Привет,хочу поделиться проблемкой,может дадите совет.
Одним словом,оштрафовали меня наши полицаи за нарушение знака "движение по полосам",я был не согласен и подал обжалование в суд.Чтоб было понятние,выложу текст заявления:
............ Міськрайонний суд
позивач
..........................................,
Що прожива в .............................
відповідач
Управління ДАІ УМВС України
в Закарпатській області
Особа, рішення якої оскаржується:
Інспектор Ужгородського окремого взводу ДПС ВДАІ
Шпонток Антон Ілліч
м.Ужгород,
вул.Кошового, 2
тел.(0312)612735
Позовна заява
про скасування постанови про адміністративне правопорушення
Постановою Інспектора Ужгородського окремого взводу ДПС ВДАІ Шпонток Антона Ілліча від 01.05.2011 року серії АО1 №123523 мене притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.122 КУпАП за порушення дорожнього знаку «Рух по смугах», яке на думку вказаного вище працівника ДАІ, я вчинив на 806 км траси Київ-Чоп.
Я вважаю вказану постанову незаконною, винесеною з істотним порушенням закону та моїх прав.
Я рухався на автомобілі «Тойота» д/н ВС7921ВК у напрямку м.Ужгород з м.Моршин. Рухався я по дорозі з одностороннім рухом, яка виходить на перехрестя з круговим рухом. Біля 200-300 м перед перехрестям по праву сторону дороги встановлено дорожній знак “Рух по смугах”, який дозволяв з лівої смуги їхати прямо і наліво, а з правої тільки направо. По крайній правій смузі на цьому проміжку дороги постійно рухаються з малою швидкістю і зупиняються на узбіччі вантажні автомобілі, які на вищевказаному перехресті виконують правий поворот на Українсько-Словацький кордон. В місці, де встановлений дорожній знак, я рухався в крайній лівій смузі, так як робив обїзд вантажного автомобіля,який рухався зі швидкістю 40 км/год і не мав змоги побачити знак,який вказував на те, що рух прямо дозволено лише з крайньої лівої смуги. Перед самим перехрестям знак не продублювався . Виконавши обїзд вантажівки, я прийняв крайню праву смугу, так як вона була вільна, по якій в'їхав на перехрестя і прослідував прямо. За перехрестям приблизно о 13год.30хв. мене зупинив інспектор ДПС Шпонток Антон Ілліч і висунув обвинувачення, склав постанову і протокол про адміністративне правопорушення. На мої обурення про те, що знак розташований так, що його можна легко не помітити і в місцях з одностороннім рухом він повинен дублюватися по лівій і правій стороні або зверху над проїзджою частиною,щоб його було видно всім учасникам дорожнього руху,незалежно від того в якій смузі рухаєшся, інспектор відповів, що вони вже зверталися в дорожню службу,представники якої ніяк не реагують, і щоб я звертався до суду.
На підставі зазначеного, у зв'язку з неінформативністю розміщення дорожніх знаків, яке перешкодило мені виконати вимоги дорожнього знака “Рух по смугах”, керуючись ст. 247, 268, 287, 289 КУпАП, прошу:
Скасувати постанову Ужгородського окремого взводу ДПС ВДАІ від 01.05.2011 року серії АО1 №123523 про притягнення мене Капалєт Андрія Володимировича до адміністративної відповідальності за ст.122ч.1 КУпАП та провадження у справі закрити у зв’язку з відсутністю у моїх діях складу адміністративного правопорушення.
Додатки:
1. Копії протоколу АО1 №095395
2. Копія постанови АО1 №123523
3. Фотографія з відображенням зазначеного проміжку дороги.
4. Квитанція про сплату держмита.
06.05.2011 р. Підпис: __________________
Судья попалась молодая девушка,очень требовательная. Просит как то доказать что фото сделанные именно на том участке дороги,что указана в протоколе, и еще документ который бы доказывал что знак установлен неверно.Короче после слушания она сказала что ситуацию мою понимает,но "скасувати рішення" она должна на основании чего-то.
Подскажите кто сечет в этих делах как мне действовать? Проблема не в уплате штрафа,просто мне кажется что немножко не справедливо получается .