Re: Что написано пером, не вырубишь топором - это точно (+)
[Re: WildHawk] 9 апреля 2004 в 09:27
В ответ на: Повторяю. Для нормального человека покупка автомобиля - это дополнительный комфорт в жизни. Как и тапочки с тумбочками. А вот если при покупке авто меняеться образ и условия жизни человека - это уже ненормально по отношению к неодушевлённому предмету.
Степень этого комфорта как раз такова, что именно это и меняет образ и условия жизни!
В ответ на: На каком основании вы выносите приговор что это мнение преобладает на форуме ?
А Вы ту ветку внимательно почитайте. Обратите внимание, что "любители хороших машин" (в т.ч. и я) там оказались в меньшинстве!
There are 10 types of people in this world, those that understand binary and those that do not. (с) не знаю
Я кажется понял в чем проблема:
- есть люди, считающие автомобиль СРЕДСТВОМ передвижения. Они свой автомобиль используют. по назначению.
- и есть люди, считающие автомобиль ПРИЗНАКОМ высокого социального статуса. Для последних обладание автомобилем есть цель, факт достижения которой будет свидетельствовать о том, что они смогли. Соответственно, при наличии ПРИЗНАКА высокого социального статуса, появляется потребность в получении должных знаков почтения от окружающих, в том числе и от пешеходов, у которых НЕТ такого признака.
Взаимопонимание между перечисленными типами людей практически недостижимо.
P.S. Странно, но почему то перед глазами возникает образ Фрейда, злорадно потирающего руки...
1. Людині під ніком vvlaw. Те, що вам пропонують зрозуміти WildHawk, Smile_kv та інші – це те, що ми всі перш за все ЛЮДИ, а потім власники. І що власність наша не дає нам ніяких переваг над іншими ЛЮДЬМИ. І Ваш поспіх, пов`язаний з бажанням заробити чергову сотню, за яку Ви вип`єте мартіні з друзями при нагоді, не є важливіший, ніж поспіх пішохода, який намагається заробити п`ятірку, щоб накормити своїх дітей хоча би хлібом, інакше вони будуть голодати. Можливо, варта задуматись над тим, що ваше матеріальне благополуччя не для того, щоб розвивати Вашу гординю і відноситись до менш заможних як до „другого сорту”, до тих, що „не змогли”, а перш за все велика відповідальність перед суспільством! Що автомобіль (в прикладенні до контексту дискусії) – це, навіть якщо він у викривленій психології власника є ознакою його соціального статусу, на дорозі він таки є транспортним засобом підвищеної небезпеки, яким власник користується для отримання ВЛАСНОЇ ВИГОДИ. Я не говорю про машини спецслужб, типу швидкої допомоги, пожежників, про власні автомобілі лікарів, які поспішають, щоб врятувати комусь життя і т.п. Ніхто не сперечається про необхідність виправлення ситуації з порушеннями Правил пішоходами. Просто, вони їх, ці Правила не знають. Їх треба викладати у школі з наступним екзаменом в ДАІ, треба видавати брошурки, щоб роздавати пішоходам на вулиці, треба вивішувати відповідні рекламні плакати… Але Ви ж не про це говорите, а про перегляд підходу до визначення переваг в праві на життя на основі матеріального благополуччя. Те, що я кажу не є соціалістичним/комуністичним поглядом на організацію суспільства, а всього лишень людяним.
2. Модератору. Посада модератора зобов`язує до певних речей. Зокрема, висловлювання посадової особи завжди будуть сприйматись в контексті її службового становища, не суть важливо, платять йому за це гроші, це все відбувається на громадських засадах. Тому, будучи Модератором, уже не можна просто висловлювати свої думки, якими б вони не були, за власним бажанням. Вони будуть сприйматися як позиція Адміністрації. Варта теж звернути на це увагу.
В ответ на: 2. Модератору. Посада модератора зобов`язує до певних речей. Зокрема, висловлювання посадової особи завжди будуть сприйматись в контексті її службового становища, не суть важливо, платять йому за це гроші, це все відбувається на громадських засадах. Тому, будучи Модератором, уже не можна просто висловлювати свої думки, якими б вони не були, за власним бажанням. Вони будуть сприйматися як позиція Адміністрації. Варта теж звернути на це увагу.
В ответ на: Правила конференции. 6.2. Всегда должно быть четкое различие между официальными сообщениями и сообщениями, сделанными модератором как участником форума. Модераторы тоже имеют право на свое собственное мнение.
Я про те, що висловлювання посадових осіб, навіть якщо вони зазначать, що це їхня особиста думка, все рівно буде певною мірою сприйматись в контексті службового становища. І слова цієї людини будуть також впливати на ресурс, Модератором якого вона є.
я могу себе представить сколько еще справедливо возмущенных Конфуциан выскажутся по "известному" поводу и с ужасом представляю сколько еще бессмысленных флеймов они получат в ответ.
пАнимаю, что никто не заставляет сие читать, но все же?