autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Посоветуйте свечи и ВВ провода на "восьмерку"

Suba_Lion | энтузиаст *
18 марта 2011 в 02:50
Всем доброго времени суток!

Посоветуйте какие свечи купить для ВАЗ 2108 (двиг объем 1,3 карбюраторный, 86 год, эксплуатируется только на бензе) : производитель/модель. И то же самое по ВВ проводам.

Заранее благодарен за ответы)))
lopez | СуперСтар *
Re: Посоветуйте свечи и ВВ провода на "восьмерку"
[Re: Suba_Lion] 18 марта 2011 в 19:44
Cвечи Brisk. Провода BOSCH.
AntonZZZ | старожил ***
[Re: lopez] 18 марта 2011 в 21:43
свечи NGK провода Tesla

cfv на семерке пользую- доволен аки слон.
Taras_as | СуперСтар ***
[Re: Suba_Lion] 18 марта 2011 в 23:43
меня наверное закидают помидорами, ИМХО: я не советую покупать дорогие свечи! деньги на ветер! Тоже часто у себя менял на НЖК или Бриск, ходят долго, но загаживаются быстро, особенно если карбюратор, лучше чаще менять, и ездить чаще приятнее и расходы не так по карману бьют...
Ну а провода, таки-да лучше подороже!!!
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Suba_Lion] 26 марта 2011 в 23:09
В ответ на:

Посоветуйте какие свечи купить для ВАЗ 2108 (двиг объем 1,3 карбюраторный, 86 год, эксплуатируется только на бензе) : производитель/модель. И то же самое по ВВ проводам.

Ого, ще більший раритет, ніж в мене. Моя з 88-го
По-перше, щоб було зрозуміло, я в машину дешевих запчастин не ставлю, тому що люблю якість. Амортизатори вже давно тільки більштейн, масло Аддінол і т.д. Тому що не хочу стояти на трасі з піднятим капотом, чи танцювати зранку навколо машини з бубном, бо -20 і вона не заводиться.
Але зі свічками ситуація інша. Ставивши на машину різні дорогі свіки, зрозумів, що як мінімум нічого кращого я не отримую, а як максимум - отримую купу гімору (як у випадку з НЖК, які померли від нашого бензину дуже швидко). Почав ставити А17ДВРМ, і о чудо - двигун добре, рівно працює, заводиться з пів чиха в будь-яку погоду, включаючи 20-градусні морози, і вони довговічні, тобто 20-30 ткм відходжують прекрасно.
Єдине - вони продаються для інжекторного двигуна, тому зазор там стоїть 1 мм, а для нас потрібно 0,7...0,8. Але при наявності щупа перегнути - справа секундна.
AntonZZZ | старожил ***
[Re: Рост] 27 марта 2011 в 14:22
вот не соглашусь я по поводу дешовых свечей...
поставил я Трек свечи российские- через тысячу км- двигатель начал троить и расход бензина стал большой.-
поставил НЖК- сразу полегчало

машинк 1985 года:)
Рост | ex NetGuy ***
[Re: AntonZZZ] 28 марта 2011 в 09:52
В ответ на:

вот не соглашусь я по поводу дешовых свечей...
поставил я Трек свечи российские- через тысячу км- двигатель начал троить и расход бензина стал большой.-
поставил НЖК- сразу полегчало

машинк 1985 года:)

Люблю спілкування в інтернет - кожен викрутить, як хоче.
По-моєму, я ніде не писав - ставте тільки дешеві свічки. Правда? Я писав дуже конкретно - А17ДВРМ.
AntonZZZ | старожил ***
[Re: Рост] 28 марта 2011 в 13:03
А17ДВРМ
это маркировка если не ошибаюсь. именно эти свечи я и ставил. а производитель трек.
Suba_Lion | энтузиаст *
[Re: Рост] 29 марта 2011 в 00:15
В ответ на:

В ответ на:

Ого, ще більший раритет, ніж в мене. Моя з 88-го
По-перше, щоб було зрозуміло, я в машину дешевих запчастин не ставлю, тому що люблю якість. Амортизатори вже давно тільки більштейн, масло Аддінол і т.д. Тому що не хочу стояти на трасі з піднятим капотом, чи танцювати зранку навколо машини з бубном, бо -20 і вона не заводиться.
Але зі свічками ситуація інша. Ставивши на машину різні дорогі свіки, зрозумів, що як мінімум нічого кращого я не отримую, а як максимум - отримую купу гімору (як у випадку з НЖК, які померли від нашого бензину дуже швидко). Почав ставити А17ДВРМ, і о чудо - двигун добре, рівно працює, заводиться з пів чиха в будь-яку погоду, включаючи 20-градусні морози, і вони довговічні, тобто 20-30 ткм відходжують прекрасно.
Єдине - вони продаються для інжекторного двигуна, тому зазор там стоїть 1 мм, а для нас потрібно 0,7...0,8. Але при наявності щупа перегнути - справа секундна.

А чому ставите не А17ДВ-10? Чи вони від А17ДВРМ не тільки зазором відрізняються(на А17ДВ-10 він такий, як нам потрібно )? Чи А17ДВ-10 вже не випускають? А то я заглянув - у мене в машині А17ДВ-10 зараз стоять. Правда, вироблені ще в СРСР)) дійсно раритет
І приєднаюсь до запитання AntonZZZ : який виробник свічок, що Ви використовуєте?
Taras_as | СуперСтар ***
[Re: Suba_Lion] 29 марта 2011 в 00:41
Я перед зимой поменял на А17ДВРМ, пару тысяч прошли, авто начало дёргаться, поменял сейчас на А17ДВ-10, разницы в динамике не почувствовал, ну кроме как того, что машина уже не дёргается

До зимы всё лето отъездил на НЖК маде ин кто-то там (не китай), осенью авто начало тупить, танцы с бубном возле зажигания и карбюратора не сильно помогли, после замены свечей всё стало хорошо.
НЖК тогда покупал вроде за 110грн, а А17ДВ-10 за 40грн, А17ДВРМ за 60грн.
ИМХО Вижу разницу в цене(в два раза) и немножко в сроке службы.

п.с. А17ДВ-10 и А17ДВРМ мне встречались только Российские.
Змінено Taras_as (00:42 29/03/2011)
Suba_Lion | энтузиаст *
[Re: Suba_Lion] 29 марта 2011 в 01:28
Энгельс А17ДВ-10, «ЭЗ» А17ДВ-10, APS А17ДВ-10... Вполне возможно, что все российские, но заводы, я так понимаю, разные. Или качеством они особо не отличаются и можно брать что первое попадется, если все же остановиться на А17ДВ-10?

И еще вопрос по поводу ВВ проводов: я так понимаю они одинаковые для всех "восьмерок" независимо от двигателя(обьем, год выпуска, карб/инжектор)? или я ошибаюсь? Сам понимаю, что вопрос мой ламерский , но не судите строго: только начинаю познавать сей конструктор 2108
Змінено Suba_Lion (01:35 29/03/2011)
Nori | старый писатель **
[Re: Suba_Lion] 29 марта 2011 в 01:39
Свечи юзал Denzo
Провода импортные, силикон. Кажись NGK.
Zaskal | member
[Re: Suba_Lion] 30 марта 2011 в 17:43
В ответ на:

И еще вопрос по поводу ВВ проводов: я так понимаю они одинаковые для всех "восьмерок" независимо от двигателя(обьем, год выпуска, карб/инжектор)? или я ошибаюсь? Сам понимаю, что вопрос мой ламерский , но не судите строго: только начинаю познавать сей конструктор 2108

Для карба и инж. провода разные, и в инж. их четыре, а в карбе вместе с катушка-трамблер пять. Одинаковые для 08, 09, 099, всмысле карб-карб и инж.-инж. Лучше брать силиконовые они мягче, с ними легче на морозе, а в остальном особой разницы не заметил.
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Suba_Lion] 3 апреля 2011 в 03:06
В ответ на:

А чому ставите не А17ДВ-10? Чи вони від А17ДВРМ не тільки зазором відрізняються(на А17ДВ-10 він такий, як нам потрібно )? Чи А17ДВ-10 вже не випускають? А то я заглянув - у мене в машині А17ДВ-10 зараз стоять. Правда, вироблені ще в СРСР)) дійсно раритет
І приєднаюсь до запитання AntonZZZ : який виробник свічок, що Ви використовуєте?

Тільки зараз побачив допис.
ДВ-10 ставив, якість була паршива. Тому за порадою когось із знайомих мотористів почав ставити ДВРМ, і таки дійсно зі свічками останні років... багато, проблем не маю.
В назві Р означає резистор, для подавлення радіопоміх, з ними резистора в трамблері може вже не бути, а М - обміднені. Напевно, це щось дає.
Чийого виробництва - як буду в тому магазині, що завжди купую запчастини, гляну. Просто упаковку як правило викидаю одразу.
ВВ кабелі теж стоять якісь не казна-які дорогі, як не забуду, то відкрию капот завтра, подивлюсь. Якщо ще актуально.
Suba_Lion | энтузиаст *
[Re: Рост] 3 апреля 2011 в 15:09
В ответ на:

В ответ на:

Тільки зараз побачив допис.
ДВ-10 ставив, якість була паршива. Тому за порадою когось із знайомих мотористів почав ставити ДВРМ, і таки дійсно зі свічками останні років... багато, проблем не маю.
В назві Р означає резистор, для подавлення радіопоміх, з ними резистора в трамблері може вже не бути, а М - обміднені. Напевно, це щось дає.
Чийого виробництва - як буду в тому магазині, що завжди купую запчастини, гляну. Просто упаковку як правило викидаю одразу.
ВВ кабелі теж стоять якісь не казна-які дорогі, як не забуду, то відкрию капот завтра, подивлюсь. Якщо ще актуально.

Ще актуально, буду дуже вдячний.

І взагалі дякую всім, хто відписався)))
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Suba_Lion] 6 апреля 2011 в 03:11
На ВВ-дроти подивився. Пише: "ERZ TCB CBL 594".
Хм, не знаю, чи це щось допоможе
До магазину ще не доїхав.
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Додаткова інформація
Модератор:

fetus, Bivaliy, moderator 

0 користувачів і 3 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 15184