autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Daugava | V.I.P ***
Латвія. Візи. 10.05.2010
18 мая 2010 в 18:03
Публікую щорічний звіт з отримання латвійської візи.
Мінулорічний.
Їдемо як завжди за запрошенням від моєї сестри. Останні років десять процедура досить проста, документів пересилати з Латвії не треба, достатньо повідомити номер запрошення.
Анкети друкував з сайту консуляту та заповнював вдома. Анкета стала коротшою, нема потреби вписувати в неї усі свої подорожі за кордон в минулі роки та данні про батьків та дітей. Для доньки (12 років вписана в паспорт дружини) подавали окрему анкету з даними паспорта дружини. Фотографувалися та друкували фотки теж вдома як і копії абсолютно усіх документів, що подавалися, наприклад техпаспорт машини та водійських посвідчень в 3-х екземплярах. Якість мого Epson-а консулят задовольнила.

Скористався своєю ж порадою - відвідувати консульство треба в вихідний для України, але робочий для Латвії день. Наступний такий день в цьому році - понеділок після Трійці (24.05.2010). Не прогадав. Приїхали близько десятої ранку, черга з кількох людей під консульством зникла поки я робив страховку життя та грін-карту в машині біля консуляту.
Думаю, що на страховці можна було зекономити, але дивлячись на те, що кожен другий, що подавав документи, мав проблеми саме з вірністю заповнення 15-денного коридору в страховці, воно того варте щоб справу робили люди, що займаються цім кожен день, принаймні якщо щось не так, далеко бігти не треба. 2 дорослі страховки + дитяча на 22 дні та грін-карта на місяць+ксерокопії грін-карти (мають буті у кожному комплекті документів), та ксерокопії закордонних паспортів (саме їх я і не зробив) затягнули на 690 гривень.

Мою стандартну довідку з роботи про розмір окладу та посаду взяли, але прохали коли забирати документ зробити довідку з виплати зарплати за 6 місяців (я її зробив, але під час видачі документів її у дружини не взяли).

В зв'язку з тім, що у нас анкети вже були оформлені, коли нас запустили до консульства ми одразу отримали "номерки", та обійшли близько половини черги. Десь 20 хвилин чекання, 70 євро за 2 візи (дитяча безкоштовна) і ми вільні.

Вчора о 15:00 дружина отримала паспорти (мені бігти з роботи було не треба). Щоправда вона їх отримала останньою, бо як виявилося вона наплутала з місяцем народження доньки в анкеті і документи довелося почекати.
svlad | патриарх ***
Re: Латвія. Візи. 10.05.2010
[Re: Daugava] 23 мая 2010 в 09:48
Игорь, а что с вас еще деньги дерут, вроде с этнических латышей и членов их семей сборы отменили.
P.S. А мну в этом году в пролете, хоть и виза действительная, но возможности ужо нема, будем с половиной работу работать до осени.
Daugava | V.I.P ***
[Re: svlad] 23 мая 2010 в 10:44
Завдяки 37-му року не існує документів, що батьки моєї бабці взагалі існували, тому свого часу автоматичного громадянства Латвії вона не отримала. Зараз мої родичі (сестра та тітка) не вважаються за законом настільки близькими, щоб давати право на безкоштовну візу. Окрім того, сестра через лінощі досі залишається "негром", тобто не громадянкою. Єдине чого їй дало б громадянство - це не потреба візи до України та участь в виборах.
svlad | патриарх ***
[Re: Daugava] 23 мая 2010 в 11:06
В ответ на:

Завдяки 37-му року не існує документів, що батьки моєї бабці взагалі існували, тому свого часу автоматичного громадянства Латвії вона не отримала. Зараз мої родичі (сестра та тітка) не вважаються за законом настільки близькими, щоб давати право на безкоштовну візу. Окрім того, сестра через лінощі досі залишається "негром", тобто не громадянкою. Єдине чого їй дало б громадянство - це не потреба візи до України та участь в виборах.

А национальность, у моей в свидетельстве о рождении "латышка", и мы попадаем под "Категорія громадян України, які мають пільги при оплаті за розгляд заявок на Шкенгенську візу"
(Латиши та ліви та особи, в кого один із батьків є громадянином Латвії та їх родина (чоловік/дружина, неповнолітні діти)), может конечно главное, что теща латышка и гражданка, но и национальность тоже играет не малую роль, по крайней мере раньше, половинино свидетельство о рождении шло как пропуск без очереди.
Wind | ветер Города ***
[Re: Daugava] 29 мая 2010 в 17:30
Игорь, а не сталкивался с порядок получения визы без личного присутствия? 4-5 латвийских виз есть в наличии. Раньше, кажется, была норма на сайте посольства, что можно получить по доверености, вот я и подумываю выписать на жену такую довереность. И еще - никто не в курсе: есть ли срок действия у приглашения?
Змінено Wind (17:32 29/05/2010)
Daugava | V.I.P ***
[Re: Wind] 30 мая 2010 в 01:15
Раніше (років з 15 тому) строк запрошення був 3 місяці. У мене з відпусткою не склалося і робили нове запрошення (тоді вони ще були паперовими і їх передавали до Києва поштою, яке щастя було, коли спочатку з'явився Ecolines, а потім запрошення електронізували).
В запрошені вказується термін поїздки.
http://www.mfa.gov.lv/ua/ukraine/konsinfo/demand-invitation/
Думаю, що є і вимоги, наскільки він може не збігатися з реальним.

В електронному вигляді та за дорученням документи згідно з сайтом приймають.
http://www.mfa.gov.lv/ua/ukraine/konsinfo/documents/Documents/
Але в піковий час електронне віконце закривається через "переповнення".
Wind | ветер Города ***
[Re: Daugava] 31 мая 2010 в 22:53
Спасибо огромное!
Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

0 користувачів і 63 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 4780