autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Народ, в чем я не прав? (+) (2/2)

NetGuy | Супер писатель! ****
Чесно кажучи (+)
[Re: Cabai] 9 марта 2004 в 13:27
Якщо так "інженерно" подумати, то як ця пластина має забезпечити сталий зазор при стиранні колодок - не можу уявити. Пластина розпирає колодки, пружини утримують їх. Але розміри пластини сталі, тому при стиранні колодок зазори зростатимуть.
А вот те, що ручником зазор виставляється - це вірно. Не даремно протягом експлуатації доводиться його підтягати. І причина не лише в тому, що тросики розтягуються, а і в зношуванні колодок.

Ось картинка, де все гарно видно: http://www.samara-faq.auto.ru/images/album08_x.jpg
Як-як? (+)
[Re: Нarry] 9 марта 2004 в 13:36
Це який-такий "мануальний порядок"?

Ти, Ігорку, давай, мотивуй, а то порядки якісь придумуєш

Взагалі є два незалежних (один від одного) контури. І прокачування одного ніяк не впливає на стан іншого.
Re: А жидкость? (+)
[Re: Zelinski] 9 марта 2004 в 13:49
А до чого тут спільна педаль?
Педаль тисне на шток циліндра, в якому є два окремих контури. І бачок теж поділений, до речі, на два відділення.
Крім того в межах контура від головного циліндра до переднього і заднього колеса (як уже було сказано, в ПП контури діагональні) ідуть магістральні трубопроводи - для кожного колеса свій. Так от, я не можу зрозуміти, для чого спочатку прокачувати заднє, а потім переднє колесо? В чому суть цього фізичного процесу?
Yurzik | опытный писатель ***
Правильно ли я понял? (+)
[Re: NetGuy] 9 марта 2004 в 14:15
Что при нормальном уровне в бачке (если я уверен, что там не хватануло воздуха) и я точно знаю что до того, как выдавило шток, воздуха в системе не было - я прикручу новый цилиндр, одену колодки, барабан, колесо и прокачаю только это колесо (зад. лев), мне не нужно будет прокачивать его диагональ (пер. прав)?

Правильно?
Zelinski | важничающий писатель *
Re: А жидкость? (+)
[Re: NetGuy] 9 марта 2004 в 14:25
вопрос я уже снял, т.к. не знал, что у вас контура диагональные (хи-хи!), так что твой способ как раз верен - прокачивать действительно надо по-диагонали. У классики есть передний и задний контур, поэтому, по мануалу, там прокачивается так как я написал. Я не говорил прокачать вначале переднее, а потом заднее, я говорил про прокачку вначале заднего контура, а потом переднего. Смысл в этом есть - выгнав пузыри из одного колеса, ты должен сразу же прокачать и второе контура, потому что, еще раз повторюсь, педаль общая, и бросившись прокачивать второй контур, ты этой педалью можешь воздух в первом опять загнать в уже прокаченное колесо - ты же не можешь добиться неподвижности ТЖ.
Нarry | важничающий писатель ****
Re: Як-як? (+)
[Re: NetGuy] 9 марта 2004 в 14:30
Ніц я не придумую - в усіх автах треба прокачувати спочатку другий контур, причому насампперед його довшу вітку, а потім перший так само поочинаючи з довшої. якби це дійсно значення не мало, як ти стверджуєш, в манулі цей порядок не був би так строго описаний. та й здоровий глузд підказує, що спочатку бульки треба вигнати з довшої труби а потім вже братися за коротку. крім того, контури не такі вже й незалежні - тиск в другому створюється тільки після того як достатньо стиснеться перший (або коли він непрокачаний то штоки гтц впруться один в одного) - і я впевнений що саме через це їх треба прокачувати в манульному порядку. напам"ять я його не пам"ятаю, тим паче для зубили тож розписувати не буду.

ти ще скажи що при прокачці двигун не треба заводити
Cabai | V.I.P **
Re: Чесно кажучи (+)
[Re: NetGuy] 9 марта 2004 в 14:33
Вот, нашел описание механизма работы автоматической регулировки зазоров колодок. Пластина тут действительно ни при чем.
Вот про это кольцо я и говорил (-) (-)
[Re: Cabai] 9 марта 2004 в 14:36
Вот про это кольцо я и говорил (-)
Cabai | V.I.P **
Re: А чего у тебя за мануал такой (+)
[Re: Yurzik] 9 марта 2004 в 14:45
Тебе, наверное, нужно какой-нибудь более подробный мануал купить. У меня от издательства "Третий Рим", так там как механизм работы тормозной системы, так и процедура замены очень подробно расписаны. Правда, этот мануал никак не подходит под категорию "своими силами", он, скорее на автосервисы ориентирован со специализированным оборудованием.
У меня старый альбом и книга ЗР "Ремонт своими силами"(-) (-)
[Re: Cabai] 9 марта 2004 в 14:56
У меня старый альбом и книга ЗР "Ремонт своими силами"(-)
Ну... (+)
[Re: Yurzik] 9 марта 2004 в 15:02
Теоретично - мало би так бути.
А практично - краще прокачати весь контур. З питань безпеки і надійності.
Перестраховуються, імхо (+)
[Re: Нarry] 9 марта 2004 в 15:20
Це я щодо контурів. Прокачував я, починаючи і з того, і з того контура. Ніяких проблем не зауважував.
А вот яка різниця - яку гілку спочатку прокачувати - довгу чи коротку, зовсім не розумію.
Але розбиратися не будемо, не хочу на це час тратити.

А двигун? Так, двигун завести, аварійку ввімкнути, габаритні вогні і після кожного прокачування увімкнути і вимкнути двірники
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Народ, в чем я не прав? (+) (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

fetus, Bivaliy, moderator 

0 користувачів і 7 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2624