autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Проезд пеш.перехода на красный

moscow_81 | старожил **
28 марта 2010 в 20:37
Остановил меня в Броварах доблестный сотрудник ДАИ,представился попросил документы,на вопрос о причине остановки,говорит вы проехали регулируемый пеш.переход на красный.Я был приятно удивлен,так как проехал на зеленый мигающий,кто не знает в Броворах желтого нет.Остановлен я был метров через 50 после перехода и за мной по левой полосе проехала машина,которую видно не заметил,или красный светил для меня индивидуально.Был приглашен в авто, начинает заполнять протокол.Я пытаюсь с ним договориться,чесно говорю,что это мой первый протокол,предлагаю денег,от денег отказался и говорит я выпишу протокол на мин. штраф,я соглашаюсь.Короче заполнил он только шапку и поставил галочку,где типо мне надо росписаться,перелистнул еще пару листков и в абсолютно пустых 2 протоколах поставил галки, я на него смотрю ,а он это типа так нада.Вобщем было сказано кто он такой и куда ему идти.
Итого имеем протокол с постановой на 510грн. и вопрос как обжаловать и имеет ли смысл.В пояснении ничё умней кроме как проехал на зеленый мигающий дабы не использовать экстренное торможение и не создавать авар.ситуацию в голову не пришло.Чё делать?
autoservice | V.I.P ***
Re: Проезд пеш.перехода на красный
[Re: moscow_81] 28 марта 2010 в 20:42
заяву писать в суд и обжаловать
moscow_81 | старожил **
[Re: autoservice] 28 марта 2010 в 20:44
Мое слово против гайца покатит?доказать же нереально.
farmukanx | СуперСтар ****
[Re: moscow_81] 28 марта 2010 в 21:18
В ответ на:

Мое слово против гайца покатит?доказать же нереально.

доказывать должен гаец, и не просто словами. судись
moscow_81 | старожил **
[Re: farmukanx] 28 марта 2010 в 21:33
Образец заявы вроде нашел
В ответ на:

До Жовтневого районного Суду м.Дніпропетровськ
49044, м. Дніпропетровськ, вул.Паторжинського, 18а,

Позивач: [фамилия] Олександр [отчество],
що проживає за адресою:
49100, м.Дніпропетровськ,
[улица], буд. X, кв. Y
Номер засобу зв’язку +380-XX-YYYYYYY
Адреса електронної пошти:
[e-mail]

Відповідач:
Коваль Юрій Сергійович,
молодший сержант,
інспектор УДПС БДПС для обслуговування в м.Дніпропетровськ

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови АЕ № XXXXXX про адміністративне правопорушення
від 18 січня 2009 року

18 січня 2009 року я, [фамилия] Олександр [отчество], рухаючись на власному автомобілі Daewoo Lexus реєстраційний номер XX YYYY ZZ по пр. Героїв в м. Дніпропетровськ, зі швидкістью біля 55-60 км/год, проїхав регульований пішохідний перехід в районі будинку номер 12 на зелений сигнал світлофора, що миготів. В результаті мене було зупинено інспектором УДПС БДПС для обслуговування в м.Дніпропетровськ молодшим сержантом міліції Ковалем Юрієм Сергійовичем, який наполягав на тому, що я перетинав регульований пешохідний перехід на жовтий сигнал світлофора. На мої пояснення, що я перетинав вищезазначений перехід на зелений сигнал та не мав змоги зупинити транспортний засіб без застосування засобів екстренного гальмування, інспектор не зважав та склав відносно мене протокол серія АЕ № XXXXXX про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пояснивши це тим, що я порушив пункт 8.7.3.ґ Правил дорожнього руху, а саме рухався на жовтий сигнал світлофора, який забороняє рух та попереджує про подальшу зміну сигналу. В протоколі я пояснив, що не згоден з порушенням. На підставі протоколу на місці інспектором Ковалем Юрієм Сергійовичем було винесено постанову серія АЕ №XXXXXX по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 450 гривень.
Вважаю свої дії єдино допустимими в даній дорожній ситуації, а дії інспектора УДПС БДПС для обслуговування в м.Дніпропетровськ молодшого сержанта міліції Коваля Юрія Сергійовича щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення і винесення постанови про накладення на мене адміністративного стягнення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 450 гривень, некомпетентними та незаконними з наступних причин:
1) Наполягаю на тому, що перетинав регульований пешохідний перехід на зелений сигнал, що миготів, що, згідно з пунктом 8.7.3.в ПДР дозволяє рух, але інформує про те, що найближчим часом буде ввімкнено сигнал, який забороняє рух.
2) Навіть за ситуації, коли я знав про те, що забороняючий (жовтий сигнал) світлофора буде ввімкнений найближчим часом, я не мав смоги зупинити транспортний засіб, що рухався зі швидкістю 55-60 км/год (зазначено в протоколі у графі пояснень) на слизькому покритті, не застосовуючи засобів екстреного гальмування та продовжив рух, забезпечивши безпеку дорожнього руху, що передбачено пунктом 8.11 ПДР. Застосування екстренного гальмування в подібній ситуації небезпечно та, крім того, порушує вимоги п. 12.9.г ПДР, що забороняє застосовувати різке гальмування.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями 280, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статтями 2, 6, 17, 18, 19, 71, 104, 105, 105 Кодексу адміністративного судочинства України
ПРОШУ:
1. Скасувати постанову серія АЕ № XXXXXX від 18 січня 2009 р. про накладення на мене адміністративного стягнення за порушення ч. 2 ст. 122 КУпАП у вигляді стягнення штрафу у розмірі 450 гривень.
2. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення.

Додатки:
1. Копія паспорта позивача
2. Копія ідентифікаційного коду позивача
3. Копія протоколу серія АЕ № XXXXXX
4. Копія постанови серія АЕ № XXXXXX
5. Копія квітанції про сплату судового збору (держмита)

Если бы еще кто-то толково обьяснил куда эту заяву нести и че просить или требовать,буду премного благодарен,а то как-то с судебными делами пока не сталкивался.
Wonderful | старожил **
[Re: moscow_81] 28 марта 2010 в 21:45
В ответ на:

Если бы еще кто-то толково обьяснил куда эту заяву нести и че просить или требовать,буду премного благодарен,а то как-то с судебными делами пока не сталкивался.

Нести в суд по месту прописки в течение 10 дней после инцедента. После чего состоится суд, на котором вы все объясните как было. Не забыть сказать, что гаец просил расписаться на пустых бланках.
Змінено Wonderful (21:47 28/03/2010)
farmukanx | СуперСтар ****
[Re: moscow_81] 28 марта 2010 в 22:01
В ответ на:

составляешь иск. если по "козе", вычитай хорошенько, проверь, все ли написано верно, опиши свою ситуацию, проверь наличие всех "додаткив".
обязательно:
- ФИО, почтовый адрес(служебный), ответчика.
- свои ФИО и почтовый адрес.
кладешь все в "файлик", для надежности

дальше. делаешь копию полученных документов. таких копий должно быть столько, сколько ответчиков. т.е. если пишешь на того инспектора и все, то в суд ты должен отнести два одинаковых "файлика" - один для суда, второй для ответчика
в суде тебе дадут входной номерок твоих документов.
если в суд идти не получается/не хочется/нет времени/не успеваешь за 10 дней, то просто несешь их не в суд, а на почту. там отправляешь заказным письмом на адрес райсуда. ждешь почтальона с извещением о вручении документов суду.
после этого, суд должен прислать почтой ухвалу о назначении судебного заседания.
ну или узнай телефон и позванивай ,чтоб не пропустить.
вроде все. удачи.
moscow_81 | старожил **
[Re: farmukanx] 28 марта 2010 в 23:34
еще один вопрос,на месте я протупил про свидетелей,хотя вроде родственики все равно не прокатывают,но может пойти по пути и сказать на суде,что у меня были свидетели,а отказался запротоколировать или все таки не стоит.
Lekha | подсевший на форум *
[Re: moscow_81] 28 марта 2010 в 23:47
В ответ на:

еще один вопрос,на месте я протупил про свидетелей,хотя вроде родственики все равно не прокатывают,но может пойти по пути и сказать на суде,что у меня были свидетели,а отказался запротоколировать или все таки не стоит.

Это тебе сказал, что родственники в качестве свидетелей не катят?
ВПИСЫВАТЬ надо было!!!
А так тащи их с собой на суд...
S.T.A.L.K.E.R | СуперСтар **
[Re: moscow_81] 28 марта 2010 в 23:48
В ответ на:

стОит, исчо как стОит, я в машине ехал ОДИН када был остановлен в пресловутых Киптях якобы за превышение, хотя на самом деле сворачивал на заправку которая сразу за постом если с киева ехать. В заявлении указал что со мной ехали жена и 2-е друзей. На первом заседании судья спросил - сможете привезти свидетелей в суд? На второе заседание приехали всей компанией, попал правда на 2 бутылки пива ну и вечером дома пришлось посуду помыть
ps суд виграл
moscow_81 | старожил **
[Re: Lekha] 28 марта 2010 в 23:55
В ответ на:

ВПИСЫВАТЬ надо было!!!

не такое не говорил,но кто докажет обратное,просто я хотел почеркать все оставшиеся пустые графы протокола,а гаец сказал шо нэтрэба,бо он же мне копию отдает.
legionary | важничающий писатель **
[Re: moscow_81] 29 марта 2010 в 00:09
В ответ на:

В ответ на:

ВПИСЫВАТЬ надо было!!!

не такое не говорил,но кто докажет обратное,просто я хотел почеркать все оставшиеся пустые графы протокола,а гаец сказал шо нэтрэба,бо он же мне копию отдает.

ты не должен доказывать ничего ни обратного ни прямого, если говоришь что они были и все видели, значит так и есть, если у судьи появятся вопросы он их свидетелям задаст, не волнуйся
вписывать в протокол не обязательно, можно в позов или ходатайством
черкать при этом тоже не обязательно, гаец прав, все равно у тебя копия будет
Змінено legionary (00:11 29/03/2010)
moscow_81 | старожил **
[Re: legionary] 29 марта 2010 в 22:36
Представляю на рассмотрение,может кто-то еще что-то посоветует дельное.Кстати с украинским у меня туго,в суде на русском можно или обязательно на державном?
В ответ на:

До Деснянського районного суду міста Києва,
02225 м. Київ, вул.Маяковского,5в
тел.(044)574-37-27

Позивач:

moscow_81@mail.ru

Відповідач:
Інспектор ДПС ВДАІ Броварського району
Жипа Максим Леонідович
07400 м. Бровари,вул. Енгельса,1-Б
тел.(4494)6-49-94,5-05-26

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови АІ № про адміністративне правопорушення
від 28 березня 2010 року

28 березня 2010 року близько 13год. 20хв. я, рухаючись на автомобілі OPEL VECTRA реєстраційний номер по вул. Київська в м. Бровари, зі швидкістю біля 50-55 км/год, проїхав регульований пішохідний перехід в районі будинку номер 137 на зелений сигнал світлофора, що миготів. В результаті мене було зупинено інспектором ДПС ВДАІ Жипой Максимом Леонідовичем, який наполягав на тому, що я перетинав регульований пішохідний перехід на червоний сигнал світлофора. На мої пояснення, що я перетинав вищезазначений перехід на зелений сигнал та не мав змоги зупинити транспортний засіб без застосування засобів екстреного гальмування, інспектор не зважав та склав відносно мене протокол серія АІ № про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пояснивши це тим, що я порушив пункт 8.7.3 Правил дорожнього руху, а саме рухався на червоний сигнал світлофора, який забороняє рух. В протоколі я пояснив, що не згоден з порушенням. На підставі протоколу на місці інспектором Жипой Максимом Леонідовичем було винесено постанову серія АІ № по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 510 гривень.
Вважаю свої дії єдино допустимими в даній дорожній ситуації, а дії інспектора ДПС ВДАІ Жипи Максима Леонідовича щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення і винесення постанови про накладення на мене адміністративного стягнення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 510 гривень, некомпетентними та незаконними з наступних причин:
Наполягаю на тому, що перетинав регульований пішохідний перехід на зелений сигнал, що миготів, що, згідно з пунктом 8.7.3.в ПДР дозволяє рух, але інформує про те, що найближчим часом буде ввімкнено сигнал, який забороняє рух.
Навіть за ситуації, коли я знав про те, що забороняючий (червоний сигнал) світлофора буде ввімкнений найближчим часом, я не мав смоги зупинити транспортний засіб, що рухався зі швидкістю50- 55 км/год , не застосовуючи засобів екстреного гальмування (зазначено в протоколі у графі пояснень) та продовжив рух, забезпечивши безпеку дорожнього руху, що передбачено пунктом 8.11 ПДР. Застосування екстреного гальмування в подібній ситуації небезпечно та, крім того, порушує вимоги п. 12.9.г ПДР, що забороняє застосовувати різке гальмування.
Інспектор ДПС ВДАІ Жипа Максим Леонідович не роз’яснив мені права та обов’язки, передбачені ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП.
Статтею 268 КУпАП України, передбачено, що особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право: «..заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката..». При розгляді справи інспектором ДПС УДАІ Жипой Максимом Леонідовичем мої пояснення не розглядалися і не бралися до уваги, також порушено моє право на використання юридичної допомоги. Мною було заявлено про необхідність надання правової допомоги. Але інспектор ДПС проігнорував моє звернення і відразу виніс постанову, чим грубо порушив мої права. Такі дії інспектора є грубим порушенням вимог ст. 245 КУпАП щодо всебічності, повноти і об'єктивності розгляду справи. Цим також порушено вимоги ст. 279 КУпАП щодо дослідження доказів при розгляді справи. Тобто я не мав змоги повноцінно захищати свої права. Як наслідок, необхідність відстоювати свої права в судовому порядку.
Крім цього, ст. 256 КУпАП зазначено, що у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: «…прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є…». й факт знаходження в моєму автомобілі свідків – Тетяни (прож. м. Київ, вул. ) та Катерини (прож. м. Київ, вул. ) які можуть підтвердити надані мною та зазначені в протоколі пояснення.
На мене було накладено штраф у розмірі 510 грн., але не вказано, чому саме ця, максимальна, сума була вибрана як штраф.
Також, ст. 280 КУпАП України передбачає необхідність при розгляді справи адміністративного правопорушення з'ясувати, «чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи», що не було зроблено у моєму випадку для прийняття рішення о розмірі штрафу. Тому оцінка правопорушення, яке я нібито скоїв, була проведена не повністю, і розмір штрафу не є об'єктивним.
На підставі вищевикладеного та керуючись статтями245,256,268,279, 280, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статтями 2, 6, 17, 18, 19, 71, 104, 105, 105 Кодексу адміністративного судочинства України
ПРОШУ:
1. Скасувати постанову серія АІ № від 28 березня 2010 р. про накладення на мене адміністративного стягнення за порушення ч. 2 ст. 122 КУпАП у вигляді стягнення штрафу у розмірі 510 гривень.
2. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення.

Додатки:

1 . Копія позовної заяви.
2. Копія протоколу серія АІ № від 28 березня 2010 року
3. Копія постанови серія АІ № від 28 березня 2010 року

30 березня 2010 р.

legionary | важничающий писатель **
[Re: moscow_81] 30 марта 2010 в 05:15
В ответ на:

Представляю на рассмотрение,может кто-то еще что-то посоветует дельное.Кстати с украинским у меня туго,в суде на русском можно или обязательно на державном?

конечно на державном, иначе тебе придется вызывать переводчика, никому этот гиморрой не нужен

В ответ на:

тел.(044)574-37-27

Позивач:

moscow_81@mail.ru

Відповідач 1:
ВДАІ Броварського району
УДАІ ГУМВС України в Київській обл.
Інші засоби зв’язку невідомі

Відповідач 2:
Жипа Максим Леонідович

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови АІ № про адміністративне правопорушення
від 28 березня 2010 року

Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст. 288 КУпАП України.
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ч. 3 ст. 288 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

28 березня 2010 року близько 13год. 20хв. я, рухаючись на автомобілі OPEL VECTRA реєстраційний номер по вул. Київська в м. Бровари, зі швидкістю біля 50-55 км/год, проїхав регульований пішохідний перехід в районі будинку номер 137 на зелений сигнал світлофора, що миготів. В результаті мене було зупинено інспектором ДПС ВДАІ Жипой Максимом Леонідовичем, який наполягав на тому, що я перетинав регульований пішохідний перехід на червоний сигнал світлофора. На мої пояснення, що я перетинав вищезазначений перехід на зелений сигнал та не мав змоги зупинити транспортний засіб без застосування засобів екстреного гальмування, інспектор не зважав та склав відносно мене протокол серія АІ № про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пояснивши це тим, що я порушив пункт 8.7.3 Правил дорожнього руху, а саме рухався на червоний сигнал світлофора, який забороняє рух. В протоколі я пояснив, що не згоден з порушенням. На підставі протоколу на місці інспектором Жипой Максимом Леонідовичем було винесено постанову серія АІ № по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 510 гривень.
Вважаю свої дії єдино допустимими в даній дорожній ситуації, а дії інспектора ДПС ВДАІ Жипи Максима Леонідовича щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення і винесення постанови про накладення на мене адміністративного стягнення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 510 гривень, некомпетентними та незаконними з наступних причин:
Наполягаю на тому, що перетинав регульований пішохідний перехід на зелений сигнал, що миготів, що, згідно з пунктом 8.7.3.в ПДР дозволяє рух, але інформує про те, що найближчим часом буде ввімкнено сигнал, який забороняє рух.
Навіть за ситуації, коли я знав про те, що забороняючий (червоний сигнал) світлофора буде ввімкнений найближчим часом, я не мав смоги зупинити транспортний засіб, що рухався зі швидкістю50- 55 км/год , не застосовуючи засобів екстреного гальмування (зазначено в протоколі у графі пояснень) та продовжив рух, забезпечивши безпеку дорожнього руху, що передбачено пунктом 8.11 ПДР. Застосування екстреного гальмування в подібній ситуації небезпечно та, крім того, порушує вимоги п. 12.9.г ПДР, що забороняє застосовувати різке гальмування.
Інспектор ДПС ВДАІ Жипа Максим Леонідович не роз’яснив мені права та обов’язки, передбачені ст.63 Конституції України, ст.268 КУпАП.
Статтею 268 КУпАП України, передбачено, що особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право: «..заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката..». При розгляді справи інспектором ДПС УДАІ Жипой Максимом Леонідовичем мої пояснення не розглядалися і не бралися до уваги, також порушено моє право на використання юридичної допомоги. Мною було заявлено про необхідність надання правової допомоги. Але інспектор ДПС проігнорував моє звернення і відразу виніс постанову, чим грубо порушив мої права. Такі дії інспектора є грубим порушенням вимог ст. 245 КУпАП щодо всебічності, повноти і об'єктивності розгляду справи. Цим також порушено вимоги ст. 279 КУпАП щодо дослідження доказів при розгляді справи. Тобто я не мав змоги повноцінно захищати свої права. Як наслідок, необхідність відстоювати свої права в судовому порядку.
Крім цього, ст. 256 КУпАП зазначено, що у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: «…прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є…». й факт знаходження в моєму автомобілі свідків – Тетяни (прож. м. Київ, вул. ) та Катерини (прож. м. Київ, вул. ) які можуть підтвердити надані мною та зазначені в протоколі пояснення.
На мене було накладено штраф у розмірі 510 грн., але не вказано, чому саме ця, максимальна, сума була вибрана як штраф.
Також, ст. 280 КУпАП України передбачає необхідність при розгляді справи адміністративного правопорушення з'ясувати, «чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи», що не було зроблено у моєму випадку для прийняття рішення о розмірі штрафу. Тому оцінка правопорушення, яке я нібито скоїв, була проведена не повністю, і розмір штрафу не є об'єктивним.
Згідно п. 2 ст. 71 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
На підставі вищевикладеного та керуючись статтями245,256,268,279, 280, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статтями 2, 6, 17, 18, 19, 71, 104, 105, 105 Кодексу адміністративного судочинства України
ПРОШУ:
1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, свідків, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2. Постанову серія АІ № від 28 березня 2010 р. про накладення на мене адміністративного стягнення за порушення ч. 2 ст. 122 КУпАП у вигляді стягнення штрафу у розмірі 510 (п'ятьсот десять) гривень визнати протиправною та скасувати;
3. Провадження по адміністративній справі – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

Додатки:

1. Копія позовної заяви.
2. Копія протоколу серія АІ № від 28 березня 2010 року
3. Копія постанови серія АІ № від 28 березня 2010 року

30 березня 2010 р.

примерно так
alkul | старый писатель **
[Re: Lekha] 30 марта 2010 в 06:47
В ответ на:

В ответ на:

ВПИСЫВАТЬ надо было!!!

Катят, и судьи слушают показание родствеников, но практически никогда не принимают их, т.е. вес показаний сотни родственников равен 0,01%. Недавно было ДТП у друга, в машине три свидетеля, у виновника ни одного. На суде судья даже слушать их не стал, сказал что их показания ему пофиг, делай экспертизу.
moscow_81 | старожил **
[Re: legionary] 30 марта 2010 в 09:20
спасибо за помощь.
moscow_81 | старожил **
[Re: moscow_81] 31 марта 2010 в 21:48
Может кому пригодиться,прием заяв в Деснянском районном суде Киева среда с 15-18,пятница 10-13.
Перечень нужных бумажек:
2 заявы,
2 копии протокола,
2 копии постановы,
ксерокопия идент.номера,
ксерокопия паспорта 1,2стр и прописка,
паспорт тоже при себе иметь.
moscow_81 | старожил **
[Re: moscow_81] 11 мая 2010 в 23:57
Сегодня состаялось так называемое заседание суда.Так как на суд не явился,я без зазрения совести подрасказал судье,как я ничего не нарушая,был остановлен и бездоказательно был обвинен во всех смертных грехах.Судья оказался нормальным мужиком и не долго думая решили дело в мою пользу
Теперь 26 надо будет заехать за бумажкой про скасування постоновы и завести в админпрактику.
P.S.Может кто подскажет куда в Деснянском районе нести эту бумажку и время приема.
Alex_I | Достоевский ****
[Re: moscow_81] 11 мая 2010 в 23:59
поздравляю!

выложите плз финальный вариант позова в текстовом виде.
moscow_81 | старожил **
[Re: Alex_I] 12 мая 2010 в 00:30
тел.(044)574-37-27

Позивач:

moscow_81@mail.ru

Відповідач 1:
ВДАІ Броварського району
УДАІ ГУМВС України в Київській обл.

Відповідач 2:
Жипа Максим Леонідович

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови АІ № 1 про адміністративне правопорушення
від 28 березня 2010 року
Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст. 288 КУпАП України.
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ч. 3 ст. 288 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
28 березня 2010 року близько 13год. 20хв. я, рухаючись на автомобілі OPEL VECTRA реєстраційний номер по вул. Київська в м. Бровари, зі швидкістю біля 50-55 км/год, проїхав регульований пішохідний перехід в районі будинку номер 137 на зелений сигнал світлофора, що миготів. В результаті мене було зупинено інспектором ДПС ВДАІ Жипой Максимом Леонідовичем, який наполягав на тому, що я перетинав регульований пішохідний перехід на червоний сигнал світлофора. На мої пояснення, що я перетинав вищезазначений перехід на зелений сигнал та не мав змоги зупинити транспортний засіб без застосування засобів екстреного гальмування, інспектор не зважав та склав відносно мене протокол серія АІ № 1 про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пояснивши це тим, що я порушив пункт 8.7.3 Правил дорожнього руху, а саме рухався на червоний сигнал світлофора, який забороняє рух. В протоколі я пояснив, що не згоден з порушенням. На підставі протоколу на місці
інспектором Жипой Максимом Леонідовичем було винесено постанову серія АІ №1 по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 510 гривень.
Крім цього, ст. 256 КУпАП зазначено, що у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: «…прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є…». Однак всупереч вказаним вимогам інспектором ДПС під час складання протоколу про адміністративне правопорушення був проігнорований факт знаходження в моєму автомобілі свідків – які можуть підтвердити надані мною та зазначені в протоколі пояснення.
Згідно п. 2 ст. 71 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
На підставі вищевикладеного та керуючись статтями245,256,268,279, 280, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статтями 2, 6, 17, 18, 19, 71, 104, 105 Кодексу адміністративного судочинства України

ПРОШУ:
1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, свідків, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2.Постанову серія АІ № 1 від 28 березня 2010 р. про накладення на мене адміністративного стягнення за порушення ч. 2 ст. 122 КУпАП у вигляді стягнення штрафу у розмірі 510(п’ятсот десять) гривень визнати протиправною та скасувати;.
3. Провадження по адміністративній справі – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

Додатки:

1 . Копія позовної заяви.
2. Копія протоколу серія АІ № 1 від 28 березня 2010 року
3. Копія постанови серія АІ № 1 від 28 березня 2010 року

30 березня 2010 р.
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 165 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 6989