Re: Первое в жизни постановление. Помогите оспорить
[Re: Vitaliy A] 24 сентября 2010 в 10:24
В ответ на: Отправил заявление почтой, как на примере выше. Вот получил в ответ ухвалу. Далее цитата: "Данній позов не може бути прийнятий до впровадження, оскільки не відповідае вимогам ст. 106 КАС Україні. Так до позовної заяви не доданий документ про сплату судового збору в розмірі 3.4грн" Дают 5 дней на устранение неточностей или на апеляцию. Есть два вопроса. Что за сбор? И как лучше теперь поступить?
Багато суддів вимагають сплати судового збору відповідно до вимог КАС України. Є думка, що тільки через це в КУпАП було записано слово КАСУ. Після відміни апеляції це слово треба прибрати.
Якщо будете подавати апеляцію - приблизно на рік справа затримається в апеляційному адмінсуді. Якщо заплатите 3,40 - повинна розглядатися за 5 днів Маєте право зробити і перше, і друге
[Re: may] 24 сентября 2010 в 11:06
Шановний may57, канцелярія вимагає з подачі судді. Я не думаю, що це головне при оскарженні штрафу. І судді задумуються - чому ж розглядати в порядку КАС України (особливо після відміни апеляції). Всі, хто подають в порядку КАС України - сплачують судовий збір. Навіщо включати техзапис, якщо 3.40 не сплачено і апеляції не буде ? А "особливості" не перераховані
[Re: justvis] 24 сентября 2010 в 11:39
В ответ на: канцелярія вимагає з подачі судді.
Санкция:
В ответ на: веришь, в нашем суде, я до сих пор, с некоторыми судьями, веду дискуссии по-поводу того, что лицо, обжалующее постановление работника ГАИ - освобождается от оплаты судебного сбора, тычу пальцем в КоАП, но..... стена..... непробиваемая..... Я - устала от этого тупизма....
[Re: Drunkard] 24 сентября 2010 в 13:19
В ответ на:
В ответ на: А "особливості" не перераховані
Чего там не перерахованого? Оскарження в КоАП-е - это 24-я глава КоАП, которая прямо так и называется. Статьи 287-297. Вот и все до одной особлывости.
На мою скромну думку (я її нікому не навязую)потрібно визнавати, що є простір для трактувань, колізій, якщо таке має місце. Тоді хоча б зрозуміло, що різні рішення суддів при однакових обставинах можуть відповідати їх правовій позиції. Якщо дотримуватися всіх особливостей КУпАП, то треба подавати не позовну заяву, а скаргу, без копій всіх документів і т.д. А з іншого боку, якщо процес згідно КАС України - то пріоритет за ним. Зверніть увагу: згідно вимог КУпАП 10 днів закінчуються в суботу. Але судді приймають позовні заяви в понеділок, враховуючи особливість з КАС України.
Я не вважаю 3.40 такою великою сумою, щоб доводити неправильність стягування судового збору