Ситуация следующая.
Вступление.
Ехал по ул. Святошинской в сторону площади Героев Бреста, договорились с мамой о встречи там и домой. При подъезде к самой площади за мной поехал автомобиль ГАИ ( выехал толи с Горинской ул. толи с Верховынной ул.), ну я занимаю правый ряд, ищу место где есть разрыв ( там тротуар полметровой трубой огорожен от дороги) , есть нашел.
наверно завязка тут.
Почти возле самого пешеходного перехода. Я там остановился, сдал на корпус назад от зебры что на асфальте - людям не мешать, а сзади стояло еще 2 машинки ( тылы прикрыты). Стал, двигатель не глушу, набираю маму говорю куда подойти. В это же подъезжают , стают так же но только спереди той же зебры. В течении минуты пришла мама. Не успела она сесть , сказать привет, как выбегает товарищ в форме, и начинает делать фото на мобилку.
Представился, ваши документы, и т.д. Потом попросил сдать еще назад. И снова сфоткал ( наверно тут я неправельно сделал что сдал). Вы стоите под знаком "зупинка заборонена" , і ще коло самої зебри. І нічого не кажучи йде в своє авто з моїми доками.
Взяв , гаманця, успокоїв ма , пішов за ним.
Вже пише протокола... На пропозицію піти на совість - " ви ж бачили шо я тут хвилини 3 стою не більше" сказали нічого не знаєм.
На пропозицію зупинитись писати портокола і роз"їхатись - сказали вже пізно.
На питання чому мене тільки а не тих хто позаду - відповіли - немає водіїв на місці.
Ну пишуть...
Розвязка.
Питання товариша інпектора - де працюєте - кажу приватний підприємець.
Пише далі. Все записав - каже на підписуй. Читаю в графі де працює написано " не повідомив" , потім після вияснення дописав "СПД".
Ма, в свідки брати не хтів. А ті кого перед цим вивчав як потенційного свідка на зупинці - сіли в маршрутку і поїхали.
Графу свідки - викреслив. ( напевне ще одна помилка )
В графі пояснення написав текст приблизно наступного плану: зупинився перед переходом, пропустити пішоходів но той бік дороги. коли він мене фотографував - то я був пристігнутий паском безпеки ( можливо далі поможе, якщо звичайно видно на фото).
І віддав протокол не підписаним.
Вибігає зупиняє одне авто, друге , знайшов 2 свідків. Каже людям " ви тільки засвідчуєте те, шо дана особа відмовилась підписувати протокол" і вписує по закресленому ФІО людей
Ті підписали. Іде в авто - дає доки і збираються їхати. Копію протокола я на руки не отримав. Встиг записати його номер значка, і номер авто. І все.
1) Якщо я хочу заплатити штраф:
я так розумію , що навіть якщо я зараз захочу заплатити, то за шо ж мені платити?
Чекати поки поштою прийде повідомлення, чи їхати в ГАЇ ( в те віконце де перевіряють на штрафи ) через днів 3-5, щоб не платити вдвічі більше.
2) Такий протокол не дійде ніколи.
3) Я не хочу платити штраф.
Як, і ЯКИЙ мені оформити позов до суду вчасно, коли копії протоколу нема , ніяких даних толком в мене також немає.
Чи потрібно було цифру в номерному знаці віпрвавити на не правильну або якісь інші дані
Виходить "ждать , надеяться и верить"
Дякую що дочитали до кінця, і поради