Я живу на Троєщині. Прописаний на Виноградарі. Паспортистка приймає один раз на тиждень з 20 до 21. Спочатку я їздив до неї два рази (бо мені вже 26 ) вклеїти фотокартку по досягненні 25-річного віку. При цьому запитав - що треба, аби виписатися. Вона відповіла - заява і паспорт
Вклеїли мені фотокартку, приїжджаю виписуватися. А вона мені і каже
- а де війсковий квиток?
- дома на Троещині.
- свободен
Ну і все - дарма їздив, вечір зіпсований А всі кажуть - прописку відмінено, тепер тільки реєстрація...
Знаходжу в Liga закон Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні від 11 грудня 2003 року і читаю:
Стаття 6. Реєстрація місця проживання особи
Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, зобов'язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання.
Для реєстрації особа подає:
письмову заяву.
паспортний документ.
квитанцію про сплату державного мита або документ про звільнення від його сплати;
два примірники талона зняття з реєстрації.
Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання подання особою інших документів.
Заява особи про реєстрацію місця проживання є єдиною підставою для реєстрації місця проживання особи.
Стаття 7. Зняття з реєстрації місця проживання
Зняття з реєстрації місця проживання здійснюється протягом семи днів на підставі заяви особи, запиту органу реєстрації за новим місцем проживання особи, остаточного рішення суду (про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, визнання особи безвісно відсутньою або померлою), свідоцтва про смерть.
Скажіть будь ласка, хто вже міняв прописку - чи вимагали військовий квиток при цьому? Закон надрукую, візьму війсковий квиток і піду наступного понеділка шукати правду
Побачимо, хто кому більше крові вип'є ;-Г