Зарічний районний суд м. Сум
40030, м. Суми, вул.Першотравнева,13
(0542) 600-799
Позивач: ПІБ
04030 м. Суми, вул. Кірова 4
(0542) 659161
Ціна позову: ___________________грн
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про неповернення вкладів (депозитів)
зі спливом встановленого договором строку
Центральне Відділення філії ВАТ КБ «Надра» Сумське РУ «Слобожанщина» (04030 м. Суми, вул. Кірова 4, ЄДРПОУ 14005646, МФО 337535), далі Банк «Надра», підписавши з позивачем договори №________ від _________р. та №_____ від ______р. банківських вкладів відмовляється добровільно повернути мої вклади.
Відповідно до п. 1 ст. 1060 Цивільного Кодексу України: «договір банківського вкладу укладається на умовах видачі вкладу на першу вимогу або на умовах повернення вкладу зі спливом встановленого договором строку», та згідно п.2 ст. 1060 ЦК України: «за договором банківського вкладу незалежно від його виду банк зобов’язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника, крім випадків, зроблених юридичними особами га інших умовах повернення, які встановлені договором. Умова договору про відмову від права на одержання вкладу на першу вимогу є нікчемою».
Згідно з ст. 85 Закону України «Про банки і банківську діяльність» Мораторій на задоволення вимог кредиторів поширюється на зобов'язання, строки виконання яких настали до призначення тимчасової адміністрації та мораторій не поширюється на задоволення вимог кредиторів, що виникли у зв'язку із зобов'язаннями банку під час здійснення тимчасової адміністрації
банку. Оскільки повернути мої вклади Банк «Надра» був повинен ______ 2009 року, коли в ньому вже була призначена тимчасової адміністрації, на таки вимоги не поширюється мораторій на задоволення вимог кредиторів.
На мої неодноразові звернення, щодо повернення вкладів Банк «Надра» вмотивованої відповіді надати не може.
Також згідно до ст.56 Закону України «Про банки і банківську діяльність», було порушено моє право як клієнта на інформацію, мені не було відомо про фінансові показники діяльності банку та його економічний стан – працівники банку умисно приховували інформацію щодо фінансової неспроможності та іншу комерційну інформацію.
Від сплати державного мита звільнений на підставі п.3. ст..22 Закону України «Про захист прав споживачів».
Отже, на підставі вище викладеного, та керуючись п.п.1.2 ст.1060 ЦК України, Законом України «Про банки і банківську діяльність», та п.3. ст.22 Закону України «Про захист прав споживачів»
ПРОШУ:
1. Стягнути з Центрального Відділення філії ВАТ КБ «Надра» Сумське РУ «Слобожанщина» суму вкладів у розмірі _________грн та _________ Євро.
2. Судові витрати покласти на відповідача
Додатки:
1. Копія договору №1 від ____.2008р.
2. Копія договору №2 від ____.2008р.
3. Копія квитанції про сплату інформаційно-технічного забезпечення
«__»________2009р. Позивач _____________________________