autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

подскажите как решить проблему в суде

Андрей_К | старожил ****
15 июня 2011 в 12:39
Привет,хочу поделиться проблемкой,может дадите совет.
Одним словом,оштрафовали меня наши полицаи за нарушение знака "движение по полосам",я был не согласен и подал обжалование в суд.Чтоб было понятние,выложу текст заявления:

............ Міськрайонний суд

позивач
..........................................,
Що прожива в .............................

відповідач
Управління ДАІ УМВС України
в Закарпатській області

Особа, рішення якої оскаржується:
Інспектор Ужгородського окремого взводу ДПС ВДАІ
Шпонток Антон Ілліч
м.Ужгород,
вул.Кошового, 2
тел.(0312)612735

Позовна заява
про скасування постанови про адміністративне правопорушення

Постановою Інспектора Ужгородського окремого взводу ДПС ВДАІ Шпонток Антона Ілліча від 01.05.2011 року серії АО1 №123523 мене притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.122 КУпАП за порушення дорожнього знаку «Рух по смугах», яке на думку вказаного вище працівника ДАІ, я вчинив на 806 км траси Київ-Чоп.

Я вважаю вказану постанову незаконною, винесеною з істотним порушенням закону та моїх прав.

Я рухався на автомобілі «Тойота» д/н ВС7921ВК у напрямку м.Ужгород з м.Моршин. Рухався я по дорозі з одностороннім рухом, яка виходить на перехрестя з круговим рухом. Біля 200-300 м перед перехрестям по праву сторону дороги встановлено дорожній знак “Рух по смугах”, який дозволяв з лівої смуги їхати прямо і наліво, а з правої тільки направо. По крайній правій смузі на цьому проміжку дороги постійно рухаються з малою швидкістю і зупиняються на узбіччі вантажні автомобілі, які на вищевказаному перехресті виконують правий поворот на Українсько-Словацький кордон. В місці, де встановлений дорожній знак, я рухався в крайній лівій смузі, так як робив обїзд вантажного автомобіля,який рухався зі швидкістю 40 км/год і не мав змоги побачити знак,який вказував на те, що рух прямо дозволено лише з крайньої лівої смуги. Перед самим перехрестям знак не продублювався . Виконавши обїзд вантажівки, я прийняв крайню праву смугу, так як вона була вільна, по якій в'їхав на перехрестя і прослідував прямо. За перехрестям приблизно о 13год.30хв. мене зупинив інспектор ДПС Шпонток Антон Ілліч і висунув обвинувачення, склав постанову і протокол про адміністративне правопорушення. На мої обурення про те, що знак розташований так, що його можна легко не помітити і в місцях з одностороннім рухом він повинен дублюватися по лівій і правій стороні або зверху над проїзджою частиною,щоб його було видно всім учасникам дорожнього руху,незалежно від того в якій смузі рухаєшся, інспектор відповів, що вони вже зверталися в дорожню службу,представники якої ніяк не реагують, і щоб я звертався до суду.
На підставі зазначеного, у зв'язку з неінформативністю розміщення дорожніх знаків, яке перешкодило мені виконати вимоги дорожнього знака “Рух по смугах”, керуючись ст. 247, 268, 287, 289 КУпАП, прошу:

Скасувати постанову Ужгородського окремого взводу ДПС ВДАІ від 01.05.2011 року серії АО1 №123523 про притягнення мене Капалєт Андрія Володимировича до адміністративної відповідальності за ст.122ч.1 КУпАП та провадження у справі закрити у зв’язку з відсутністю у моїх діях складу адміністративного правопорушення.

Додатки:
1. Копії протоколу АО1 №095395
2. Копія постанови АО1 №123523
3. Фотографія з відображенням зазначеного проміжку дороги.
4. Квитанція про сплату держмита.

06.05.2011 р. Підпис: __________________

Судья попалась молодая девушка,очень требовательная. Просит как то доказать что фото сделанные именно на том участке дороги,что указана в протоколе, и еще документ который бы доказывал что знак установлен неверно.Короче после слушания она сказала что ситуацию мою понимает,но "скасувати рішення" она должна на основании чего-то.
Подскажите кто сечет в этих делах как мне действовать? Проблема не в уплате штрафа,просто мне кажется что немножко не справедливо получается .
@Vik | V.I.P ***
Re: подскажите как решить проблему в суде
[Re: Андрей_К] 15 июня 2011 в 12:50
Маловероятно отменить это постановление. Занять свой ряд надо было заранее.
Знак там виден. Или же проехать по кругу и повернуть там где нужно было...
Андрей_К | старожил ****
[Re: @Vik] 15 июня 2011 в 13:55
В ответ на:

Маловероятно отменить это постановление. Занять свой ряд надо было заранее.
Знак там виден. Или же проехать по кругу и повернуть там где нужно было...

Вы наверно не поняли,я с крайнего правого ряда проехал прямо,а с него можно было ехать только направо.Знак был не виден,так как перед ним стоит куча рекламных щитов(нужен ренген чтоб его увидеть из далека),это видно по второй фотографии.Если ехать по крайней левой полосе (первая фотография),по которой я объезжал 5 подряд медленно едущих фур(которые как Вы понимаете ехали по правой полосе),то как возможно увидеть этот знак?Если бы он был подвешен сверху,или на проезжей части были бы нарисованы указатели движения по полосам,то вопросов не было бы.
И кстати объясните почему в последнее время такие знаки начали устанавливать вот так:

Если бы на том участке дороги он был бы так расположен,то можно было заявлять что не увидеть его невозможно!
@Vik | V.I.P ***
[Re: Андрей_К] 15 июня 2011 в 14:01
В ответ на:

Вы наверно не поняли,я с крайнего правого ряда проехал прямо,а с него можно было ехать только направо.

Да, я неправильно понял.
А что на перекрестке говорит разметка?
Андрей_К | старожил ****
[Re: @Vik] 15 июня 2011 в 14:11
В ответ на:

В ответ на:

Вы наверно не поняли,я с крайнего правого ряда проехал прямо,а с него можно было ехать только направо.

Да, я неправильно понял.
А что на перекрестке говорит разметка?

Сплошных линий нету, и кстати с другой стороны перекрестка на проезжей части уже начали рисовать стрелочки движения по полосах.ДАИшники мне сами похвастались,что вот работа ведется, а на ту сторону еще руки не дошли,но план по протоколам надо выполнять ,а мне предложили обращаться в суд.
may | V.I.P **
[Re: Андрей_К] 15 июня 2011 в 14:47
В ответ на:

И кстати объясните почему в последнее время такие знаки начали устанавливать вот так:

ДСТУ 4100-2002
10.7.17
...
Знаки повинні установлюватись над проїзною частиною дороги так, щоб водії мали змогу своє­часно здійснити необхідні перестроювання.
Laa | важничающий писатель ***
[Re: Андрей_К] 15 июня 2011 в 15:10
Раньше подсказали ДСТУ, в добавок просить судью ограничиться устным предупреждением так как это малозначительное нарушение, так как водитель вы хороший, так как вот характеристика с работы и тп, а постанову отменить.
А гаец является в суд?
Андрей_К | старожил ****
[Re: may] 15 июня 2011 в 15:34
В ответ на:

В ответ на:

ДСТУ 4100-2002
10.7.17
...
Знаки повинні установлюватись над проїзною частиною дороги так, щоб водії мали змогу своє­часно здійснити необхідні перестроювання.

Спасибо огромное!!! Теперь еще надо как то доказать что фото было сделано именно на 806 км трассы Киев-Чоп.
Андрей_К | старожил ****
[Re: Laa] 15 июня 2011 в 15:38
В ответ на:

Раньше подсказали ДСТУ, в добавок просить судью ограничиться устным предупреждением так как это малозначительное нарушение, так как водитель вы хороший, так как вот характеристика с работы и тп, а постанову отменить.
А гаец является в суд?

гаец не является,ему далеко,это другая область
may | V.I.P **
[Re: Андрей_К] 15 июня 2011 в 15:43
В ответ на:

Теперь еще надо как то доказать что фото было сделано именно на 806 км трассы Киев-Чоп.

Вот это главное...
Т.к. судья и сама (без ДСТУ) догадалась, что нарушение из-за нефен-шуйного знака...
Sanya | V.I.P ***
[Re: Андрей_К] 15 июня 2011 в 15:59
Покопай ГОСТ на тему правильности установки знаков. Когда-то там, я помню, был пункт о том, что знак должен устанавливаться не далее полутора метров от края дороги. А судя по фото - он установлен значительно дальше. Это может быть неплохим формальным поводом сказать: "Его не было видно, потому что он установлен в поле далеко от дороги".
Laa | важничающий писатель ***
[Re: Андрей_К] 15 июня 2011 в 16:03
В ответ на:

В ответ на:

А гаец является в суд?

гаец не является,ему далеко,это другая область

КОДЕКС АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА УКРАЇНИ :

пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ:

Стаття 71. Обов'язок доказування

1. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких
ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених
статтею 72 цього Кодексу.

2. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій
чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо
доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності
покладається на відповідача, якщо він заперечує проти
адміністративного позову.

Не является гаец, значит не заперечуэ!
Dmitry | Супер писатель! ****
[Re: Андрей_К] 15 июня 2011 в 16:11
В ответ на:

Теперь еще надо как то доказать что фото было сделано именно на 806 км трассы Киев-Чоп.

а на основании указателей расстояний до центра, Чопа, г-цы Камелот и т.д? Распечатку гуглокарты какой, с измеренными расстояниями и т.д.?
Андрей_К | старожил ****
[Re: Dmitry] 15 июня 2011 в 16:52
ЭВРИКА!!! У меня есть еще одно фото,на котором перед знаком "уступить дорогу" есть табличка "806"!

Думаю этого достаточно будет.
Андрей_К | старожил ****
[Re: Андрей_К] 2 июля 2011 в 09:45
Спасибо всем откликнувшимся за помощь, дело в суде я выиграл!
4esnok | старый писатель **
Re: выиграл
[Re: Андрей_К] 2 июля 2011 в 11:06
принимай поздравления!

поделись с соконфетниками подробностями, а?
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 46 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2787