В ответ на: В ГК. Когда-то было дело на тему вступления в наследство, очень нервов много попило, пока своего законного права добился, так что в этой части я кодекс изучал очень внимательно.
В ответ на: Если достоверно известно, что никаких других наследников нет, кроме тех, которые признали наследство, то нотариус оформляет вступление в наследство в любой момент.
это касается завещания. Если нет его - пол-года и не иначе.
Нотариус говорила, но может я чего не так понял Посмотрел в ГК - там близко по смыслу только Ст. 1268: Незалежно від часу прийняття спадщини вона належить спадкоємцеві з часу відкриття спадщини. Кстати, агентства аж бегом сдают квартиры наследников, на которые документы еще не получены.
наследники сами еще не появлялись? так и не надо их теребить, въезжайте себе спокойно, а когда объявятся тогда и будете решать, никто ваши вещи выкидывать не имеет права - 102 в помощь в случае чего, уплачено, денег никто не вернет,там потратились и их не видели ...
В ответ на: В ГК. Когда-то было дело на тему вступления в наследство, очень нервов много попило, пока своего законного права добился, так что в этой части я кодекс изучал очень внимательно.
Нет такого. Ни по завещанию, ни по закону.
Стаття 1298. Строк видачі свідоцтва про право на спадщину 1. Свідоцтво про право на спадщину видається спадкоємцям після закінчення шести місяців з часу відкриття спадщини. 2. Якщо заповіт складено на користь зачатої, але ще не народженої дитини, видача свідоцтва про право на спадщину і розподіл спадщини між усіма спадкоємцями може відбутися лише після народження дитини. Положення абзацу першого цієї частини застосовується також щодо дитини, зачатої за життя спадкодавця, але народженої після його смерті, у разі спадкування за законом. 3. До закінчення строку на прийняття спадщини нотаріус може видати спадкоємцеві дозвіл на одержання частини вкладу спадкодавця у банку (фінансовій установі), якщо це викликано обставинами, які мають істотне значення.