autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Юридически подкованные люди помогите дилетанту!

Mutant | Достоевский **
13 октября 2009 в 14:05
Понимаю что вопрос немного баянистый но чем дольше читаю форум тем больше запутываюсь.
Посему сконсолидирую свои вопросы в одной теме. Если поможете разобратся, обещаю впреть помогать другим диллетантам.
Суть. Есть протокол за превышение скорости, зафиксировано Искрой, в протоколе написал что двигался в потоке транспорта и что скорость не моя так как много автомобилей двигалось значительно быстрее чем я. так как превышение больше чем на 50 км/час то соответственно постановы нет есть только протокол.
Протокол уже в суде, через две недели рассмотрение.
Хочу написать жалобу для отмены протокола.
Первоначально скачал образец отсюда. переделал под себя получилось:
В ответ на:

СКАРГА.
У протоколі про адміністративне правопорушення відсутні докази належності виміряної швидкості саме моєму автомобілю. Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки час, який ніби-то пройшов з моменту вимірювання швидкості, на приладі. Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля, неможливо, а за таких умов різниця у кілька секунд може означати, що насправді виміряно швидкість автомобіля, який рухався у кількох десятках метрах від мого автомобіля.
При цьому у момент, близький до вимірювання швидкості та зупинки, поряд із більшою швидкістю рухалися декілька автомобілів, наприклад автомобіль ВАЗ 21099 сірого кольору.
У відповідності до стст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, на вимірювання у сфері, у якій їх результат можуть бути використані у якості доказу по справі, розповсюджується державний метрологічний нагляд. За таких умов кожен засіб вимірювальної техніки має бути укомплектований документами про допуск даного типу засобів вимірювальної техніки для використання в Україні та про повірку даного примірника засобу вимірювальної техніки. Таких документів мені співробітником ДАІ надано не було.
На підставі викладеного, керуючись стст.287, 288 КпАП України,
ПРОШУ:
Оскаржуваий протокол скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

Потом увидел эту тему.
Возник вопрос что нужно подавать для отмены протокола, СКАРГУ или ПОЗОВНУ ЗАЯВУ? или административный иск?
Второй вопрос по сути жалобы. Нужно ли ссылатся в жалобе на отсутствие фото- и видеофиксации и соответствующую статью КОАП?
Третий вопрос когда подается жалоба, сейчас выслать заказным письмом или уже на рассмотрении дела?
Буду также рад любому совету по сути моего дела.
Ревизор | СуперСтар **
Re: Юридически подкованные люди помогите дилетанту!
[Re: Mutant] 13 октября 2009 в 15:07
Добрий день.
У Вас на руках є тільки протокол і рішення по ньому (постанову) буде приймати суд, тому оскаржвати Вам ще не має чого.
Протоколи не оскаржують і не скасовують.

А ось у суд Вам треба суттєво підготуватись: і про швидкість чужу і про іскру без документів і свідка приведіть із собою і обов'язково заявіть ходатайство у суді при залучення до справи інспектора який виписав протокол. А там Вам треба його розговорити і заставити суддю повірити Вам, а не йому. Взагалі, по процесуальним нормам вину повинен доводити він а не Ви, проте в наших судах буває навпаки.
успіху.
Drunkard | **
[Re: Mutant] 13 октября 2009 в 15:14
В ответ на:

Возник вопрос что нужно подавать для отмены протокола, СКАРГУ или ПОЗОВНУ ЗАЯВУ? или административный иск?

В твоем случае - ни одно, ни второе и не третье, а ходотайство с просьбой о закрытии дела по причине отсутсвия состава. Протокол "отменять" не надо, от самого протокола тебе ни холодно, ни горячо.

В ответ на:

Третий вопрос когда подается жалоба, сейчас выслать заказным письмом или уже на рассмотрении дела?

На твой вкус. Первое надежнее. Лучше вообще лично занести в канцелярию суда.
Mutant | Достоевский **
[Re: Drunkard] 13 октября 2009 в 15:21
В ответ на:

В ответ на:

В твоем случае - ни одно, ни второе и не третье, а ходотайство с просьбой о закрытии дела по причине отсутсвия состава. Протокол "отменять" не надо, от самого протокола тебе ни холодно, ни горячо.

Для этого нужно менять приведенный выше текст? Или достаточно все это указать не как "скарга", а как ходатайство?
Drunkard | **
[Re: Mutant] 13 октября 2009 в 15:57
В ответ на:

Для этого нужно менять приведенный выше текст? Или достаточно все это указать не как "скарга", а как ходатайство?

Ну, чтобы превратить его в ходотайство - смены заголовка хватит. А содержание, т.е. почему именно ты считаешь себя правым - это тебе самому виднее. Максимум чего присоветую - выбросить просьбу "отменить протокол", ибо глупость.
Змінено Drunkard (15:58 13/10/2009)
Csaba | важничающий писатель **
[Re: Ревизор] 13 октября 2009 в 20:34
В ответ на:

Добрий день.
У Вас на руках є тільки протокол і рішення по ньому (постанову) буде приймати суд, тому оскаржвати Вам ще не має чого.
Протоколи не оскаржують і не скасовують.

А ось у суд Вам треба суттєво підготуватись: і про швидкість чужу і про іскру без документів і свідка приведіть із собою і обов'язково заявіть ходатайство у суді при залучення до справи інспектора який виписав протокол. А там Вам треба його розговорити і заставити суддю повірити Вам, а не йому. Взагалі, по процесуальним нормам вину повинен доводити він а не Ви, проте в наших судах буває навпаки.
успіху.

Досить вдало написано.

Єдине що додам: протокол це документ, а ще точніше - доказ. При чому ключовий по адмінсправі. Тому головний акцент треба зосередити на оспорюванні цього доказу. Оскільки протокол містить як (А) юридичну сторону, так і (Б) фактичну, то треба знайти в протоколі і прокритикувати (А) недоліки процесуального характеру та інші юридичні помилки при складенні протоколу і (Б) своїми доказами спростувати фактичні обставини, відображені в протоколі.
Mutant | Достоевский **
[Re: Drunkard] 14 октября 2009 в 10:23
Что вообще можно еще указывать в ходатайстве. Нужно указывать какой я хороший, что у меня за 10 лет ни одного штрафа и т.п.?
Mutant | Достоевский **
[Re: Csaba] 14 октября 2009 в 10:29
Я так понял если я в протоколе свидетелей не указал, приводить их в суд бессмысленно?
Csaba | важничающий писатель **
[Re: Mutant] 14 октября 2009 в 10:48
На місці судді я б написав приблизно так: "Суд відхиляє посилання "Mutant" на наявність свідків по справі, оскільки він з невідомих причин не повідомив про їх існування інспектору ДАІ та не зазначив ці обставини у протоколі...."

Зрозуміло?
Змінено Csaba (10:51 14/10/2009)
Mutant | Достоевский **
[Re: Mutant] 15 октября 2009 в 08:43
В ответ на:

Что вообще можно еще указывать в ходатайстве. Нужно указывать какой я хороший, что у меня за 10 лет ни одного штрафа и т.п.?

И тишина...
Alexander_cROW | старый писатель ***
[Re: Mutant] 15 октября 2009 в 11:31
В ответ на:

И тишина...

поиск рулит ... смысл по сто раз писать?

вот например ... Drunkard (c):
В ответ на:

Берешь КоАП, открываешь статьи 33-35, находишь применимые смячающие и неприменимые отягчающие, излагаешь это все в письменном виде с ссылками на статьи КоАП и пункты и с приложением, по мере возможности, документов, озаглавливаешь "клопотання", приписываешь снизу просьбу прав не лишать и ограничиться штрафом, и подаешь это все в суд. Особо обрати внимание на "щире розкаяння", и "добровильге видшкодування збиткив". Неплохо бы еще приложить характеристику особы (см. ст. 33 КоАП), взятую с работы, в которой напишут "законопослушна до тошноты", и на нее тож сослаться в клопотанни. Клопотання подавать в суд заблаговременно - ДО заседания. В канцелярию

Mutant | Достоевский **
[Re: Alexander_cROW] 15 октября 2009 в 18:09
Если у меня есть распечатанное решение суда по аналогичному делу, стоит ли о нем где-то упоминать или приносить на слушание?
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 24 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3070