autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Nimrod | Достоевский ***
Re: Алгебра 7-й клас
[Re: biger] 19 мая 2011 в 15:13
В ответ на:

Вот мне уже четвертый десяток пошел. Сижу вот смотрю на эти уровнения и думаю, ну нахрена оно надо было тогда? И зачем оно мне сейчас? Один учитель математики про интеграл сказал однажды. "Вы, дети, не вздумайте учить эту хрень. Мне она в жизни один раз пригодилась, когда забился унитаз и я, изогнув проволоку в виде интеграла, ликвидировал препятствие"

А вот когда-то нашу группу в колхоз отправили (в Крым на уборку винограда). И оказалось что народ забыл формулу объема усеченой пирамиды. Но выкрутились, измерили размеры, сделали математическую модель этого пластикового стакана в виде фигуры вращения отрезка в 3Д и спокойно взяли нужный интегральчик
Stas220 | V.I.P ***
[Re: Daugava] 19 мая 2011 в 16:01
В ответ на:

В ответ на:

Математика в целом и подобные задачки “ставят” мозги на правильное место.
Думать потом легче.

+100. Вчора дитина (вважається однією з кращих в класі з математики) ледь не ридала над подібними задачами, з криками "хочу бути юристом, нафіг мені математика". На диво пояснив дуже просто, що математика - основа усіх наук, наприклад фізики. А юрист як програміст має добре тямити в усіх науках (принаймні знати куди копати, якщо чогось не знає). Придумав на ходу пару гіпотетичних судових справ, де юрист невіглас без знання фізичних процесів та швидкого прикидання в умі заплямував своє ім'я, після чого його перевели до архіву папірці іншім підносити.
Розмова мала успіх. Донька перестала рюмсати, та по наведеному прикладу за 15 хвилин добила інша 9 варіантів.

Наливаю за таке серйозне і правильне відношення до виховання дитини! Респект!
germy-girl | Супер писатель! **
[Re: Stas220] 19 мая 2011 в 22:47
сиджу і думаю, як я (в минулому кругла відмінниця, рішала ті рівняння як горішки) зараз ну абсолютно ніфіга не розумію??? і сама на себе зла, що так отупіла, чи що..

чи це через випите пиво щойно?

ТС респект за вирішеня задачі, а мої мізки тре приводити до ладу
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 74 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 13716