-- цитата---
Уточняв сьогодні умови та ціну обміну старого посвідчення водія на нове. Я б не заморочувався, але планую поїздку в Європу і не хочу на кордоні доводити, що я не верблюд. Так ось, справедлива ціна для пересічного українця за простий обмін старого пластика на новий пластик, без здачі екзамена, коштує 416 грн., це ж маєше 50% мінімальної зарплати, хіба ще є десь таке? Мусарня-це легалізований рекет. Для тих хто збирається обмінювати посвідченя необхідно мати при собі:
1. Посвідчення водія
2. Талон про порушення
3. медичну довідку
4. техпаспорт або доручення на керування автомобілем- потрібно для підтвердження, що у вас є непереривний стаж водіння останніх 12 місяців інакше відправлянь здавати екзамени
5. екзаменаційну карточку і табель з автошколи
6. кольорову фотографію 4.5х3.5
7. якщо ваше посвідчення видавалося в іншому місті ніж ви зараз хочете обміняти, то ДАІ відправлятиме запит до відповідного МРЕВ про те чи справді вам видавалося таке посвідчення (Ну не дибілізм в еру компютеризації?), що займе коло 2 тижнів.
8. квитанцію про оплату всіх послуг.
Ось вам і підтвердження слів Москаля, що обмін дуже простий, прийшов, здав посвідчення, оплатив послуги і отримав нове. Фіг вам, покращення вже сьогодні.
--конец цитаты ...