Добрый день. Кто может дать ответ: должен ли я платить новые отчисления в ПФ как ЧП на ЕН, если делаю отчисления в негосударственный пенсионный фонд в размере 300 грн ежемесячно.
Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування
Стаття 2. Структура системи пенсійного забезпечення в Україні
1. Система пенсійного забезпечення в Україні складається з трьох рівнів.
Перший рівень - солідарна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (далі - солідарна система), що базується на засадах солідарності і субсидування та здійснення виплати пенсій і надання соціальних послуг за рахунок коштів Пенсійного фонду на умовах та в порядку, передбачених цим Законом.
Другий рівень - накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (далі - накопичувальна система пенсійного страхування), що базується на засадах накопичення коштів застрахованих осіб у Накопичувальному фонді та здійснення фінансування витрат на оплату договорів страхування довічних пенсій і одноразових виплат на умовах та в порядку, передбачених законом.
Третій рівень - система недержавного пенсійного забезпечення, що базується на засадах добровільної участі громадян, роботодавців та їх об'єднань у формуванні пенсійних накопичень з метою отримання громадянами пенсійних виплат на умовах та в порядку, передбачених законодавством про недержавне пенсійне забезпечення.
2. Перший та другий рівні системи пенсійного забезпечення в Україні становлять систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.
Стаття 7. Принципи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
1. Загальнообов'язкове державне пенсійне страхування здійснюється за принципами:
законодавчого визначення умов і порядку здійснення загальнообов'язкового державного пенсійного страхування;
обов'язковості страхування осіб, які працюють на умовах трудового договору (контракту) та інших підставах, передбачених законодавством, а також осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності;
права на добровільну участь у системі загальнообов'язкового пенсійного страхування осіб, які відповідно до цього Закону не підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню;
В ответ на: Или иди в пенсионный фонд - пиши заяву об отказе от гос. пенсии.
ага, так они ее (заяву) и приняли Имел в прошлом году на эту тему весьма содержательную беседу с начальницей ПФ своего района. Если попытаться охарактеризовать, все то, что было мне сказано в течении 40 минут, получиться примерно следующее: "Вообще попухли эти предприниматели, платить сцкуко не хотят, не понимают [*****], что государство о них заботится. Твари неблагодарные". Так что сядемплатить будем все
ага, так они ее (заяву) и приняли Имел в прошлом году на эту тему весьма содержательную беседу с начальницей ПФ своего района. Если попытаться охарактеризовать, все то, что было мне сказано в течении 40 минут, получиться примерно следующее: "Вообще попухли эти предприниматели, платить сцкуко не хотят, не понимают [*****], что государство о них заботится. Твари неблагодарные". Так что сядемплатить будем все
Есть "живой" пример - знакомый предприниматель, который бросил заяву со словами "Никуа я вам платить не буду, можете меня вычеркнуть", в налоговую - "пустышки"... И ничего... Третий год...
Есть "живой" пример - знакомый предприниматель, который бросил заяву со словами "Никуа я вам платить не буду, можете меня вычеркнуть", в налоговую - "пустышки"... И ничего... Третий год...
Не понял в чём проблема в данном слечае. Если переходишь на общую систему и сдаёшь пустышки - то в ПФ не надо ничего платить! Или уже что-то поменялось?
В ответ на: "Пустышки" обеспечат пристальное внимание налоговой, особенно после того, как 5 лет показывал неплохой оборот на ЕН. ИМХО.
Не имхо... Ты им и нафиг не надо...
Я ушла в декрет и 3 года носила после ЕН пустышки. Они заставили заплатить авансовый налог с ожидаемого дохода в 100 грн. (т.е. 15 грн. подарила родному государству) и, таким образом, 3 года висела переплата и никто меня не тревожил.
В ответ на: Они заставили заплатить авансовый налог с ожидаемого дохода в 100 грн. (т.е. 15 грн. подарила родному государству) и, таким образом, 3 года висела переплата и никто меня не тревожил.
.. Я в этом квартале 150 грн родному ГАСуДАРству за пустышку отдал. Киев, Подольская податковая..
Я ушла в декрет и 3 года носила после ЕН пустышки. Они заставили заплатить авансовый налог с ожидаемого дохода в 100 грн. (т.е. 15 грн. подарила родному государству) и, таким образом, 3 года висела переплата и никто меня не тревожил.
Интересно КАК они заставили? Под дулом автомата? Или просто "не хотели" принимать пустышку? Дык ведь можно и почтой отправить...если у человека 0 доходов и ему от налоговой ничо не надо (в отличие от ЕН которому надо новое свидоцтво) то имхо фик чего они могут "заставить", мозги пополоскать могут, а реально заставить - нечем пока.