камради, буду краток:) в чому може бути проблема, якщо витяжка не всасує воздух, а наче як навпаки? воздуховідвід з гофри на вулицю а не у вентиляційну шахту, витяжка купольна. Хтось мож таке зустрічав на власному досвіді?
Скорее всего попросту ветер. Совет с обратным клапаном верный, но лишь отчасти - если обратный клапан закрыт напором ветра, то вытяжка все равно работать не сможет (разве что обратного движения воздуха не будет). Все варианты решения неинтересные или вероятно почти нереализуемые: установить вентилятор со значительно большим статическим давлением, вывести вытяжку в другом направлении (ориентируясь по розе ветров)...
камради дякую вам, проблема була зовсім в іншому, мене не було вдома коли встанавлювали, так там на витяжці ( в мене вона купольна ) зверху виявляється теж є клапан, я його зняв, поясню чому. Той воздуховод шо парили з витяжкою ми не ставили тому що він просто короткий, а просто приєднали гофру. Так там у витяжці є свого роду тіпа як ковпак з 5 рівнями радіусів круга куди чіпляється гофра і об"язується хомутом, так вось із за того що був той ковпак там не відкривалися клапани на самій витяжці, так я зняв просто напросто самі клапана на витяжці і проблема вирішилась! А той обводний клапан шо в стіні так працює нормально:) Короче тяне витяжка як паровоз:) на першій скорості свободно держе серветку:)