autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумAutoua форум

реставрація супортів?

Андрюшка | энтузиаст **
реставрація супортів?
4 мая 2010 в 20:50
маю комплект пацієнтів (2 задні + 2 передніх супорти).

зняв з машини, яка простояла на вулиці 2 роки. до цього авто їздило і працювало. всередині виявив невеликі п‘ятна корозії на стінках ціліндрів, самі поршня цілі та без ушкоджень.

маю декілька запитань:
1. чи є шанси на нормальну роботу супортів з такими п‘ятнами на стінках ціліндрів? якщо ні, то як можна відновити їхню працездатність?
2. хто може продати таку або іншу фарбу для супортів чорного кольору, чи у кого купити (в неті не знайшов)?
3. куплю:
- ремкомплекти для супортів 2 перед + 2 зад;
- комплект гальмівних дисків та колодок (перед + зад).
інфо по машині
Jaguar XJ40 1987 року
Front Rear
Disc diameter 295 mm 278 mm
Disc thikness 22 mm 10 mm
колодки з прямокутним конектором (не круглим). готовий чекати.
офф. комплект диски + колодки я можу привести за 2300 грн. хто запропонує цікавішу ціну?

офф2. робитиму усе сам, бо дотримуюсь принципу "хочеш, щоб щось було зроблено добре, зроби це сам!"
Mika | важничающий писатель ***
Re: реставрація супортів?
[Re: Андрюшка] 4 мая 2010 в 23:01
Вообще есть краски и получше (порошковые), у друзей такая покрасочная, в ней часто видел суппорты крашеные.
ПО коррозии сложжно сказть, если не очень глубоко можно положить хром и полирнуть, если много, то наплавить, а потом на координатно-расточном (а еще лучше на шлифовально-расточном). Это все не дешевое удовольствие. Может быть кто-то скажет на каких авто еще использовалось? Часто детальки унифицированы.
Andrew82 | V.I.P **
[Re: Андрюшка] 4 мая 2010 в 23:16
Я так на вскидку вижу что у вас тормозная система разработанная компанией Lucas, может есть подобный вариант разработанный другой компанией - например ATE/Bosch/итп, проще один раз поменять все чем потом регулярно ремонтировать.
А если по теме то можно просто шлифануть нулевкой коррозию, заменить все резинки, прыснуть масла под пыльник и наверное еще лет 5 проездит без проблем.

А вообще мне как несостоявшемся владельцу Ягуара вспомнилось
В ответ на:

You know you've owned a Jaguar too long when...........
You always park downhill.
The guy at the parts house is listed as a dependent on your income tax form.
You get in a car and are surprised when all of the instruments work.
You tell your wife that you were out until 3AM because the car broke down........and she believes you.
The family is no longer upset in having to share the dinner table with a bunch of SU parts.
You don't trust anyone named Lucas.
When your generator dies, you just pull another out of your Lucas pile of bits.
You wash your hands BEFORE working in the engine compartment.
You'd rather give the family pit bull a bath than tune your SU carburetors again.
You allow four hours for a trip, 3 for repairs and 1 for driving.
You can unstick a jammed starter in the dark, in the rain, in 5 minutes and don't think it's a big deal.
There's no oil on the garage floor so you know the car's completely empty.
Your car makes a funny sound and you immediately know what's wrong, how much it will cost, and what tools you will need to repair it.

Андрюшка | энтузиаст **
[Re: Mika] 4 мая 2010 в 23:21
В ответ на:

Вообще есть краски и получше (порошковые), у друзей такая покрасочная, в ней часто видел суппорты крашеные.

у контори G2 фарба має епоксидну основу. є ще з керамічною, емалеві фарби і тд. пофарбувати можна і звичайним балончиком, але ж "это не наш метод" (с) буду робити якісно і на декілька років.

В ответ на:

ПО коррозии сложжно сказть, если не очень глубоко можно положить хром и полирнуть, если много, то наплавить, а потом на координатно-расточном (а еще лучше на шлифовально-расточном). Это все не дешевое удовольствие.

корозію видно візуально, а на дотик ледве відчутно. а є у Києві майстри, які можуть це зробити?

В ответ на:

Может быть кто-то скажет на каких авто еще использовалось? Часто детальки унифицированы.

по іншим авто не підскажу, але розхідні матеріали (пильники, сальники), думаю, що на Перова можна буде знайти
vvlaw | Адвокат дьявола **
[Re: Андрюшка] 4 мая 2010 в 23:38
В ответ на:

Jaguar XJ40 1987 року

Ежели не секрет, почём достался? Я так понимаю, купили и начали приводить в порядок?
Андрюшка | энтузиаст **
[Re: Andrew82] 4 мая 2010 в 23:39
В ответ на:

Я так на вскидку вижу что у вас тормозная система разработанная компанией Lucas, может есть подобный вариант разработанный другой компанией - например ATE/Bosch/итп, проще один раз поменять все чем потом регулярно ремонтировать.
А если по теме то можно просто шлифануть нулевкой коррозию, заменить все резинки, прыснуть масла под пыльник и наверное еще лет 5 проездит без проблем.

Girling - конкрентно на цій моделі. Заміна на інші супорти також розглядається, але у крайньому випадку або на 2-х, 4-х поршневу у якості модернізації

В ответ на:

А вообще мне как несостоявшемся владельцу Ягуара вспомнилось
В ответ на:

You know you've owned a Jaguar too long when...........
You always park downhill.
The guy at the parts house is listed as a dependent on your income tax form.
You get in a car and are surprised when all of the instruments work.
You tell your wife that you were out until 3AM because the car broke down........and she believes you.
The family is no longer upset in having to share the dinner table with a bunch of SU parts.
You don't trust anyone named Lucas.
When your generator dies, you just pull another out of your Lucas pile of bits.
You wash your hands BEFORE working in the engine compartment.
You'd rather give the family pit bull a bath than tune your SU carburetors again.
You allow four hours for a trip, 3 for repairs and 1 for driving.
You can unstick a jammed starter in the dark, in the rain, in 5 minutes and don't think it's a big deal.
There's no oil on the garage floor so you know the car's completely empty.
Your car makes a funny sound and you immediately know what's wrong, how much it will cost, and what tools you will need to repair it.

дякую за гумор перед сном . хоча це більш актуально для старіших моделей. ягуари ламаються так само часто, як і інші однокласники.
моїй авто 23 роки вже і "порох у порохівницях ще є"
дитячі болячки я вилікував протягом перших 3-х років володіння. зараз лише регламентні роботи та подетальна реставрація деталей та вузлів.
Андрюшка | энтузиаст **
офф
[Re: vvlaw] 4 мая 2010 в 23:47
В ответ на:

Ежели не секрет, почём достался? Я так понимаю, купили и начали приводить в порядок?

ціна вже не актуальна, бо яга прийшов у сім‘ю 5 років назад. а тоді і курс, і митні правила з ввозу авто старших 8 років були нормальними. скажу одне - шара (як для джагуара), хоча і з мінусами (трошки бита).
зараз почали вилізати моменти, у яких я особливо не розуміюсь і досвіду взагалі не маю, тому і питаю у колективного
Змінено Андрюшка (23:49 04/05/2010)
Re: офф
[Re: Андрюшка] 4 мая 2010 в 23:52
5 лет назад с ввозом старше 8 лет как раз проблемно было...
Просто по факту, что машина простояла 2 года, подумал, что купили у кого-то здесь долго стоявший "Ягуар". Потому и стало интересно.
Андрюшка | энтузиаст **
[Re: vvlaw] 5 мая 2010 в 00:08
В ответ на:

5 лет назад с ввозом старше 8 лет как раз проблемно было...

ми були в останньому вагоні ешелону

В ответ на:

Просто по факту, что машина простояла 2 года, подумал, что купили у кого-то здесь долго стоявший "Ягуар". Потому и стало интересно.

точніше купили те, що від нього залишилось
Vladimir_s73 | member ***
[Re: Андрюшка] 5 мая 2010 в 00:22
В ответ на:

маю декілька запитань:
1. чи є шанси на нормальну роботу супортів з такими п‘ятнами на стінках ціліндрів? якщо ні, то як можна відновити їхню працездатність?

Ничего страшного в этом нет. Причина коррозии- вода в тормозной жидкости из-за несвоевременной замены последней. Можно затереть "нулевкой" и забыть. На работе цилиндра не скажется аж никак.
2. По краскам не специалист, не помогу.
В ответ на:

3. куплю:
- ремкомплекти для супортів 2 перед + 2 зад;
- комплект гальмівних дисків та колодок (перед + зад).
інфо по машині
Jaguar XJ40 1987 року
Front Rear
Disc diameter 295 mm 278 mm
Disc thikness 22 mm 10 mm
колодки з прямокутним конектором (не круглим). готовий чекати.
офф. комплект диски + колодки я можу привести за 2300 грн. хто запропонує цікавішу ціну?

офф2. робитиму усе сам, бо дотримуюсь принципу "хочеш, щоб щось було зроблено добре, зроби це сам!"

Маловато данных по машине. Хотя бы объем двигателя. И диаметры поршней цилиндров тоже в студию.
P.S. Если не найдете запчасти по нормальной цене - стукните в личку после 9 мая. Постараюсь помочь.
Андрюшка | энтузиаст **
розміри дисків, колодок
[Re: Vladimir_s73] 5 мая 2010 в 09:33
В ответ на:

Маловато данных по машине. Хотя бы объем двигателя. И диаметры поршней цилиндров тоже в студию.
P.S. Если не найдете запчасти по нормальной цене - стукните в личку после 9 мая. Постараюсь помочь.

діаметр поршнів циліндрів не скажу, зате скажу параметри дисків та колодок
- передні, задні диски

- передні, задні колодки

двигун 3.6. в каталогах машинка зустрічається або як XJ40, або як XJ6
Змінено Андрюшка (09:35 05/05/2010)
Андрюшка | энтузиаст **
порція нової інфи
[Re: Андрюшка] 5 мая 2010 в 16:40
ось в неті знайшов цікаву інфу. як думаєте, якщо пофарбувати таким способом, то такого покриття на років 5-10 вистачить?

http://www.a4mods.com/index.php?page=webcontent/pages/calipers.html

пс. коротка інфа з посилання: були куплені розчинник фарби, очисник та термостійка фарба для двигунів. усе почищено та відмито. після цього пофарбовано у декілька шарів і добре висушено.
jia | Мальчик-одуванчик **
[Re: Андрюшка] 5 мая 2010 в 22:43
В ответ на:

2. хто може продати таку або іншу фарбу для супортів чорного кольору, чи у кого купити (в неті не знайшов)?

Я брав собі на перова графітову (по кольору) для покрасу вихлопу (до 700градусів)
Фарбував супорти, взялась ідеально!
Там була і чорна!
Змінено jia (01:02 06/05/2010)
Mika | важничающий писатель ***
[Re: Андрюшка] 5 мая 2010 в 23:29
В ответ на:

у контори G2 фарба має епоксидну основу. є ще з керамічною, емалеві фарби і тд. пофарбувати можна і звичайним балончиком, але ж "это не наш метод" (с) буду робити якісно і на декілька років.

я же говорю, что порошковые намного качественнее, там есть и эпоксидная и полиэфирная основа, но все они спекаются в печи при тепературе не менее 200 град С. Все тюненгеры пользуются этой технологией. Есть спец краски для выхлопных систем, там температуры под 400С.
[Re: Андрюшка] 6 мая 2010 в 00:03
В ответ на:

ми були в останньому вагоні ешелону

Так эти ограничения дольше существовали...
В ответ на:

точніше купили те, що від нього залишилось

Т.е. таки здесь?
lvv | Супер писатель! **
[Re: Андрюшка] 6 мая 2010 в 06:22
Тебе проще на разборке купить передние суппорта от вентилируемых тормозов Ауди А80 Б4, они точно такие как у тебя, стОят копейки, так как спросом ВООБЩЕ не пользуются (в 2006 году покупал кажется по 40 грн )
Скоба суппорта и колодки у тебя останутся родные.
Андрюшка | энтузиаст **
[Re: vvlaw] 6 мая 2010 в 15:16
написав у приват
Андрюшка | энтузиаст **
[Re: lvv] 6 мая 2010 в 15:19
В ответ на:

Тебе проще на разборке купить передние суппорта от вентилируемых тормозов Ауди А80 Б4, они точно такие как у тебя, стОят копейки, так как спросом ВООБЩЕ не пользуются (в 2006 году покупал кажется по 40 грн )
Скоба суппорта и колодки у тебя останутся родные.

це дійсно простіше, але не буду. дякую за підказку. ці супорта ще можна привести у нормальний вигляд і вони ще довго будуть працювати.
Андрюшка | энтузиаст **
апдейт
[Re: Андрюшка] 10 мая 2010 в 14:10
Прикріплені файли (0 завантажити)
усе почистив і підготував до фарбування.
скористаюсь фарбою для двигунів або для супортів, якщо знайду таку, яка мені сподобається.

усе почистив і підготував до фарбування.скористаюсь фарбою для двигунів або для супортів, якщо знайду таку, яка мені сподобається
Андрюшка | энтузиаст **
кінцевий результат (+)
[Re: Андрюшка] 17 мая 2010 в 23:43
Прикріплені файли (0 завантажити)
ось що у мене вийшло.
поршні рухаються дуже легенько. я їх "запресував" на місце руками. трохи сильніше зусился, ніж при рукопотисканні

ось що у мене вийшло.поршні рухаються дуже легенько
Autoua.netФорумAutoua форум

реставрація супортів?

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, moderator, Amateur 

2 користувачів і 21 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 6139