Продав я успішно свого Мітцубісі Ланцер 1991 року. Машинка була – супер, але вже стала замаленькою... Віддавав зі сльозами на очах, хоч розумію, що це глупо . Ну я – то зрозуміло: скільки я з нею часу провозився… А от як дружина моя мене здивувала - просто плакала навзрид … Мені її переконувати довелось, що нам треба новішу машину! А я грішним ділом думав, що дружина її не любить через ревнощі …
Ну що, сторінку з Міциком ми перевернули. Тепер я маю нові колеса Вирішив купити те, що мені давно дуже подобалось, але якось страшно було ...
Отже, вітайте: CRYSLER STRATUS JA 2.0
Чотиридверний седан золотого кольору, 5 повноцінних місць, величезний салон, здоровенний багажник (ключовий момент у виборі ). Клімат контроль, шкіряний салон: ну що я – не пацан? І дуже цікава зовнішність: народ реально повертається на вулицях . Вага – 1430 кг, вантажопідйомність – 500 кг. Довжина – 4750, корабель, а не машина .
Двигун – дволітровий бензиновий Мітцубіші (іпошки хороші мотори роблять), коробка механічна. Під капотом 131 гамериканський коник при 5850 на тахометрі. Максималка – 205 км./год, перша сотня досягається за 10 секунд. Ну, це я ще перевірю, зараз кажу те, що в книжці написано Годувати тих коників можна 92-гою бензою, якої залазить в бак 65 літрів (чуть не вмер нині на заправці ). Скільки воно хаває тої бензи на сотню – скажу пізніше, попередній власник божився, що за 11 літрів/100 км. не вилазив…
Все електричне: вікна, дзеркала… Останні - з підігрівом, салонне дзеркало – з автозатемненням від світла автомобілів позаду… Як казав мій фізкультурник в школі – «Америка – голі баби!» Крісла… То просто пісня – дивани, а не крісла! Чорна шкіра, дуже якісна, в нас таке колись називали «лайка». Центр всіх крісел – з сірої алькантари, щоб не ковзав «як гівно в ополонці» на поворотах… Водійське трохи поскрипує, то треба буде туди залізти… Дві подушки безпеки (водійська та пасажирська), ABS, брейк-асист (допомога при екстреному гальмуванні). Гідропідсилювач, зрозуміло... Правда, дуже «штучний», просто крутиш руль і все, жодної інформації про дорогу… Але то може так з незвички, після мого дуже шустрого ланцика…
Дуже прикольна підвіска, їде як Мерседес: маленькі та середні вибоїни просто відсутні, і на великих все рівно не пробивається. Навіть не знаю, як америкоси таке зробили… Правда чути при відкритому вікні сторонні звуки, але то ми все заберемо
Несподівано якісний звук штатної аудіо системи. Правда, мафон без USB, а я вже звик до флешки… Ну то нічо, дойдуть руки і до цього. Приколовся сьогодні з антени: включив радіо, чую дивне жужання. Виходжу з машини і бачу, як з заднього крила вилазить довжелезна антена… Радіо вимкнув – антена сховалась …
В суботу планую повну техревізію: заміна масла/фільтрів/ременів, повна діагностика двигуна, електрики, ходової… Тоді ж і буду знати реальніше, що ж я саме купив А поки що я довольний яко слоник. Слоник на кораблі
Так що прийміть ще одного власника американської машинки, чи що...