Re: Друг вчера попал в аварию, виновник-авто из Опель-клуб
[Re: vvlaw] 17 ноября 2010 в 08:39
В ответ на:
В ответ на: тобто, безпека "СВОГО руху" та "дорожнього руху" це одне і те саме?
Каждый отвечает за свою безопасность, но глупо возлагать на водителя со спецсигналами ответственность за то, что кто-то другой грубо нарушил ПДД и не выполнил обязанности уступить ему дорогу.
Итересно, а возлагать отетственность на того, кто поворачивает по главной дороге за то, что кто-то другой грубо нарушил ПДД и не выполнил обязанности уступить ему дорогу (с) не глупо?
Хехе. Налицо разрыв шаблона
В ответ на:
В ответ на: крім того виникає питання, навіщо авто зі спецсигналами ставлять крім проблискового ще й звуковий сигнал, та й взагалі спецсигнали? адже і так всі зобов"язані постійно враховувати що хтось порушує або відступає від ПДД і давати таким дорогу
В том-то и дело, что обычный нарушитель преимущества не имеет, тут вопрос в обеспечении безопасности другим участником движения именно при манёвре.
А именно при движении со спецсигналами вопроса обеспечения безопасности не возникает
[Re: Drunkard] 17 ноября 2010 в 11:40
В ответ на:
В ответ на: і давати таким дорогу
Если вы вдумчиво изучите понятия "перевага", "дати дорогу", "перешкода" и "небезпека" - то получите шанс понять разницу.
[*****]... [*****]... падлавіл! (с) та вивчав уже. просто застосував в загальному розумінні, а не відповідно до дефініції ПДД. визнаю, методологічно це було неправильно.
переформулюю: крім того виникає питання, навіщо авто зі спецсигналами ставлять крім проблискового ще й звуковий сигнал, та й взагалі спецсигнали? адже і так всі зобов"язані постійно враховувати що хтось порушує або відступає від ПДД і не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів, якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху змінити напрямок руху або швидкість.
Адже "гіпотетичний водій таврії" так і зробив: не врахував, що хтось порушує ПДД, через що не подивився на зустрічку в дзеркало і продовжив рух ліворуч (здійснив маневр), чим примусив "гіпотетичного водія вже забув чого саме" змінити напрям і швидкість руху. Нє?
[Re: vitoking] 17 ноября 2010 в 11:46
В ответ на: крім того виникає питання, навіщо авто зі спецсигналами ставлять крім проблискового ще й звуковий сигнал, та й взагалі спецсигнали? адже і так всі зобов"язані постійно враховувати що хтось порушує або відступає від ПДД і не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів, якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху змінити напрямок руху або швидкість.
Потому что автомобилям со спецсигналами запрещается создавать помехи не только во время маневров. А вааще всегда, в том числе и при прямолинейном движении (или даже вааще стоянии в пробке). См. 3.2 ПДД.
[Re: vvlaw] 17 ноября 2010 в 13:11
Ай-я-я-й!!!Будучи адвокатом по авто тематике.... Читаем и прсвещаемся .
В ответ на: Так, на думку Р. А. Сайфуліна, „забезпечення безпеки дорожнього руху – це система суспільних відносин, що виникають при неухильному дотриманні і виконанні водіями, пішоходами, пасажирами та іншими особами Правил дорожнього руху та інших спеціальних правил, які спрямовані на забезпечення нормальної роботи транспортних засобів, охорону життя і здоров’я учасників дорожнього руху, а також збереженість майна” [267, с. 9].
В. В. Новіков під забезпеченням безпеки дорожнього руху розуміє „захищеність життєво важливих інтересів учасників дорожнього руху і суспільства в цілому від загрози виникнення дорожньо-транспортних пригод і їх негативних наслідків” [268, с. 12]. Така позиція не враховує, на думку дисертанта, кількох моментів: дорожній рух здійснюється у тому числі і з метою задоволення потреб людей у переміщенні, а безпечне переміщення означає не тільки відсутність дорожньо-транспортних пригод, а й швидку доставку вантажів до місця призначення, можливість пасажирів та водіїв швидко дістатися до пункту призначення, комфортність умов роботи водіїв тощо.
С. М. Гусаров безпеку дорожнього руху визначає як складову національної безпеки, як правотворчу і правозастосовну діяльність уповноважених державних органів щодо захисту конституційно закріплених життєво важливих інтересів, насамперед, життя, прав і свобод, а також інтересу щодо реалізації потреб у переміщенні учасників дорожнього руху – громадян, осіб без громадянства та іноземних громадян [269, с. 7]. На думку дисертанта, недоліком наведеного визначення є те, що, по-перше, в ньому відсутня вказівка на те, що безпека дорожнього руху є, в першу чергу, системою суспільних відносин; по-друге, є не тільки правотворчою і правозастосовною діяльністю, але й правоохоронною; по-третє, переміщуватись можуть не тільки фізичні особи, але й певні речі (вантажі); по-четверте, серед об’єктів захисту доцільно було б назвати і власність.
Отже, на думку дисертанта, безпека дорожнього руху – це система суспільних відносин, яка складається у сфері дорожнього руху з метою задоволення потреб його учасників у переміщенні та відображає ступінь захищеності цих учасників і держави від дорожньо-транспортних пригод та їх наслідків.
Сутність забезпечення безпеки дорожнього руху як об’єкта адміністративно-наглядової діяльності полягає у тому, що усі державні і громадські організації, а також посадові особи, які визначені у Розділі 2 Закону України „Про дорожній рух”, зобов’язані забезпечувати дотримання загальнодержавних нормативів, спрямованих на попередження аварійності та її наслідків, припинення правопорушень, притягнення правопорушників до відповідальності, а громадяни, які виступають у ролі водіїв, пішоходів і пасажирів, – дотримуватись встановлених правил, норм та стандартів.
[Re: Spero meliora] 17 ноября 2010 в 14:36
В ответ на:
Сутність забезпечення безпеки дорожнього руху як об’єкта адміністративно-наглядової діяльності полягає у тому, що усі державні і громадські організації, а також посадові особи, які визначені у Розділі 2 Закону України „Про дорожній рух”, зобов’язані забезпечувати дотримання загальнодержавних нормативів, спрямованих на попередження аварійності та її наслідків, припинення правопорушень, притягнення правопорушників до відповідальності, а громадяни, які виступають у ролі водіїв, пішоходів і пасажирів, – дотримуватись встановлених правил, норм та стандартів.
ну вот отсюда ноги у спора и растут: если 1-ый нарушает, 2-ой должен предотвратить ДТП если есть возможность 10.1 направлен на предотвращение ДТП а 1.4 - на "притягнення правопорушників до відповідальності"
[Re: ГыГы] 17 ноября 2010 в 21:26
А причём тут главная дорога вообще? Мы говорим о ДТП, при котором оба двигались по одной дороге. Что касается спецсигналов - то движущийся с ними не может обеспечить, чтобы другие уступали ему дорогу, но поскольку обязанность эта для них безусловна, то его задача - обеспечить безопасность именно своего движения. Остальное - проблемы обязанных уступить.
[Re: Spero meliora] 17 ноября 2010 в 21:29
И что с того? Это не объясняет, что при наличии включенных спецсигналов обязанность уступить дорогу такому ТС переходит с других на его водителя. Именно в выполнеии этой обязанности и состоит обесмпечение безопасности в смысле предупреждения столкновений, то есть водителю ТС со спецсигналами нужно обеспечить безопасность в той части, которая зависит от него и только от него. В части движения своего ТС.
[Re: delusion] 17 ноября 2010 в 21:31
В ответ на: ну вот отсюда ноги у спора и растут: если 1-ый нарушает, 2-ой должен предотвратить ДТП если есть возможность 10.1 направлен на предотвращение ДТП
Это не у этого спора Если бы спор шёл о п.12.3 - то да. А в данном случае именно нарушение п.10.1 является причиной ДТП, то есть нарушивший этот пункт не "второй", а "первый", и направлен этот пункт не на то, чтобы устранять созданную кем-то аварийную ситуацию, а исключительно на то, чтобы не создавать её другим самому.
[Re: delusion] 17 ноября 2010 в 22:22
В ответ на:
ну вот отсюда ноги у спора и растут: если 1-ый нарушает, 2-ой должен предотвратить ДТП если есть возможность 10.1 направлен на предотвращение ДТП а 1.4 - на "притягнення правопорушників до відповідальності"
а у мене питання, чи повинен я виявляти всі порушення ПДД навколо себе, і чому я повинен нести відповідальність за те, що я не виявив одне з них
[Re: vitoking] 17 ноября 2010 в 23:56
В ответ на: а у мене питання, чи повинен я виявляти всі порушення ПДД навколо себе, і чому я повинен нести відповідальність за те, що я не виявив одне з них
2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний:
* б) бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;
* д) не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху;
[Re: Alexsus] 18 ноября 2010 в 07:30
В ответ на:
В ответ на: а у мене питання, чи повинен я виявляти всі порушення ПДД навколо себе, і чому я повинен нести відповідальність за те, що я не виявив одне з них
2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний:
* б) бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;
* д) не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху;
дорожня обстановка — сукупність факторів, що характеризуються дорожніми умовами, наявністю перешкод на певній ділянці дороги, інтенсивністю і рівнем організації дорожнього руху (наявність дорожньої розмітки, дорожніх знаків, дорожнього обладнання, світлофорів та їх стан) И где тут про ВСЕХ нарушальщиков сказано?
[Re: vitoking] 2 декабря 2010 в 08:48
Вчера был свидетелем очень подобной ситуации. Имеем: главную дорогу в черте города и примыкание к ней второстепенной. Я пытаюсь выехать налево со второстепенной (т.е. я должен пропустить абсолютно всех в силу специфики Т-перекрестка). Поток идет по главной достаточно плотный, так что я о выезде не помышляю - жду окна. Тут вижу: на главной дороге, в аккурат напротив выезда стало что-то акцентоподобное. Стоит. Понимаю (сейчас понял - что интуитивно) - он хочет повернуть с главной налево, поэтому пропускает встречный поток. Дорога довольно узкая, поэтому объехать его справа те, кто за ним - никак не смогут. Встречный поток прекращается,но он продолжает стоять несколько секунд. Его объезжают слева несколько машин, перед очередной он начинает дергаться в сторону левого поворота, вынуждая объезжающих тормозить. И только когда пересек 3/4 встречной полосы, он включил левые поворотники. Только увидев, как они включились (не нужно думать, что я их просто мог не заметить - поворотники были не спрятаны в зеркалах, а на боку машины, так что стоя с этого самого боку от нее не видеть их, если они были включены вовремя - за 30 метров - и мигали бы - я просто не мог их не заметить).
Мораль сего рассказа такова: можно углубляться в прописные истины о недопустимости обгона на перекрестке, о необходимости убедиться в отсутствии опасности при изменении направления движения и т.п., но при этом не замечать таких маленьких деталей (типа, подача предупреждающих сигналов), имеющих в обычных ситуациях очень малое значение, а в некоторых ситуативных случаях являющихся если не на все 100%, то на 90% причиной ДТП. Вместе с тем эти самые ключевые, но неприметные ситуативные нарушения весьма труднодоказуемы, если доказуемы вообще. И выяснять-то их никто не пытается! Это как бы ехал некто по главной дороге без включенных фар, а выезжающий со второстепенной его не заметил, потому, что темно было. И случилось ДТП. Кто виноват - тот, кто по главной но без света ехал и которого должны были пропустить, или тот, кто должен был уступить но не уступил, потому, что банально не видел того, кому должен был уступить.