А після скількох ремонтів можна повернути товар? (+)
3 сентября 2010 в 12:32
Вже четвертий раз буду забирати з гарантійного ремонту упс для котла. Гарантія скоро закінчується. Упс не дешевий і ремонт за свої кровні мабуть буде теж не з дешевих. Чи можна якось напрягти виробника чи гроші повернути чи новий товар мені надати? Чи це фантастика?
Re: А після скількох ремонтів можна повернути товар? (+)
[Re: ChAO] 3 сентября 2010 в 13:07
закон не определяет четкую цифру ремонтов, но из практики как правило, требование о признании дефекта существенным и обмене товара, выдвигают если один и тот же дефект, проявялется больше трех раз.
[Re: ChAO] 3 сентября 2010 в 13:10
В законі я знайшов тільки це:
В ответ на: У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника: 1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми; 2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.
[Re: breakneck] 3 сентября 2010 в 13:22
Де ви знайшли кількість ремонтів? Можна цитату?
В ответ на: 12) істотний недолік - недолік, який робить неможливим чи недопустимим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника (продавця, виконавця), після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак: а) він взагалі не може бути усунутий; б) його усунення потребує понад чотирнадцять календарних днів; в) він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором;
[Re: Поппель] 3 сентября 2010 в 13:47
В ответ на:
В ответ на: Де ви знайшли кількість ремонтів? Можна цитату?
Ну так там же и написано: "після його усунення проявляється знову" То есть второго раза, по идее, достаточно
Щоразу нова проблема: 1 Не міг видати навіть половину номінальної потужності. 2 Фаза на корпусі. 3 Закричав і задимівся. 4 Працює тільки від акумулятора але не заряджає його. Можливо причина і в одному й тому ж але я про це знати не можу. Страшно такий "безперебійник" залишати включеним в хаті...
[Re: Поппель] 3 сентября 2010 в 13:59
В ответ на:
В ответ на: Де ви знайшли кількість ремонтів? Можна цитату?
Ну так там же и написано: "після його усунення проявляється знову" То есть второго раза, по идее, достаточно
В ответ на: істотний недолік - недолік, який робить неможливим чи недопустимим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника (продавця, виконавця), після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак: а) він взагалі не може бути усунутий; б) його усунення потребує понад чотирнадцять календарних днів; в) він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором;
То есть если они его ремонтируют за 14 дней то он может ломатся хоть 300 раз.
[Re: ChAO] 3 сентября 2010 в 14:02
В ответ на:
В ответ на: що за упс
Leoton SMART 300. Сайт виробника. Зараз ця модель вже не випускається. Замість нього більш потужній бастіон 800.
В ответ на: Під час заміни товару з недоліками на такий же товар іншої марки (моделі, артикулу, модифікації) належної якості перерахунок вартості товару з недоліками у разі підвищення ціни провадиться виходячи з його вартості на час обміну, а в разі зниження ціни - виходячи з вартості на час купівлі.
[Re: Mutant] 3 сентября 2010 в 14:14
В ответ на:
В ответ на: істотний недолік - недолік, який робить неможливим чи недопустимим використання товару відповідно до його цільового призначення, виник з вини виробника (продавця, виконавця), після його усунення проявляється знову з незалежних від споживача причин і при цьому наділений хоча б однією з нижченаведених ознак: а) він взагалі не може бути усунутий; б) його усунення потребує понад чотирнадцять календарних днів; в) він робить товар суттєво іншим, ніж передбачено договором;
Нет, если несколько поломок происходит по одной и той же причине, им придется дать заключение по поводу пункта А.
[Re: ChAO] 3 сентября 2010 в 14:17
В ответ на: Можливо причина і в одному й тому ж але я про це знати не можу.
Можете - в акте должна быть указана причина неработоспособности и выполненные работы по ее устранению. Можете требовать от СЦ заключения по причинам всех ремонтов.
[Re: breakneck] 3 сентября 2010 в 14:19
В ответ на: Нет, если несколько поломок происходит по одной и той же причине, им придется дать заключение по поводу пункта А. Топикстартеру: требуйте у них подмену.
Это если на них нажать... ТС: Лучше всего позвонить в кол-центр Общества по защите прав потребителей, они тебе все расскажут и скажут как поступить, сам когда-то звонил.
[Re: breakneck] 3 сентября 2010 в 14:20
В ответ на:
В ответ на:
Нет, если несколько поломок происходит по одной и той же причине, им придется дать заключение по поводу пункта А.
Топикстартеру: требуйте у них подмену.
Так тільки їм і відомо по одній причині чи ні він виходить з ладу... Та й вимагати потрібно якось обережно оскільки документів про ремонти у мене немає а тільки у них в журналі типу "здав/прийняв", дата, автограф.
[Re: ChAO] 3 сентября 2010 в 15:15
В ответ на: Так тільки їм і відомо по одній причині чи ні він виходить з ладу... Та й вимагати потрібно якось обережно оскільки документів про ремонти у мене немає а тільки у них в журналі типу "здав/прийняв", дата, автограф.
Что, даже чеков нет? И печатей/записей в гарантийной книжке? Если так, то я могу только одно сказать - ССЗБ "Сам себе злобный буратино"... Сколько уже говорилось, что все телодвижения по технике, материалам, работам должны сопровождаться полноценным документальным оформлением...
[Re: ChAO] 7 сентября 2010 в 17:48
В ответ на:
В ответ на: що за упс
Leoton SMART 300. Сайт виробника. Зараз ця модель вже не випускається. Замість нього більш потужній бастіон 800.
о да, у них лучше вообще ничего не брать, я у них взял, на след день подключил котел, включил этот леотон - он не включился, отвез его назад, не стал слушать их объяснения, просто попросил вернуть деньги. да и сделаны их леотоны пахабно. взял потом ИБП Luxeon UPS-500LU + батарею 100А\ч.