В ответ на: 1то соцбез не будет знать про смерть инвалида.
прикалываешься, ты в собезе когда был последний раз? туда не пропихнуться от бабушек/дедушек ищущщих 2 гривны надбавки к пенсии и прочее... человек пормер - перестал получать пенсию - собез будет в курсе однозначно...
В ответ на: 1то соцбез не будет знать про смерть инвалида.
прикалываешься, ты в собезе когда был последний раз? туда не пропихнуться от бабушек/дедушек ищущщих 2 гривны надбавки к пенсии и прочее... человек пормер - перестал получать пенсию - собез будет в курсе однозначно...
Пенсійний фонд (там де пенсії нараховують, перераховують)там дійсно багато пенсіонерів ходять, а соцсебез зовсім інша структура.
В ответ на: Пенсійний фонд (там де пенсії нараховують, перераховують)там дійсно багато пенсіонерів ходять, а соцсебез зовсім інша структура.
Они сильно взаимосвязаны. И компьютерный учет перекрестный везде. У меня маму покойную ЖЭК самостоятельно выписал меньше чем через сорок дней после дня смерти - ЗАГС сообщил.
Но вы же, никуда не денетесь, через пол-года сами пойдете к нотариусу наследство оформлять? А у нотариусов база общая. Он и увидит недействующую доверенность. Уж не знаю, что он в таком случае будет делать, но тайна твоя раскроется однозначно. Да и вообще, МВД как бы одним из первых о факте смерти узнаёт. А машина где зарегистрирована, а? Как собираешься, например, техосмотр проходить?
Редагувати
Відповісти
Цитувати
O.V.L.
| Анонім
Re: Допоможіть будь ласка порадою.
[Re: ptarik] 11 февраля 2011 в 20:17
Ой, собез заграбастает без зазрения совести и там свои его оформят.
Всегда можно пойти в отказ. Мол не знал, что инвалид умер, не знал, что есть копия паспорта и т. д. Переоформить авто не получится однозначно, но продлить доверенность можно 100%. Нотариусы при правильном подходе делают такие вещи, что аж майка заворачивается. Про связи ведомств спорить не буду, но ИМХО все глубоко пофигу кто где умер и на ком что числится. Если что-то случится, то тогда может и начнут подкапывать, а пока все рОвно, то проблем, мне кажется, быть не должно. ЗЫ: Берут меня сильные сомнения, что в Ивано-Франковской области кто-то что-то роет и есть связи между ведомствами кроме как кум-сват-брат.
В ответ на: Всегда можно пойти в отказ. Мол не знал, что инвалид умер, не знал, что есть копия паспорта и т. д. Переоформить авто не получится однозначно, но продлить доверенность можно 100%. Нотариусы при правильном подходе делают такие вещи, что аж майка заворачивается. Про связи ведомств спорить не буду, но ИМХО все глубоко пофигу кто где умер и на ком что числится. Если что-то случится, то тогда может и начнут подкапывать, а пока все рОвно, то проблем, мне кажется, быть не должно. ЗЫ: Берут меня сильные сомнения, что в Ивано-Франковской области кто-то что-то роет и есть связи между ведомствами кроме как кум-сват-брат.
Дякую за моральну підтримку. Надіють, що відпишеться хтось, хто через таке вже пройшов.
В ответ на: А может найти другого инвалида и передать через совбес ему?
Кстати, а как сделать пригон без растаможки и не попасть в такую ситуацию? А то у меня дед - инвалид войны и участник 2 Мировой
Він (2-й) інвалід мав би бути приписаний разом з І-м інвалідом. та який зміст таке робити, щоб потім можливо знову вертатися до того самого з чого почаласт ця вітка. Кажуть, що е новий проект закону по даному питанню, який більш лояльний до інвалідів, але коли пройде всі читання і буде затверджений невідомо.
Документ 875-12, остання редакцiя вiд 01.01.2011 на пiдставi 2409-17, 2457-17, чинний З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні
Стаття 38. Інвалідам і дітям-інвалідам надаються безоплатно або на пільгових умовах послуги з соціально-побутового і медичного обслуговування, технічні та інші засоби реабілітації (засоби для пересування, протезні вироби, сурдотехнічні засоби, мобільні телефони для письмового спілкування тощо), вироби медичного призначення (індивідуальні пристрої, протези очей, зубів, щелеп, окуляри, слухові та голосоутворювальні апарати, ендопротези, сечо- та калоприймачі тощо) на підставі індивідуальної програми реабілітації, автомобілі - за наявності відповідного медичного висновку. { Частина перша статті 38 в редакції Закону N 1760-VI ( 1760-17 ) від 15.12.2009 }
Після смерті інваліда, дитини-інваліда автомобіль, виданий безоплатно чи на пільгових умовах, у тому числі визнаний гуманітарною допомогою, за бажанням членів його сім'ї може бути переданий у їх власність безоплатно у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Технічні та інші засоби реабілітації можуть бути залишені у власності членів сім'ї померлого інваліда, дитини-інваліда в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. { Статтю 38 доповнено новою частиною згідно із Законом N 1760-VI ( 1760-17 ) від 15.12.2009; із змінами, внесеними згідно із Законом N 2171-VI ( 2171-17 ) від 11.05.2010 }
Які думки з цього приводу? Виходить, що закон дозволяє залишити авто членам родини, а постанова кабміну говорить, що треба повернути авто. Щось мені здається, що у цьому випадку закон має більшу силу. ось звідки взяв: http://ukr-advokat.org.ua/?p=3081
Добрий день. Зареєструвався, щоб висловити де-які свої думки. Нічого нового я не вичитав. "Гуманітарку" - праві форумчани - ніяк не узаконити. Я маю на увазі законні методи. Або продати інваліду, хто стоїть на черзі, або стати інвалідом члену сімї (при цьому не обовязково бути зареєстрованим по одній адресі, можна тільки в одному місті (селі), або звертатись до суду. Останній варіант досить цікавий. Йдеться про Постанову № 999 до 2006 р., коли автомобілі, ввезені до цих (2006 р.) змін успадковувались на загальних засадах. Спадкоємці звертались до суду, посилались на ст.22 Конституції України і відсуджували машини. В 2010 р. прокуратура цей канал перекрила. Я чув, що по їх протестам скасували багато рішень суду. Це в Вінницькій області. Можливо, по іншим областям ще не перекрили. Не полінуйтесь, зайдіть в Єдиний державний реєстр судових рішень і пошукайте. Що стосується Закону "Про основи соціальної...", то його треба читати уважно : " безоплатно у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України". Тобто, вам його віддадуть безоплатно (мається на увазі, що за залізо платити не треба), однак у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. А порядок цей - після сплати всіх митних та інших обовязкових платежів. Сам маю таку проблему, тому цікавлюсь. Ходив по багатьом форумам - ніхто нічого конкретного не каже. Але треба шукати, вихід повинен бути. Якщо держава в свій час дала такий канал, то повинен бути і вихід. Удачі !
В ответ на: Добрий день. Зареєструвався, щоб висловити де-які свої думки. Нічого нового я не вичитав. "Гуманітарку" - праві форумчани - ніяк не узаконити. Я маю на увазі законні методи. Або продати інваліду, хто стоїть на черзі, або стати інвалідом члену сімї (при цьому не обовязково бути зареєстрованим по одній адресі, можна тільки в одному місті (селі), або звертатись до суду. Останній варіант досить цікавий. Йдеться про Постанову № 999 до 2006 р., коли автомобілі, ввезені до цих (2006 р.) змін успадковувались на загальних засадах. Спадкоємці звертались до суду, посилались на ст.22 Конституції України і відсуджували машини. В 2010 р. прокуратура цей канал перекрила. Я чув, що по їх протестам скасували багато рішень суду. Це в Вінницькій області. Можливо, по іншим областям ще не перекрили. Не полінуйтесь, зайдіть в Єдиний державний реєстр судових рішень і пошукайте. Що стосується Закону "Про основи соціальної...", то його треба читати уважно : " безоплатно у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України". Тобто, вам його віддадуть безоплатно (мається на увазі, що за залізо платити не треба), однак у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. А порядок цей - після сплати всіх митних та інших обовязкових платежів. Сам маю таку проблему, тому цікавлюсь. Ходив по багатьом форумам - ніхто нічого конкретного не каже. Але треба шукати, вихід повинен бути. Якщо держава в свій час дала такий канал, то повинен бути і вихід. Удачі !
Читав судові рішення по даному питанні з реєстру, по моїй області 10 звернень прокурора про повернення авто державі, з них 8 відмова суду, 2 позитивні з них 1 члени родини самі погодилися а 2 щось дуже незрозуміло. Тенденція по судових рішеннях очевидна, якщо "захотіти" то авто можна залишити в родині. Цікаво, що суд на підставі одних і тих же законів виность зовсім протилежні рішення. (Бачив взалалі сміх, де суддя постановив, що 10 років це з моменту виготовлення авто і таким чином відмовив у поверненні авто державі). Що стосується Закону "Про основи соціальної...", то його треба читати уважно : " безоплатно у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України" - також бачив рішення у якому суд посилався на нього і відмовив у повернені авто. З судового рішення: Суд вважає, що внесенням змін до ст.38 ЗУ «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» Законом 2171 –УI (2171-17) від 11.05.2010 року, де зазначено, що після смерті інваліда, дитини-інваліда автомобіль, виданий безоплатно чи на пільгових умовах, у тому числі визнаний гуманітарною допомогою, за бажанням членів його сім»ї може бути переданий у їх власність безоплатно у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, чітко визначено право відповідача на безоплатну передачу йому у власність транспортного засобу, яким користувалася до смерті його мати. На підставі ст. 5, 328 ЦК України, ст. 38 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» із змінами та доповненнями від 15.12.2009 року та від 11.05.2010 року, п.37 Постанови Кабінету Міністрів України від 08.09.1997 року №999 «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів автомобілями», керуючись ст. ст. 197, 213-215 ЦПК України суд, -
ВИРІШИВ:
У задоволенні позову прокурора в інтересах держави в особі Головного управління праці та соціального захисту населення Івано-Франківської обласної державної адміністрації відмовити за безпідставністю позовних вимог.
Цікаво скільки складе загальний кошторис - і авто залишається у родини. А через це доведеться пройти...
забей и катайся дальше. если сам кипишевать не начнешь - никто не отберет. техосмотр я думаю знаешь почем проходить если родычи усобшего на прикорме - маякнут когда ковно всплывет, тогда и будешь думать. из минусов - продать её не сложится, даездить до ручки и все, ну или только через разборку. Но в данном смысле все равно жиф инвалид или не.. т.е. был бы он жив - перепродать её всеравно [*****], тока катацца (не считая черных схем типа клона или перебивку)
зы: у нас так пол такси ездит на тачках за 2-3куе с бундеса, тачку потом на разборку и опять свежак берут на добить.. зызы: кульная тачка с норм прайсом, сам так хотел замутить, но неуспел, инвалид откинулся раньше
В ответ на: забей и катайся дальше. если сам кипишевать не начнешь - никто не отберет. техосмотр я думаю знаешь почем проходить если родычи усобшего на прикорме - маякнут когда ковно всплывет, тогда и будешь думать. из минусов - продать её не сложится, даездить до ручки и все, ну или только через разборку. Но в данном смысле все равно жиф инвалид или не.. т.е. был бы он жив - перепродать её всеравно [*****], тока катацца (не считая черных схем типа клона или перебивку)
зы: у нас так пол такси ездит на тачках за 2-3куе с бундеса, тачку потом на разборку и опять свежак берут на добить.. зызы: кульная тачка с норм прайсом, сам так хотел замутить, но неуспел, инвалид откинулся раньше
Перепродувати не збираюся. Машина зроблена під себе, відповідно доглянута і т.ін. Хочу просто їздити на ній, але через суд, дивлячись на загальну тенденцію, таки доведеться пройти.
Я не думаю, що це рішення встояло в апеляції... А Ви не цікавились ? Суд першої інстанції може відмовити, чи задовольнити, але ж є апеляційний суд. Напевно, ці справи проходили апеляцію, бо Головне управління соцзахисту не подарує. Або ж вирішували питання...
Веде засідання Перший заступник Голови Верховної Ради
України А.І.МАРТИНЮК
Розглядаємо питання проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо передачі автомобілів, отриманих інвалідами (дітьми-інвалідами) у вигляді гуманітарної допомоги (реєстраційний номер 6266). Є пропозиція за скороченою процедурою. Прошу підтримати.
ГОЛОВУЮЧИЙ. Дякую. Шановні колеги, питання, яке ми сьогодні розглядаємо, надзвичайно чутливе. Дійсно, тут нагадали мої колеги, ми з вами в сесійній залі проводили наполегливу боротьбу, на превеликий жаль, так і не вияснили, хто сфальсифікував закон, бо ми, дійсно, більш як 300 голосів підтримали мою поправку, поправку Кравчука та інших. А потім коли вийшов закон із під пера, який завізований був профільним комітетом, там цієї норми не виявилося. Ми намагалися і слідчі комісії створити і іншого добивалася, але, на жаль, нічого ми тоді не добилися, крім одного – ми почали по-новому цю проходити дорогу. І якщо я не помиляюся, десь у травні минулого року ми-таки такі зміни в закон внесли – закон став законом. Але, на превеликий жаль, про що свідчать листи, які, думаю, й до вас надходять, у тому числі й до мене, прийнявши закон, ми все одно нічого не вирішили. Тому що в законі, так як і зараз пропонується, була норма «в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів» і після прийняття нами закону Кабінет Міністрів визначив такий порядок, який переписав закон, тобто ніхто безоплатно, на превеликий жаль, автомобілів по сьогоднішній день не отримує. Ось така, на превеликий жаль, ситуація.
Тому я закликаю, якщо ми будемо голосувати за нього, обов`язково треба проголосувати з виключенням слів «у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів». Закон визначає, що вони передаються. І ніякого вже порядку Кабмін не може визначати, бо, я ще раз наголошую, що визначив Кабмін, і я думаю, ми найближчим часом повернемося до того, чому Кабмін переписує закони. Я розумію, що Кабмін хоче на цих бідних інвалідах заробити хоч якусь копійку, а якщо автомобіль треба залишити, от мені пише одна із таких сімей, що для того, щоб залишити… автомобіль, треба заплатити десь понад 10 тисяч гривень, а цьому автомобілю вже більше 10 років, і цей автомобіль далеко не vip-класу і так далі, ви знаєте які автомобілі дають інвалідам. Тому, на превеликий жаль, фальсифікації, я це з гіркотою констатую, тому що на своїй власній шкірі відчуваю, бо був активним серед депутатів в числі тих, хто відстоює цю проблему, чим обернулося прийняття нашого закону.
Тому я, шановні колеги, прошу. Якщо ми зараз будемо голосувати при другому читанні, я сподіваюся, що ми підтримаємо цей закон, обов`язково забрати норму «в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів», бо Кабінет Міністрів, я вже розказав які порядки встановляє.
Я ставлю на голосування пропозицію про прийняття за основу в першому читанні законопроекту 6266 – про внесення зміни до деяких законів України щодо передачі автомобілів отриманих інвалідами (дітьми-інвалідами) у вигляді гуманітарної допомоги. Прошу голосувати.
17:35:41
За-180
Будь ласка, по фракціях. Партія регіонів – 6, «Батьківщина» – 93, «Наша Україна» – 24, комуністів – 24, «Реформи заради майбутнього» – 10, Народної партії – 20, позафракційні – 3.
Шановні колеги, давайте на доопрацювання і з урахуванням в тому числі того, що я сказав, щоб забрати там норму, що встановлюється порядок Кабінетом Міністрів. Прошу проголосувати пропозицію про направлення на доопрацювання. Забрати те, про що я казав.
17:36:29 За-344 Направляється на доопрацювання.
Мова йде про закон "щодо соціальних гарантій інвалідів" де в 38 ст. (писав у своїх постах вище) вказано, що у разі смерті інваліда авто лишається БЕЗОПЛАТНО родині, АЛЕ згідно постанови КМ 999 у якій вказано, що після сплати мита. Ще трохи і б проголосували, а так на доопрацювання. Дуже шкода Напевно багато людей би це потішило але... але... Хто в курсі, що далі буде з цим доопрацюванням, як за швидко вони до нього повернуться?