autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Пожалуйста опишите что надо купить для ходовой

zai | СуперСтар ***
15 марта 2004 в 12:01
10 ЛЕТ НЕ ДЕЛАЛ ХОДОВУЮ, правда машинка то прошла всего то 80 тыщ. С потеплением собираюсь перебрать всю ходовую, заменить все резинки.

Буду менять все аммо, пружины, шаровые.

На что еще стоит обратить внимание, какие комплекты резинок и втулок мне надо бы по-ходу заменить. Если кому не лень - расспишите или дайте ссылочку. К мастеру отправлять не стоит, хочу прежде всего сам в этом разобраться.
NetGuy | Супер писатель! ****
На СТО, кажеш, не посилати? (+)
[Re: zai] 15 марта 2004 в 16:18
І з заміною амо і геометрією також? Ну, дивися, сам напросився!

Усілякі втулки мають бути балаківські. Гума там хороша.
Кронштейни розтяжок (краби) не міняй. Хіба поміняй втулки, бо з заводу кронштейни ідуть хороші, а ті, що в магазинах, як правило погані - силумін низької якості.

Амо. Задні міняти самому відносно не складно. Можна і без ями, як і передні. Тільки домкрат треба - балку піддомкратити. А задок має бути в той час на козлах.
Для передніх доведеться купити спеціальні стяжки, щоб зжати пружини. Ще спецключ для штоків амо - тих, що зараз стоять, і тих, що ставити будеш. Якщо вони різні.
Перед установкою треба зробити з десять повних качків на кожен амортизатор. Якщо цього не зробити, одразу поставити їх і так поїхати, амо можуть скоро вмерти.
Опори треба. При покупці проконтролювати, щоб в підшипнику не було люфту, а то мені і такі попадались. Від 2110 опори я ставити б не радив - передок задереться на 2 см, що не є добре - ні в плані керованості і безпеки, ні в плані довговічності ШРУСів (напевно).

Рульові наконечники. Можна міняти з допомогою лома і кувалди, а можна і зйомника купити, що я і зробив - тепер цивілізовано міняю, з задоволенням
Наконечники, як і кульові опори Трек.

Після установки передніх амо - геометрія. Я роблю сам, кути в ПП нульові, виставити просто.
Протягується шнурок з будь-якого боку авто.
Через центри коліс. Ззаду між шнурком і колесом прокладається щось, товщиною 1 см (напр. сірникову коробку), бо колія задніх вужча.
Переднє колесо виставляється кермом так, щоб колесо торкалось шнурка одночасно і спереду, і ззаду.
Потім шнуркова конструкція переноситься на другий бік (або з другого боку встановлюється друга) і тоді гайками на рульових тягах добивається того ж, що і з першого боку - щоб колесо торкалось одночосно шнурка передньою і задньою частиною.
Ну а розвал - на шнурок вішається гайка і добиватись, щоб колесо торкалось шнурка верхньою і нижньою частиною.
В процесі геометрії треба буде машину пару раз прокатати вперед-назад на оберт колеса, щоб підвіска "з`їла" зазори.

Ще будуть питання - буду радий допомогти.
ПС. Підвіску в своїй тарантайці я міняв усю, тому що і як там робиться знаю з власного досвіду.
NetGuy | Супер писатель! ****
Блііін! (+)
[Re: NetGuy] 15 марта 2004 в 16:36
Ну кому заважали марки авто, які виводились з профілю і було видно, хто на чому їздить?
Ну і... Нахай залишається, мо, зубиловодам придасться
Ol_102iL | приверженец ***
Цілком згоден !! (-)
[Re: NetGuy] 16 марта 2004 в 09:23
!
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Додаткова інформація
Модератор:

fetus, Bivaliy, moderator 

0 користувачів і 15 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 942