autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Бывает у переднеприводных такая болячка? (+)

nika | важничающий писатель ***
28 марта 2002 в 19:08
Знаю, у классики она есть - когда разбивается подшипник трамблера, становятся нестабильные холостые, гуляет стрелка тахометра и т.д. Меняешь подшипник, и все ОК. А в зубилках есть такая болячка? А то что-то гуляют холостые. Причем не плавно, а ступенькой - где-то на -10% падают раз в 2-3 секунды. Жаль, тахометра нет. Карбюратор только что мне разбирал по болтикам и чистил мастер.
И еще вопрос - центробежные регуляторы стоит сменить (наверное, еще родные стоят - 10лет все-таки). Растянулись, пружинки, наверное?
NetGuy | Супер писатель! ****
Не знаю, як підшипник (+)
[Re: nika] 28 марта 2002 в 20:03
але з заводу в моїй стояв медярський трамблер. В нього замість підшипника пластикова втулка була, яка за 2 роки розбилась - так їздити взагалі їздити було неможливо.
Крім того нестабільний неробочий хід - це:
1. Карб - те, що він помитий ще нічого не означає. Якщо йому 10 років - треба міняти. Там канали вже так позакисали, що ніяке миття не поможе. Це, нажаль, реаліі СОЛЕКСА. Я міняв з рік-півтора назад, тобто після 12 років їзди. При тому, що вже років зо два до того були суцільні проблеми з НХ.
2. Вакуумний підсилювач навернувся. Тоді авто буде намагатись заглохнути при гальмуванні на нейтралці.
3. Просто підсосує повітря:
- через осі заслонок;
- попід карб;
- в місцях приєднання шлангу, що йде до вакуумника.

Тепер трамблер - я як поміняв той венгерський на російський, так він до цих пір і стоїть. Нормально. А машинці 14-й рік.
В крайньому разі на НХ ці пружинки ніяк не впливають.
Re: Не знаю, як підшипник (+)
[Re: NetGuy] 28 марта 2002 в 20:41
>>але з заводу в моїй стояв медярський трамблер. В нього замість підшипника пластикова втулка була, яка за 2 роки розбилась - так їздити взагалі їздити було неможливо.
Да, я снимал весь этот агрегат. Так когда он собран, то вал вроде-бы и не шатается вообще, а когда без передней крышки (та, которая ближе к бегунку), то вал немного пошатывается, это и понятно.
Мне чистил вроде нормальный парень, занимается именно карбами. Поменял все негодные прокладки, и т.д. , поотмачивал все в ацетоне. Да, и до чистки было то же самое.
>>2. Вакуумний підсилювач навернувся. Тоді авто буде намагатись заглохнути при гальмуванні на нейтралці.
"Чукча не дурак, чукча умный". Я снял шланг с вакуумника, заткнул его хорошо, и на холостые это никак не повлияло (т.е. остались перебои).
>>3. Просто підсосує повітря:
- через осі заслонок; -------- А как с этим бороться???
- попід карб;
- в місцях приєднання шлангу, що йде до вакуумника.
А вот это интересно, осталась еще старая прокладка под самим карбом.
Про пружины я на всякий пожарный интересуюсь, мож у них характеристики уже совсем не те, что надо...
NetGuy | Супер писатель! ****
Якщо перед відмочуванням в ацетоні (+)
[Re: nika] 29 марта 2002 в 17:35
цей хлопака забув витягнути втулки, на яких стоять осі заслонок - ацетон їх роз`їсть, бо вони пластмасові. Ну, на старих СОЛЕКСАХ вони були пластмасові. Тепер ніби латунні.
Знайти нові втулки нереально - я пробував.

Крім того відмочування на десятилітньому СОЛЕКСі не поможе. Справа в тому, що силумін, так би мовити, псується. Він вступає в реакцію з бензином і за таку тривалу експлуатацію в каналах НХ поселяється північна лисиця, відома під іменем песець.

Так що не мороч собі голову, купи новий карб і будеш мати спокій на наступні 10 років :-)

Тепер далі. Якщо ти зняв шланг з вакуумника, а двигун в цей же момент не заглох, то забитий канал, через який він (шланг) з`єднаний із впускним колектором. Перевір.
Я, наверное, не так выразился. (+)
[Re: NetGuy] 29 марта 2002 в 18:20
Т.е. снимал я шланг с вакуумника на нерабочем двигле. Заткнул, и завел двигло, а дальше по тексту. Смеху ради отсоединил сей шланг на рабочем двигателе - он заглох сразу. И когда клемму с клапана ХХ снимаю - тоже глохнет сразу, и когда снимаю тонкую трубку отсоса картерных газов на ХХ - двигатель изменяет обороты (вроде так и должно быть, а раньше двигатель никак не реагировал)
>>Так що не мороч собі голову, купи новий карб і будеш мати спокій на наступні 10 років :-)
Если бы он стоил ну хотя бы до 20$, то так и сделал бы.
Вообще один мой знакомый лет 5 назад говорил: "Хочешь поставить на телевизор дистанционку - лучше сразу менять телевизор!"
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Додаткова інформація
Модератор:

fetus, Bivaliy, moderator 

0 користувачів і 4 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2567