autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Борьба с платной стоянкой у дома

oksik | старый писатель ***
13 ноября 2010 в 22:21
Уважаемые форумчане, решила бороться с платной стоянкой возле дома. Покритикуйте, пожалуйста, письмо. Че бы еще добавить, чтобы как-то повлиять? Всем заранее спасибо за дельные советы

Уважаемые модераторы, не знала, где создать тему, если что, перенесите, пожалуйста Вроде как, по законодательству вопрос?

Голові Київської мiської державної адмiнiстрацiї
01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36
Тел.: 1551

Начальнику Головного управління контролю за благоустроєм міста Києва
01032, м.Київ-32, вул. Саксаганського, 143
Тел.: 289-66-55

Начальнику УДАІ ГУМВС України в м. Києві
01030, м. Київ, вул. Хмельницького, 54
тел. 483-70-64

ПІБ
02232, м. Київ, вул. М. Цвєтаєвої, __, кв. __
Тел.: __________

Я проживаю у новому будинку у м. Києві за адресою: 02232, м. Київ, вул. М. Цвєтаєвої, __, кв. __, який знаходиться у новому мікрорайоні у Деснянському районі, побудованому «Київміськбудом». У моєму мікрорайоні знаходиться 11 будинків, в яких більше 1500 квартир, та вони займають досить велику площу на перетині таких вулиць: пр. В. Маяковського, вул. М. Цвєтаєвої, вул. О.Бальзака та вул. Данькевича. Основний периметр мікрорайону проходить по вул. М. Цвєтаєвої від перетину з пр. В. Маяковського до перетину з вул. О.Бальзака. Вздовж цієї частини вул. М. Цвєтаєвої організовані в’їзди до більшості дворів будинків вище вказаного мікрорайону, у тому числі й до мого будинку. Слід також зазначити, що частково мікрорайон було здано в експлуатацію протягом кількох попередніх років, але більшість будинків було здано в експлуатацію цього року, останні два будуть здані в експлуатацію до кінця цього року. На даний момент багато сімей вже проживають у нашому мікрорайоні, в тому числі й у моєму будинку. Ще більше власників квартир нашого мікрорайону ведуть ремонті роботи та будуть проживати у ньому у найближчому майбутньому. На жаль, за проектом «Київміськбуду» біля будинків, в’їзд до дворів яких знаходиться з боку вул. М. Цвєтаєвої, передбачено дуже мало місць для паркування.
Наприклад, у моєму будинку 126 квартир і лише 10 місць для паркування біля будинку. Іноді, коли приїжджають кілька автомобілів з меблями, будівельними матеріалами та просто робітники, мешканці та гості мікрорайону, вони не можуть без перешкод під’їхати та зупинитися біля свого ж будинку. І причина цьому автостоянка вздовж вулиці М. Цвєтаєвої.

Ця автостоянка знаходиться вздовж вул. М. Цвєтаєвої від перетину з пр. В. Маяковського до перетину з вул. О.Бальзака на проїжджій частині вулиці з обох боків. Вона працює цілодобово та є платною. Коли її було розташовано на цьому проміжку проїжджої частини, у нашому мікрорайоні велося будівництво, та вулиця М. Цвєтаєвої була малозавантаженою. На даний момент після здачі в експлуатацію більшої частини мікрорайону вулиця М. Цвєтаєвої стала досить завантаженою. Зважаючи на те, що ми проживаємо на цій вулиці, має сенс, що ми маємо право безкоштовно користуватися місцями для паркування біля нашого будинку і на прилеглій до нього території, навіть на проїжджій частині, як і мешканці всіх будинків, які знаходяться у нашому мікрорайоні. Чому ми повинні платити за стоянку на проїжджій частині біля свого ж будинку? Вважаю, що на даний момент, а саме після здачі в експлуатацію та заселення нашого мікрорайону слід переглянути доцільність існування вище вказаної автостоянки.

Більше того, є ряд порушень, які постійно заважають мешканцям нашого мікрорайону, і в тому числі й мешканцям мого будинку, мені та членам моєї родини, пов’язані з розташуванням цієї автостоянки. Ось ці порушення:
1. Вул. М. Цвєтаєвої має по три смуги руху у кожний бік. Автостоянка має розмітку про паркування «ялинкою», що прямо суперечить Правилам дорожнього руху. На ній автомобілі паркуються під кутом 45 градусів. Через це широка вулиця перетворюється на вузьку, та припарковані автомобілі постійно заважають вільному руху автомобілів вздовж вулиці, в тому числі й мешканцям нашого мікрорайону, мешканцям мого будинку, мені та членам моєї родини, тому що через таку розмітку автомобілі можуть рухатися лише по одній смузі широкої вулиці у кожний бік. Зважаючи на кількість квартир у нашому мікрорайоні незабаром це призведе до постійних заторів на нашій вулиці.
2. Після того як було зроблено в’їзди до прилеглих територій будинків нашого мікрорайону розмітку на стоянці не було змінено. Хоча відповідно до Правил дорожнього руху заборонено паркування та стоянка автомобілів за 10 м до та після такого в’їзду. Розмітка зберігається аж до самих в’їздів у двори будинків нашого мікрорайону, автомобілі паркуються на цій стоянці, порушуючи Правила дорожнього руху. А найстрашніше - це заважає хорошому огляду місцевості при виїзді та заїзді у свій двір, та постійно створюються аварійні ситуації через ці припарковані автомобілі.
3. На цій частині вулиці також розміщено кілька зупинок громадського транспорту. Ця автостоянка також заважає громадському транспорту при висадці та посадці пасажирів, так як припарковані автомобілі знаходяться ближче 30 м від знаку про зупинку, як це передбачено Правилами дорожнього руху. Через це транспорту також приходиться зупинятися посеред дороги, що ще більше погіршує ситуації на проїжджій частині.
4. Посеред частини вулиці біля нашого мікрорайону також знаходиться наземний нерегульований пішохідній перехід. Через припарковані автомобілі також постійно створюються аварійні ситуації, так як вони заважають хорошому обзору при приближенні до пішохідного переходу.

Хотілось б до всього додати, що за інформацією офіційного веб сайту Київської міської державної адміністрації м. Києва, вказана автостоянка до переліку законно влаштованих не входить.

Беручи до уваги все вище вказане:
1. Прошу перевірити законність автостоянки вздовж вул. М. Цвєтаєвої від перетину з пр. В. Маяковського до перетину з вул. О.Бальзака на проїжджій частині вулиці з обох боків та повідомити мені законність її влаштування на проїжджій частині вулиці вздовж щільно заселеного мікрорайону.
2. У разі незаконності автостоянки прошу сприяння у прибиранні цієї платної автостоянки з проїжджої частини вулиці біля мого будинку та інших будинків нашого мікрорайону та забезпечення комфортних умов мешканцям нашого мікрорайону, в тому числі й мешканцям мого будинку, мені та членам моєї родини для законного безкоштовного паркування та стоянки на прилеглій території біля свого будинку, в тому числі й на проїжджій частині згідно з Правилами дорожнього рух паралельно проїжджій частині як у денний, так і у нічний час.
3. У разі законності автостоянки прошу переглянути доцільність її існування, зважаючи на вище викладені факти, та сприяти у прибиранні цієї платної автостоянки з проїжджої частини вулиці біля мого будинку та інших будинків нашого мікрорайону та забезпечення комфортних умов мешканцям нашого мікрорайону, в тому числі й мешканцям мого будинку, мені та членам моєї родини для законного безкоштовного паркування та стоянки на прилеглій території біля свого будинку, в тому числі й на проїжджій частині згідно з Правилами дорожнього рух паралельно проїжджій частині як у денний, так і у нічний час.

Відповідно до Закону України «Про звернення громадян» прошу Вас надіслати мені відповідь на адресу моєї реєстрації: 02232, м. Київ, вул. М.Цвєтаєвої, __, кв. __.
Змінено oksik (22:33 13/11/2010)
Мирослав | Супер писатель! ***
Re: Борьба с платной стоянкой у дома
[Re: oksik] 14 ноября 2010 в 17:09
Оксана, мне тоже очень не нравится эта стоянка на Цветаевой, хоть и живу возле Мавзолея. Правильно делаешь, что обращаешься в соотв. органы.
Если результата это письмо не возымеет, стучись в личку будем мочить их по всем инстанциям.
[Re: Мирослав] 14 ноября 2010 в 18:51
Домовились
alexey_mas | приверженец **
[Re: oksik] 15 ноября 2010 в 11:10
Соседям привет!

Думаю если стоянку уберут, то предложат ставить машину возле трамвайных путей по бальзака. Для вас не думаю, что это будет решением проблемы - так как там можно ставить и сейчас без писем.
sgrv | патриарх *
[Re: oksik] 15 ноября 2010 в 13:06
Мое ИМХО что это письмо может иметь сенс только если его подпишет как можно больше жильцов (желательно >50%).

В ответ на:

Зважаючи на те, що ми проживаємо на цій вулиці, має сенс, що ми маємо право безкоштовно користуватися місцями для паркування біля нашого будинку і на прилеглій до нього території,

Я бы добавил ссылку на нормативку по этому вопросу.

В ответ на:

А найстрашніше - це заважає хорошому огляду місцевості при виїзді та заїзді у свій двір,

Я бы написал: безопасному.
autoservice | V.I.P ***
[Re: oksik] 15 ноября 2010 в 13:10
поскольку улица - не придомовая территория, бесплатно никто жильцам стоять там не разрешит. а если ее уберут - все будут ставить без охраны, что не факт что лучше.
maksym | V.I.P **
[Re: oksik] 15 ноября 2010 в 17:54

В ПДД нет запрета на парковку елочкой.
Вы все время называете ул. Цветаевой придомовой територией. Это не так.

На что однозначно можно давить - это 10 м запрета парковки от въезда/перехода и 30 м от остановки. (хотя единственное, что они сделают - замажут разметку черной краской)

От себя. Если парковку закроют, то вся эта масса машин не исчезнет. Она рассосется по дворам/газонам/д.площадкам.

Добро пожаловать в Киев!
[Re: alexey_mas] 15 ноября 2010 в 23:05
В ответ на:

Соседям привет!

Думаю если стоянку уберут, то предложат ставить машину возле трамвайных путей по бальзака. Для вас не думаю, что это будет решением проблемы - так как там можно ставить и сейчас без писем.

я как бы там не планирую свою машину ставить постоянно. Но в принципе, из-за припаркованных машин нельзя днем даже к своему дому подъехать и ненадолго остановиться. Хотя бы в течение дня будет свободное место. А платных стоянок в округе дома хватает, если что. Причем, они находятся на отдельной территории, а не на проезжей части. Так что хочется иметь выбор.
[Re: sgrv] 15 ноября 2010 в 23:07
В ответ на:

Мое ИМХО что это письмо может иметь сенс только если его подпишет как можно больше жильцов (желательно >50%).

В ответ на:

Зважаючи на те, що ми проживаємо на цій вулиці, має сенс, що ми маємо право безкоштовно користуватися місцями для паркування біля нашого будинку і на прилеглій до нього території,

Я бы добавил ссылку на нормативку по этому вопросу.

В ответ на:

А найстрашніше - це заважає хорошому огляду місцевості при виїзді та заїзді у свій двір,

Я бы написал: безопасному.

сейчас поднимаю общественность из моего и соседних домов. Думаю, если мы их письмами закидаем, чего-то да добьемся
[Re: autoservice] 15 ноября 2010 в 23:12
В ответ на:

поскольку улица - не придомовая территория, бесплатно никто жильцам стоять там не разрешит. а е,сли ее уберут - все будут ставить без охраны, что не факт что лучше.

начнем с того, что там нет запрещающего знака. Значит вдоль дороги парковаться можно. А почему мы должны платить? Плюс держит эту парковку какой-то там Вася Пупкин. Считаю, незаконно. Он эту дорогу не строил, освещение там не делал, забора там нет и т.д.
Сейчас по вечерам на этой платной стоянке куча мест, а люди начинают ставить машины на газоны, потому что не хотят платить. Место, куда поставить машину есть - но оно платное. Поэтому надо как-то с этим бороться. Это не то, что стоянка забита до отвала. Повторяю, в округе платных стоянок уйма. Но они отдельные, а не вдоль общей дороги.

Вот, например, сегодня выезжала из двора. Прямо возле выезда, без соблюдения 10 м, стоят фишки этой стоянки, валяются посреди дороги колеса (типо, держат кому-то место), выезжать как-то некомфортно. Дорога 3-полосная, остается для проезда - реально 1, плюс эти фишки мешают вырулить. Достало
[Re: maksym] 15 ноября 2010 в 23:16
В ответ на:

В ПДД нет запрета на парковку елочкой.
Вы все время называете ул. Цветаевой придомовой територией. Это не так.

На что однозначно можно давить - это 10 м запрета парковки от въезда/перехода и 30 м от остановки. (хотя единственное, что они сделают - замажут разметку черной краской)

От себя. Если парковку закроют, то вся эта масса машин не исчезнет. Она рассосется по дворам/газонам/д.площадкам.

Добро пожаловать в Киев!

И Вам здрасьте. Я как бы в Киеве уже давно обитаю
В ПДД написано - необходимо парковаться вдоль дороги параллельно ей или согласно табличке возле знака парковки. Так вот, на данной стоянке табличка о парковке параллельно тротуару вдоль дороги, а разметка - елочкой, и машины, соответственно, елочкой стоят. Если бы хотя бы парковались правильно, так было бы 2 полосы для проезда, а так - 1.
[Re: oksik] 15 ноября 2010 в 23:20
Всем спасибо за комментарии, письма отправила, общественность из соседних домов подбиваю сделать то же. Если будет эффект, отпишусь. Может, кому пригодится
@Vik | V.I.P ***
[Re: oksik] 16 ноября 2010 в 08:51
В ответ на:

Всем спасибо за комментарии, письма отправила, общественность из соседних домов подбиваю сделать то же. Если будет эффект, отпишусь. Может, кому пригодится

Удачи в этом нелегком деле
[Re: @Vik] 16 ноября 2010 в 16:49
спасибо
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 53 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 6707