Їдемо у квітні всією сім'єю – я, дружина, донька та карапуз 1 року, до друзів в Даллас. Я неодноразово був в США по робочих справах, але з придбанням квитків на таку компанію і самостійним плануванням перельоту стикаюся вперше . Усім, хто має досвід у подібних справах, буду дуже вдячний за слушні рекомендації.
Кілька конкретних питань:
1) Коли краще купувати квитки з точки зору їх ціни та наявності? Зараз мінімальна вартість квитка на одну людину (round-trip) на Expedia і Orbitz – близько 1000 доларів. Ціна влаштовує, але оскільки є діти, для нас ідеально було б купити квитки ближче до вильоту.
2) У першу чергу дивимося на квитки refundable або з можливістю зміни дати. Мав хтось досвід з перенесенням дати поїздки або поверненням недорогих квитків, куплених у авіакомпаніях (цікавить будь-який досвід у KLM, British Airways, Lufthansa) та на Expedia і Orbitz?
3) Дуже хороший варіант перельоту у British Airways з ніччю у Хітроу/Лондоні. Британських віз у нас немає, але вони теоретично не потрібні. Нижче цитата з листа британського посольства на мій запит:
Імміграційна служба Великої Британії практикує надання можливості перетину країни транзитом без отримання візи (TWOV). Громадяни деяких країн, а також громадяни України, можуть перетинати країну транзитом без візи через Гетвік або Хітроу за дозволом Імміграційного офіцера за умови, що у них є підтверджене бронювання рейсу, що відлітає протягом 24 годин та за наявності візи у країну призначення. Однак, просимо зауважити, що така можливість залежить від рішення Імміграційного офіцера. Якщо Ви відповідаєте вищезазначеним вимогам, Ви можете їхати без візи. Але це не гарантує в’їзд до країни.
Детальніша інформація щодо тразиту через Великобританію знаходиться на сторінці http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf20transit
Чи є у когось досвід виходу до Лондона без британських віз? Можуть виникнути проблеми? Приймаються рекомендації щодо недорогого але затишного готелю (Хітроу і Лондон).
4) Які можуть бути нюанси з дитячим харчуванням на трансатлантичних рейсах? Знаю, що в американців заборонено брати в салон будь-які продукти харчування, в останніх поїздках, перед контролем викидали навіть пластикові пляшки з водою.
Дякую всім за поради!