнаказаності , який знайомий з нюансами юриспруденції і робить так, що відбитись стає дуже важко - тут треба йти до кінця ІМХО, догана - це необхідний, але недостатній мінімум.

В ответ на:

І найголовніше:
За твоєю логікою треба звільняти кожного суддю місцевого суду, чиє рішення (або вирок!!!) скасовано в апеляції, або гнати мітлою всю тройку суддів апеляційного суду, якщо касаційна інстанція переглянула їх рішення. Так виходить?

Моя логіка: коли плюють в лице, поважаючий себе чоловік відповідає адекватно. Софістика - це коли небажання/невміння/страх/лінь захистити свою гідність прикривається фразами про "дріб"язок", "сутяжничество" чи іншу іраціональну категорію, без образ.

Якщо в мене на роботі працівник систематично помиляється, я з ним без жодного жалю прощаюсь. Те саме я, як платник податків - роботодавець , суддів і прочих фігурантів цієї теми, пропоную робити з тими чиновниками, що систематично "помиляються". Я неправий?
[Re: Myself] 21 сентября 2009 в 18:39
Ти сто раз правий.

І правий один чувак. Якось зустрів його в суді в Кривому Розі (Апеляція). Судиться з якоюсь СПДшницею за якісь туфлі вже 4й рік. Вже вивчив весь ЦПК, ЗУ "Про захист прав споживачів", я його майже за адвоката сприйняв.
А туфлі коштували 400 грн. Отаке... 4 роки по судах
Myself | новичок ****
[Re: Csaba] 21 сентября 2009 в 23:23
Колись один розумний сказав, що сперечатись на форумах, це як приймати участь в олімпіадах для неповносправних: навіть коли ти переміг - все одно ти даун ...
Тому пропоную таке: твої аргументи почуті і прИйняті (хоч особисто для мене - неприйнЯтні), така думка має право на існування. Так що закриваємо цю суперечку кожен "при своїх", О.К? А то за нею тематика, винесена в сабж - забулась...
[Re: Myself] 22 сентября 2009 в 18:36
Ну давай псевдорозумні цитати сюди не приплітати, ми, як люди розумні, стоїмо трошки вище. Краще щось із великих цитувати, аніж форумний планктонський мотлох. Думка та рішення завжди за клієнтом (за тобою) - це я так із практики скажу. Адвокат лише пропонує варіанти, розказує про їх особливості. А клієнт - заказує музику.

Так само як і приклад - із практики навів - для наочності "глупої принциповості". Таких історій чимало. Просто подальша агресія з метою нашкодити ДАІшнику в тебе не зникає - а це вже ти в мінусі. Власне порада і полягала в тому - що вийти із ситуації або переможцем, або з прийнятним результатом - за рахунок мінімуму зусиль та ресурсів.
Удачі - не попадайся в руки рідної міліції
vad-dim | подмастерье ****
[Re: Myself] 23 сентября 2009 в 10:26
- Про рідкісні екземпляри гідних працівників ГАІ нижче не йтиметься - лиш трошки про нікчемних "дай"ців:
Незалежно від мотивів "дай" ( хабар чи план по протоколам )і факту скоєння порушення буває два основних типи діалогу у непевних ситуаціях і просто на рівному місці -
1.бездоказовий "развод лоха"
2.організовано- угрупований ( проплачені свідки ).

( Реально-чесне і кваліфіковане оформлення протоколу освіченим працівником ГАІ з відео-доказом І показаннями НЕкуплених свідків - неймовірно рідкісне видовище, яке варто оплатити. Варіант малоймовірного безчинства і застосування сили з боку ДАЙців теж не розглядатимем..)

Тож мої дії після кількасекундної оцінки особистості в погонах :
Тип 1. - Вмикаю диктофон/камеру і з максимальною ввічливістю прошу дати переписати "реквізити" зі службового посвідчення шановного пана. Зацим одразу прошу оформити протокол за всіма правилами і повідомляю, що нікуди не поспішаю. Чесно приношу в жертву 1-2 години і заповнюю протокол, клопотання, додатковий аркуш із поясненнями іт.д. Обов'язково закреслюю всі незаповнені графи. Фотографую місце зупинки в усіх необхідних ракурсах залежно від того, що "ш'ють". Їду до адвоката і віддаю йому сумму штрафу за вірно заповнені позови "кудитікиможна". По виграній справі - вимагаю компенсації понесених збитків і покарання дайця.
Тип 2. Все те саме + вимагаю посвідчення особи від свідків і намагаюсь раніше за Гайця внести в протокол своїх - байдужеяких. А надалі обов'язково вимагаю присутності всіх трьох "заробітчан" у суді, де розглядатимуться їх брехливі свідчення за статтею...

ГОЛОВНЕ - в жодному разі не намагатися залякати Гайця. мовчазне ввічливе оформлення на протязі години точно підштовхне його на роздуми-" от **** -, що бабла не отримав, часу купу втратив, у особовій справі - стягнення, до підвищення стало довше чекать- так цьому розумнику ще й приємно, що його зупинили..."

Отже на виході ( якщо ще в перші 2 хвилини мені не побажали щасливої дороги) я плачу не "на вибори" , а адвокату за роботу, а втрачений час компенсую моральним задоволенням від добре виконаної роботи на рівні соціуму - а головне - нікому зла не бажав і не зробив. Думаю, добре було б , якби хоч один з сотні поводив себе таким чином - всі не будуть, бо для цього треба мати хоча б нормальну середню освіту...

---- Де знайти таку спеціалізовану адвокатську контору?
PS: хіба може бути працівнику ГАІ неприємно вірно оформити протокол разом з
освіченим і досвідченим водієм?
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Чи варто робити даїшнику неприємності? (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 7741