autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

А покритикуйте бізнес будьласка

Tourist | вільний стрілок ***
25 июля 2011 в 12:17
Запропонував хороший знайомий вкласти пару гривень в вирощування саджанців садових хвойних дерев - всяких там туй, модрин і інших ялинок.
Пропозиція для мене приваблива - робити нічого не треба, обіцяє хорошу рентабельність.
Але це деталі, це потім.
Цікавить доцільність такого вкладення загалом. Набільше я сумніваюсь в існуванні попиту на ці туї. Ну бачив в епіцентрі продаються. Ну гарні газончики собі люди роблять в ближніх селах. Але ж будівельний бум таки пройшов, криза.
Ви б особисто виділили парусот доларів для озеленення Вашого особняка/газончика перед офісом/клумби чи ще чогось?
Камради, покритикуйте ідею
Makovsky | V.I.P **
Re: А покритикуйте бізнес будьласка
[Re: Tourist] 25 июля 2011 в 12:50
мне привозили как раз с Закарпатья туи...по цене вышло на порядок дешевле...правда пару туй загнулось
Конкуренция сильная...их везде полно...разве что можете взять ценовой политикой...сможете демпигнуть?
Fogol | Достоевский **
[Re: Makovsky] 25 июля 2011 в 13:13
В ответ на:

мне привозили как раз с Закарпатья туи...по цене вышло на порядок дешевле...правда пару туй загнулось
Конкуренция сильная...их везде полно...разве что можете взять ценовой политикой...сможете демпигнуть?

Так кто-то уже "взял ценовой политикой" - вот у вас пара туй и загнулась.

имхо, при комплексном подходе к бизнесу-маркетингу-ассортименту-сервису и при грамотном и прилежном отношении к делу - рынок довольно интересный: у знакомых рядом дом с участком соток на 40-50 - все тщательно засажено всяким красивым и зеленым. А дома загородные все большей популярностью пользуются. Только продавать надо, имхо, не просто "куски дерева с корнями", а всю услугу в комплексе. Ну чтобы самим правильно посадить, проследить как растут, и если что - те же пару туй и заменить за счет конторы. Где-то так...
lh2 | promotor trololo **
[Re: Fogol] 25 июля 2011 в 13:39
В ответ на:

Только продавать надо, имхо, не просто "куски дерева с корнями", а всю услугу в комплексе. Ну чтобы самим правильно посадить, проследить как растут, и если что - те же пару туй и заменить за счет конторы. Где-то так...

Это уже сервис, то отдельный бизнес. Там надо дофига персоонала, инструмента, транспорта и прочего. Да и ассортимент нужен пошире чем "елочки". Т.е. весьма внушительные вложения. Если они хотят производить именно саженцы, то им нужно эти сервисные конторы искать готовые, на предмет чисто сбыта им тех саженцев оптом. Если найдут - то все будет в шоколаде. Ну это так, имхо
Daugava | V.I.P ***
[Re: Tourist] 25 июля 2011 в 14:09
Бачив цей "бізнес" у себе під вікнами. Навесні завезли на газон біля ТЦ "Піраміда" на Позняках туєву тучухмару туй і інших "голонасінних". Обгородили парканом, приставили цілодобово діда з охорони "Піраміди" на стільчику. За пару місяців я не побачив, щоб товару меншало. Потім хвоя почала іржавіти, потім з'явилися таблички "розпродаж" та "50%" знижки. Зараз там майже нічого не лишилося. Не знаю, чи загинуло все, чи таки розпродали (жодного покупця там за цей час не бачив).

Це я до того, що кожний бізнес цікавий в першу чергу наявністю споживачів.
Fogol | Достоевский **
[Re: Daugava] 25 июля 2011 в 14:44
В ответ на:

Це я до того, що кожний бізнес цікавий в першу чергу наявністю споживачів.

Э в мене підозра що "цільова аудіторія ялінкова" біля "Піраміди" не тусується - а у "Практікері" та "Епіцентрах" усяких і свої "відділи рослин" є.

Ну кому треба жива ялинка посеред міста, у спальному районі?
Slavik-d | сталкер закарпатья ***
[Re: Tourist] 27 июля 2011 в 23:53
о! мне как-раз на участок много хвои надо, только вряд-ли я буду с Киева везти
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

1 користувачів і 10 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3345