Я не очень понял мысль про штраф. Это в Украине высокий штраф за непропуск пешеходов? Или за границей? Что-то ни разу не видел, чтобы в Киеве гибдедуны кого-то штрафовали за нарушение на пешеходном переходе (если конечно жертв нет).
Будете у нас в Киеве, милости прошу на ул. Тимошенко, Радужную, и, особливо, на Институтскую - клондайк для . Попробуй проехать по Институтской возле пересечений с Банковской и Ольгинской, если в пределах видимости на тротуаре стоит и курит никуда не спешащий пешеход , который и улицу-то переходить не собирается. А на Радужной у меня вообще прелесть была, ДАЙец отпустил сразу после того, как во время наших препирательств тот пешеход, которого я не пропустил, так никуда и не пошёл, а задрал лапку для остановки маршрутки .
8.1. Регулювання дорожнього руху здійснюється за допомогою дорожніх знаків, дорожньої розмітки, дорожнього обладнання, світлофорів, а також регулювальниками.
8.2. Дорожні знаки можуть установлюватися тимчасово і постійно. Тимчасові дорожні знаки розміщуються на переносних пристроях, дорожньому обладнанні або закріплюються на щиті з фоном жовтого кольору і мають перевагу перед постійними дорожніми знаками та дорожньою розміткою.
8.3. Сигнали регулювальника мають перевагу перед сигналами світлофорів та вимогами дорожніх знаків пріоритету і є обов'язковими для виконання.
Сигнали світлофорів, крім жовтого миготливого, мають перевагу перед дорожніми знаками пріоритету.
Водії та пішоходи повинні виконувати додаткові вимоги регулювальника, навіть якщо вони суперечать сигналам світлофорів, вимогам дорожніх знаків і розмітки.
В ответ на: Тимчасові дорожні знаки розміщуються на переносних пристроях, дорожньому обладнанні або закріплюються на щиті з фоном жовтого кольору і мають перевагу перед постійними дорожніми знаками та дорожньою розміткою
- тут только про преимущество ВРЕМЕННЫХ знаков, а я спрашивал про фразу "знаки имеют преимущество перед разметкой" - где он такое нашел? они равнозначны!