Добрый день, припарковал вечером машину, а утром завелся и попытался сдвинуться с места но безрезультатно - заклинило задние колеса. То ли колодки виноваты то ли ручник. Позвонил в салон и попросил исправить эту проблему бесплатно по гарантии, на что мне ответили отказом не обьяснив четко причин. В условиях гарантии не написано что она не распространяется на ручник или на колодки. Хочу написать претензию и составить акт рекламации - с ними уже в суд. Подскажите были ли у когото подобные проблему и есть ли шаблон для претензии - в какой форме ее писать? Заранее спасибо
Стою заклиненый уже 2 дня - теперь добираюсь на работу на метро, зато без пробок:-) Решил отложить дело до выходных, хочу открутить колеса - посмотреть колодки. Пробовали тянуть машину - задние колеса не крутятся и все. Насчет грязи - не знаю, может быть конечно
отказали пока тока по телефону. Вот я хочу теперь получить письменный отказ и не знаю как это сделать лучше. С письменным отказом или отсутствием ответа на мою претензию уже можно идти
В ответ на: отказали пока тока по телефону. Вот я хочу теперь получить письменный отказ и не знаю как это сделать лучше. С письменным отказом или отсутствием ответа на мою претензию уже можно идти
от чудной человек забей на то что тебе говорят (вживую или по телефону) ...главное - бумажка с печатью мне тоже сразу на словах не хотели ремень водительский менять (ну тут их можно понять было - я тупо придрался "что как-то не так раскручивается" ) но потом крайслер сказал делать, и на СТО тупо заменили весь блок с перенатяжителем вообще если СТО не в курсах гарантия это или нет, то пишут компании производителю (представительству), а те уже решают. в любом случае для начала акт нужно на руки получить, что мол не делаем по гарантии по таким то причинам
а вообще для начала посмотри сам/с мастером ходовиком, если поломку не обнаружите без подъёмника, то машину на эвакуатор и вперёд на СТО например, в случае чего эвакуатор у крайслеров/мерсов оплачен гарантийным машинкам но оплатишь его ты, если поломка окажется таки не гарантийной
согласно большинства договоров колодки - расходник, и на них гарантия не распространяется
хотя если колодки целы и чисты, то это точно что-то гарантийное ИМХО, могло клемануть барабанный тормоз ручника, если пользуешься им
ЗЫ а какой привод на машинке то
ЗЗЫ шаблон минут через 10 прилеплю к меседжу
вот, один из камрадов строчил
А вот и обещанный файлик:
Генеральному директору СВТ Фортуна Колоші С.В. Копія: Міське управління з питань захисту прав споживачів м. Києва
Шановний Сергію Васильовичу!
Вимагаю від Вас, відповідно до чинного законодавства України про захист прав споживачів, замінити завідомо неякісні легкосплавні колісні диски, в кількості двох штук, які були встановлені на придбаному моєю сім’єю 12 лютого 2004 року автомобілі Опель Вектра С державний номер *******, № кузова **********. Адже, відповідно до ст.. 3 Закону України „Про захист прав споживачів”, споживачі, які перебувають на території України, під час придбання, для задоволення своїх побутових потреб мають право на належну якість товарів та відшкодування збитків, завданих товарами неналежної якості, а також майнової та моральної шкоди, заподіяної небезпечними для життя і здоров'я людей товарами у випадках, передбачених законодавством. Відповідно до ст.. 12 Закону України „Про захист прав споживачів”: 1. споживач має право вимагати від продавця, щоб якість придбаного ним товару відповідала вимогам нормативно-правових актів та нормативних документів, умовам договорів, а також інформації про товар, яку надає продавець. 2. продавець зобов'язаний передати споживачеві товар, який за якістю відповідає вимогам нормативних документів, умовам договору, а також інформації про, що надається продавцем. Відповідно до ст.. 13 Закону України „Про захист прав споживачів” виробник забезпечує нормальну роботу товару, в тому числі комплектуючих виробів, протягом гарантійного терміну, встановленого законодавством або нормативними документами, а в разі їх відсутності - договором. Відповідно до ст.. 14 Закону України „Про захист прав споживачів”, в разі придбання товару неналежної якості споживач при виявленні недоліків чи фальсифікації товару протягом гарантійного терміну в порядку та строки, встановлені законодавством, і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має вимагати від продавця: 1. заміни на товар аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації) належної якості; 2. заміни на такий же товар іншої марки (моделі, артикулу, модифікації) з відповідним перерахуванням купівельної ціни. Відповідно до цієї ж статті закону продавець зобов'язаний прийняти товар неналежної якості у споживача і задовольнити його вимоги. У разі порушення законодавства про захист прав споживачів суб'єкти господарської діяльності сфери торгівлі, відповідно до ст.. 23 Закону України „Про захист прав споживачів” несуть відповідальність за відмову споживачу в реалізації його прав, установлених пунктом 1 статті 14 і пунктом 3 статті 15 цього Закону, - у десятикратному розмірі вартості товару, виконаної роботи виходячи з цін, що діяли на час придбання товару, але не менше двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відповідно до ст.. 24 Закону України „Про захист прав споживачів” при задоволенні вимог споживача суд одночасно вирішує питання щодо відшкодування моральної шкоди.