autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Нужна помощь - реально ли обжаловать штраф (2/2)

Maxim4eg | подмастерье *
Re: Нужна помощь - реально ли обжаловать штраф
[Re: Eugen3d] 17 мая 2010 в 18:54
По поводу 6.9 - в протоколе невнятно написано, оказывается 16.9! Будто я не пропустил ТЗ! Вот наглость, стоял-же до последней проезжающей машины! Жаль не было вчера времени разбираться.

По поводу второго ряда - первый был запаркован, что теоретически еще больше ограничивало видимость инспектору.
Maxim4eg | подмастерье *
Re: Нужна помощь - реально ли обжаловать штраф
[Re: Maxim4eg] 17 мая 2010 в 19:04
Вот что у меня получилось:

В ответ на:

ПОЗОВНА ЗАЯВА
на постанову серії АА №123456 від хх травня 2010 р.

хх травня 2010 року близько хх год 00 хв я, ФИО, керуючи автомобілем МАРКА, державний номер НОМЕР, який належить мені, рухався по вулиці А в м.Києві у напрямку вул.Б. Для повороту ліворуч я, зайнявши крайнє ліве положення, наблизився до світлофора із червоним світлом та стрілкою зеленого кольору на табличці, що дозволяє рух ліворуч. Після чого я виїхав декілька метрів вперед, для покращення видимості та надання переваги транспортним засобам, що рухалися по вул.Б. Переконавшись що не завдаю перешкод, здійснив поворот на другу смугу, т.я. перша була зайнята припаркованими автомобілями. Через приблизно 50 метрів мене зупинив інспектор ВО МДТП Шевченківського району ст.л-т міліції ФИО, і сказав мені, що я ніби-то здійснив поворот із другої смуги чим порушив п.8.7.3, 16.9 Правил дорожньго руху України та склав протокол про адміністративне правопорушення за ч.2 ст.122 КУпАП.
Мої пояснення, що я повертав із крайньої лівої смуги, надавши перевагу всім транспортним засобам, що рухалися по вул.Б проігнорував, чим не виконав норму передбачену ст.245 та ст.251 КупАП, а саме не повністю і не об’єктивно вияснив обставини у справі про адміністративне правопорушення.
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП є незаконним, неправомірним, необґрунтованим і недоведеним з наступних причин:
1. Правопорушення я не скоював, оскільки здійснив поворот на перехресті дотримуючись правил дорожнього руху із крайнього лівого ряду.
2. На дорожному покритті вул.А відсутня розмітка, працівник ДАІ не міг визначити те, із якої смуги здійснювався поворот.
3. Інспектор ДАІ знаходився на такій відстані від перехрестя, що не давала можливості визначати рядність.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова АА №123456 по справі про адміністративне правопорушення від хх травня 2010 року винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованою, протиправною, незаконною та підлягає скасуванню.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.
На підставі викладеного, керуючись ст. 55 Конституції України, статтями 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 2,6-11,18,19,71 Кодексу адміністративного судочинства України

ПРОШУ:
1. Прийняти до розгляду позовну заяву на постанову серії АА №123456 від хх травня 2010 р.
2. Постанову АА №123456 від хх.05.2010 року по справі про адміністративне правопорушення, про накладення на мене – ФИО адміністративного стягнення по ст. 122 ч.2 КУпАП в розмірі 500 (пятсот) гривень визнати протиправною та скасувати.
3. Справу по адміністративному правопорушенню закрити, відповідно до п.1 ст.247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

ДОДАТКИ:
1. Копія постанови АА №123456 від хх.05.2010 року по справі про адміністративне правопорушення.
2. Копія протоколу АА №123456.
3. Копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.
4. 2 фотографії

Змінено Maxim4eg (21:54 17/05/2010)
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Нужна помощь - реально ли обжаловать штраф (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 151 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 7243