autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
photographer | photographer ****
Re: Стоимость бизнеса
[Re: Csaba] 30 декабря 2010 в 16:46
Спасибо.
Т.е. из дивидендов, я могу выкупать акции доп. эмиссии. И в моих интересах либо зарезервировать до получения дивидендов, путем каких-то договоренностей, либо тянуть время противодействую доп. эмисси до получения моих дивидендов

А так я понял, что все варианты обсуждаются и письменно записываются. Но если кто не хочет выполнять обязательств, то суд может помочь, но адвокаты с юристами могут съесть весь профит
Csaba | важничающий писатель **
[Re: photographer] 30 декабря 2010 в 17:04
В ответ на:

Спасибо.
Т.е. из дивидендов, я могу выкупать акции доп. эмиссии. И в моих интересах либо зарезервировать до получения дивидендов, путем каких-то договоренностей, либо тянуть время противодействую доп. эмисси до получения моих дивидендов

А так я понял, что все варианты обсуждаются и письменно записываются. Но если кто не хочет выполнять обязательств, то суд может помочь, но адвокаты с юристами могут съесть весь профит

Право на дивіденди як реальне право а не декларативне виникає у особи не з моменту придбання акцій. а з моменту прийняття зборамиакціонерів рішення про виплату дивідендів. Типовим "заблуждєнієм" маленьки акціонерів різних заводів (корпоратизованих-приватизованих в 90х) є те, що вони мають право на дивіденди. які їм чомусь "не висилають". А вся фішка в тому, що мажоритарії наприклад і не приймали рішення про виплату дивідендів.

По-друге, допемісії нерідко відбуваються, коли треба вкинутись в бізнес для нового розвитку. І цей процес може бути як безвідносно виплати дивідендів. так і тоді, коли для дивідендів немає достатнього прибутку.

З цих причин я б не розраховував на взаємозалежність викупу за рахунок дивідендів. Тим більше, що дивіденди скоріш за все виплачуються за результатами затвердження фін звіту після закінчення фінансового року. Допемісія не носить такого "сезонного" характеру.

Виконання зобовязань та їх реальне примусове втілення в життя - це ще одна із болючих тем.
[Re: Csaba] 30 декабря 2010 в 18:18
Т.е. мажоры могут договориться о том, что с 50к штук акций, продают инвестору 40к а 10к делят по карманам?
[Re: photographer] 30 декабря 2010 в 18:56
В ответ на:

Т.е. мажоры могут договориться о том, что с 50к штук акций, продают инвестору 40к а 10к делят по карманам?

Напиши детальніше, бо не повністю уловив.
Твого права від купівлі акцій ніхто не відміняв, інша річ - чи є в тебе гроші.
Вик | Достоевский ***
[Re: Csaba] 30 декабря 2010 в 19:06
В ответ на:

В ответ на:

Напиши детальніше, бо не повністю уловив.
Твого права від купівлі акцій ніхто не відміняв, інша річ - чи є в тебе гроші.

+1
эмисиия изначально может делаться с такими целями ,чтобы миноритарии в принципе не могли вложить соотвествующую сумму, что бы сохранить свою % долю
[Re: Csaba] 30 декабря 2010 в 21:28
Вот смотри.
Условие, компания еще не вышла на биржу. Пока инвесторы в очереди стоят
Есть необходимость в сумме 100 под нее выпускается 10 акций по 10 денег, но продается 8 по 12,5 и 2 презентуется мажорам. Где-то так
[Re: photographer] 31 декабря 2010 в 10:11
В ответ на:

Вот смотри.
Условие, компания еще не вышла на биржу. Пока инвесторы в очереди стоят
Есть необходимость в сумме 100 под нее выпускается 10 акций по 10 денег, но продается 8 по 12,5 и 2 презентуется мажорам. Где-то так

статутний капітал треба сформувати. випуск акцій означає їх платне придбання. той хто придбав - може продати. детотак.
випуск акцій і їх первинна оплата за моїм досвідом відбувається за номіналом. все що потім - залежно від ринку чи інших факторів. Тому не дуже розумію варіант продати 8 по 12,5 а 2 нашару.
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Стоимость бизнеса (4/4)

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

1 користувачів і 8 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 7046