В цьому компоті є трохи дьгтю у вигляді керівного органу ОСББ.
Якщо в інших випадках договори на надання житлово-комунальних послуг укладаються напряму між їх постачальниками (управитель, ЖЕК, Водоканал, Київенерго, Утел...) та власниками приміщень, які їх і споживають, то в разі ОСББ, воно хоче претендувати на функцію колективного споживача, яка ніде не виписана.
Таким чином в першому випадку я маю право, в разі ненадання мені якісних послуг, вимагати перерахунку платежів, або їх взагалі не сплачувати, а в ОСББ як збори (читай голова) вирішить раз в рік, так всі і платять. Я спробував вирішити питання недостатнього тиску гарячої води на своєму поверху через наше Правління, отримав відповідь, шо плачу я по лічильнику, лишнього не переплачую, і шо я один такий розумний. А нафіга мені така гарача вода, яка ледь тече і яку не можна відрегулювати. Мені, як споживачу, потрібен не 1 м3 гарячої води, а нормальний душ. Потім правда вияснилось, через 3 місяці, шо проблема була в насосі.
Тому, я повторюю, мені потрібне не ОСББ, збори, кворум, куб. метри води, гігакалорії, квадратні метри площі, кВт/год, а тепло в квартирі, нормальний душ, чистота, освітлення, майданчик для дитини, безпека і т.і.