autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Заклинило колесо (отчет)

Bimerok | Достоевский ***
Заклинило колесо (отчет)
14 октября 2004 в 12:39
Ситуація наступна. Їду я собі спокійно, і тут нежданно - негаданно бам-бам і машину тягне в бік та одночасно гальмує, начебто я вперся в гальмо ногою по саме нікуди. Слава Богу, машин інших на дорозі не було, зупинився (заглох), вийшов , подивився, постукав ногою по колесах, візуально все нормально. Заводжу, включаю 1 передачу, потихеньку рушаю,- і не здвигнувшись з місця заглох. Довгенько я стукав ногами по колесах - зрушити з місця не міг. Заднє ліве аж пробуксовувало, а праве, - не з місця. Додому залишалося 500 м і мене дотягли КАМаЗом до двору. Підняв задні колеса. Завів і включив 1 передачу. Прийшов до висновку, - що праве заднє колесо заклинило. Після дуже довгих тяганин з барабаном, прийшлось його розбити, оскільки зняти не було навіть найменшої можливості. Виявилося, що на одній з колодок посипалася, в прямому розумінні, робоча поверхня !!! Причому, тріснуло якраз посередині і верхня частина заломилася за нижню і застрягла між барабаном і нижньою частиною колодки. Тобто, злетіла ГЕТЬ накладка від залізяки. Мій стан не важко уявити. Саме погане те, що колодки то я міняв пару місяців тому, і вони ще майже абсолютно нові (правда купляв на автобазарі). Висновки робіть самі, можете уявити, що могло трапитися, якби я їхав на швидкості 80 км/г в нормальному потоці машин і щоб заклинило ... ... ...
Через неділю. Клинять обоє передніх колеса !!! !!! !!! Правда не так сильно як заднє, оскільки я поступово почав помічати збільшення навантаження і відсутність накату. Приїхавши домову виявив, що диски розігріті так, що аж ризина димить сама по собі. Висновок напросився сам по собі, - після натиснення на гальмо не поверталися поршеньки в гальмівному циліндрі. Після проведення парочки тестів діагноз начебто підтвердився. На СТО сказали теж саме і давай міняти мені циліндри. Поміняли. І нічого. Як було так і залишилося. Тобто, після того, як декілька разів загальмував колеса блокувалися до такого стану, що рукою колесо не можна було повернути. Знову на гальмівному циліндрі відкручували гайку (ту, якою гальма прокачують), зливалася деяка кількість рідини, - і колеса розблоковувалися. Закрутивши гайку і погальмувавши ще декілька разів знову теж саме. Потім виникла ідея поміняти гальмівні трубки (резинові) що ідуть до гальмівного циліндра. Виявилося, що проблема таки була в них. Вони були „рідні”, тобто ним було за 30 років, от вони і закупорилися. Причому, після заміни нових гальмівних циліндрів на старі все продовжувало працювати відмінно... ... ...
AVB | V.I.P **
RE: Заклинило колесо (отчет)
[Re: Bimerok] 14 октября 2004 в 12:43
В ответ на:

Потім виникла ідея поміняти гальмівні трубки (резинові) що ідуть до гальмівного циліндра. Виявилося, що проблема таки була в них. Вони були „рідні”, тобто ним було за 30 років, от вони і закупорилися

И не страшно ездить было, зная что трубки -- ровесники Брежнева?
volum | Супер писатель! ***
Re: Заклинило колесо (отчет)
[Re: Bimerok] 14 октября 2004 в 12:56
насчет разбил барабан - явно погорячился - можно было прпосто тросик ручника отпустить.... а трубки надо менять планово
Vzhik | нивовод ***
[Re: Bimerok] 14 октября 2004 в 12:59
Про задние колодки - сочуствую. Но повезло что именно заднее колесо. Поверь - поймать клин преднего колеса на скорости больше 100 - это звездец. Полный.

Кстати насчет описанного тобой эффета - нерастормаживания передних колес - ты уверен что дело в шлангах? То что ты их сменил - это очень хорошо. У меня была в точности такая-же проблема. И все дело было в выкрученном штоке-толкателе вакуумника. По азбуке он должен выступать за фланец вакуумника на 1.25 мм не больше. А у меня торчал на все 3мм. В результате тормоза клинились на раз-два. Выставление этого штока по азбуке - т.е. на 1.25мм полностью сняло проблему. Я бы на твоем месте этот момент тоже проверил, а то неровен час - совершенно неожиданно заклинит опять (тьфу-тьфу три раза).
AVB | V.I.P **
[Re: volum] 14 октября 2004 в 13:40
В ответ на:

трубки надо менять планово

Кстати, как часто?
Vzhik | нивовод ***
[Re: AVB] 14 октября 2004 в 13:47
По регламенту один раз в 2 года.
Re: RE: Заклинило колесо (отчет)
[Re: AVB] 14 октября 2004 в 14:13
Так якщо пів авто таких часів то що ?
Взагалі то нормально
[Re: volum] 14 октября 2004 в 14:17
Ну дак його ж повністю заклинило. Тобно в той простір між барабаном і колодкою запресувалась верхня частина цієї ж колодки. Намертво.
[Re: Vzhik] 14 октября 2004 в 14:24
Дак для впевненості в тому, що справа була саме в трубках і було поміняно нові циліндри назад на старі після заміни горе-трубок. І нові в гаражі зараз валяються, а на стареньких циліндрах нормально їздить. Вони повністю робочі, і як сказали на СТО, повинні ще служити і служити.
Vzhik | нивовод ***
[Re: Bimerok] 14 октября 2004 в 15:05
все верно. ибо колесные тормозные цилиндрытут были просто ни при чем. Суть проста - если клинит какое-то одно колсо - то дело в колесных цилиндрах. Если клинит все четыре колеса (или скажем колеса одного контура) то дело либо в ГТЦ либо в вакуумнике, либо в педали. В ГТЦ регулировать нечего. В педали регулируется свободный ход, но его обычно ставят один раз на заводе и никто больше не трогает. Что остается - остаетсятолкатель вакуумника, длину которого можно менять, но по азбуке его длина очень четко регламентирована - 1.25мм от среза фланца вакуумника. И только наши умельцы додумались крутить этот шток, что крайне противопоказано! Вот и все.
Насчет шлангов я почему еще сомневаюсь что дело в этом - шланг не может работать как клапан. Он либо пропускает тормозуху либо нет. Все.
Подумай сам - из-за чего может заклинить все тормозные цилиндры? И еще учти - если у тебя колодки не растормозились то идет перегрев колодок, и закипание тормозухи - в результате у тебя вообще все колом встает и нифига не растормаживается.
AVB | V.I.P **
[Re: Bimerok] 14 октября 2004 в 16:32
Треба слідкувати, щоб старою була та половина авто, яка не впливає на безпеку руху!
[Re: Vzhik] 14 октября 2004 в 17:23
Ой. Вибачте, забув написати, що в мене немає ваккумника.
+ так глибоко тему не копав, просто була проблема, описав що зробив і які причини. А диски і все інше дуже грілося, бо коли приїхав додому і линув трішки води на колеса,- то там аж шкварчало.
[Re: AVB] 14 октября 2004 в 17:25
"Треба слідкувати, щоб старою була та половина авто, яка не впливає на безпеку руху! "

Дак згоден повністю
Vzhik | нивовод ***
[Re: Bimerok] 14 октября 2004 в 18:01
АааАА, точно... У тебя же копейка, а в ней нет вакуумника. Да, засада...
Тогда может действительно шланги... Но я хоть убей не понимаю как могло так произойти, что шланг стал работать как клапан...
Ну да ладно, вылечил - и слава богу!
fetus | шумоизолятор *** Модератор
че я такого в "библии" не видел :) (+)
[Re: Vzhik] 16 октября 2004 в 00:47
тормозуху - да, надо, а трубки нах так часто? Следить за состоянием...
Vzhik | нивовод ***
Re: че я такого в "библии" не видел :) (+)
[Re: fetus] 18 октября 2004 в 12:05
Да это я вычитал где-то. Ну т.е. ресурс тормозных шлангов оговорен и есть вполне конкретные сроки замены - даже если машина не ездит, шланги все равно потихоньку портятся - все-таки резина, ничего не поделаешь, со временем дубеет, теряет эластичность и трескается.
А раз в два года заменить шланги - имхо не очень-то и тяжело.
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Заклинило колесо (отчет)

Додаткова інформація
Модератор:

fetus, Bivaliy, moderator 

0 користувачів і 53 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2521