На основании какого законодательного акта проходят ТО? Где поискать сам документ? Интересует имеют ли инвалиды 3-й группы преференции по уплате транспортного сбора в 2011 году? При прохождении ТО-2009 - такая норма была.
В соседней веточке накопал вот это из Налогового Кодекса, моя часть выделена жирно.
В ответ на: 4. Кабінету Міністрів України: запровадити починаючи з 1 січня 2011 року механізм компенсації втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та відповідним збільшенням ставок акцизного збору з пального для фізичних осіб, які користувалися пільгами щодо сплати податку з власників транспортних засобів щодо одного легкового автомобіля (мотоколяски) з об'ємом циліндрів двигуна до 2500 куб. см чи одного мотоцикла з об'ємом циліндрів двигуна до 750 куб. см або одного човна моторного чи катера (крім спортивного) з довжиною корпусу до 7,5 м, а саме осіб, які зазначені: у пунктах 1 і 2 частини першої статті 14 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" ( 796-12 ); статтях 4-11 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" ( 3551-12 ); статтях 6 і 8 Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні" ( 3721-12 ); інвалідів незалежно від групи інвалідності (у тому числі дітей-інвалідів за поданням органів соціального захисту). Щорічно передбачати кошти на зазначені цілі у державному бюджеті на відповідний рік;
Теперь вопрос механизм неуплаты Транспортного сбора уже действует? Ибо в Донецке в МРЭО его уплатить с меня (в я нваре ходил) требуют.
В ответ на: Ибо в Донецке в МРЭО его уплатить с меня (в январе ходил) требуют.
А Вы в МРЕО посвідчення инвалида показывали? Или как-то декларировали Вашу инвалидность?
На сколько я помню: "... від сплати податку з власників транспортних засобів звільняються (один автомобіль з об'ємом циліндрів двигуна до 2500 куб. см або мотоцикл до 650 куб. см) чорнобильці, ветерани війни, герої соцпраці та кавалери трьох орденів Трудової слави, інваліди всіх груп. "