autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумAutoua форум

Jetter - хтось має якийсь досвід використання?

Рост | ex NetGuy ***
4 октября 2011 в 20:46
Jetter
Сам я виріс на карбюраторних машинах, звик до моментальної реакції двигуна на натискування педалі, і на інжекторах мене дратує саме гальманутість реакції - тапку притиснув, а мотор собі плааавно розкручується.
А тут знайомий підкинув це посилання.
Хтось щось чув, може реально пробував?
Schumi7 | Достоевский *
Re: Jetter - хтось має якийсь досвід використання?
[Re: Рост] 4 октября 2011 в 21:00
это чё обычный боянистый педальбустер?
Buxx | опытный писатель ****
[Re: Рост] 4 октября 2011 в 21:01
У мене його нема, але, якщо в гуглі не забанили, то можна прочитати, що цей пристрій просто підсилює сигнал від педалі. Тобто, результат буде аналогічним, коли просто більш енергійно тиснути ногою і, відповідно, розхід палива теж збільшиться.
Schumi7 | Достоевский *
[Re: Buxx] 4 октября 2011 в 21:09
ну да я ж о чём педальбустер походу, уже давно обсуждалось, не знаю как на этом, но помню на другом педальбустере ещё типа тумблер переключения на режим спорт, эконом и стандарт, при этом там засада была что даже при эконом за счёт приоткрытого дросселя, бенза больше потребляется чем без педальбустера.
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Buxx] 4 октября 2011 в 21:10
Buxx 04.10.2011 21:01 пишет:

У мене його нема, але, якщо в гуглі не забанили, то можна прочитати, що цей пристрій просто підсилює сигнал від педалі. Тобто, результат буде аналогічним, коли просто більш енергійно тиснути ногою і, відповідно, розхід палива теж збільшиться.

Гугль як раз говорить, що:
В ответ на:

Джеттер преобразует сигналы с датчиков положения педали газа таким образом, чтобы обеспечить «жесткую» связь между положением педали газа и положением дроссельной заслонки, исключая запаздывание ее открытия.
Вследствие этого заслонка открывается в точном соответствии с заданным положением педали газа и автомобиль выдает запрошенную водителем динамику.
При «сбросе» (отпускании педали) газа дроссельная заслонка закрывается сразу.

А це далеко не те саме, що більш енергійно тиснути на педаль газу.
FFONEZ | энтузиаст ***
[Re: Рост] 4 октября 2011 в 23:41
У знакомого на авто Skoda Octavia A5 RS сгорел блок управления двигателем от такого джеттера...с Москвы за 150$ привез...попал на 9000 грн. Так он сказал лучше б за 3000 грн чипанул в Киеве
Buxx | опытный писатель ****
[Re: Рост] 5 октября 2011 в 00:00
то говорить гугль вустами виробника/продавців, а я навів думку фахівців.
Рост | ex NetGuy ***
[Re: Buxx] 5 октября 2011 в 15:39
Buxx 05.10.2011 00:00 пишет:

то говорить гугль вустами виробника/продавців, а я навів думку фахівців.

Buxx 04.10.2011 21:01 пишет:

Так читати гугль, чи ні

Я не вникав детально в будову сучасних педалей газу. Тому не знаю, чи там просто резистор, чи вона з мізками.
Якщо просто резистор, то звичайно, що джеттер ніяк не може впливати на роботу комп'ютера, "жорстко прив'язуючи рух дросельної заслонки до руху педалі". Тоді дійсно ця приблуда просто видає на комп'ютер результат, ніби на педаль сильніше наступили, ніж насправді. І користі від неї жодної, а навіть шкода у вигляді зайвої прокладки між водієм і двигуном.

Так виглядає. Але як я вже казав, в будову сучасних інжекторів я не вникав, чи далі педаль газу просто резистор, чи можу вони вже теж зі своїм процесором... Тому і створив цю тему. Як воно насправді?
UncleB | ***
[Re: Рост] 5 октября 2011 в 16:10
Діло Корейко/Бендера живе та квітне...
shurken | IesuiT **
[Re: Рост] 5 октября 2011 в 16:37
Интересно, откуда на тазике взялась электронная педаль?
Ross_ | важничающий писатель **
[Re: Рост] 5 октября 2011 в 16:54
Долго объяснять лень. Если вкратце - производитель сам говорит что этот блок подключается к фишке контроля положения педали. Так что устройство может только врать ЭБУ про реальное положение педали.

Но в некоторых ситуациях, это действительно может привести к быстрому ускорению. К примеру педаль нажимается на 20%, а этот блочек скажет ЭБУ что педаль нажали в пол, но на секунду/пол-секунды - следовательно двигатель быстрее увеличит скорость. Таким образом, при выполнении маневра "тапка в пол" ускорение автомобиля не увеличится с этой штуковиной (если конечно под педаль не подложить коврик, чтобы до конца не нажималась )
Змінено Ross_ (16:55 05/10/2011)
Andrew82 | V.I.P **
[Re: Рост] 5 октября 2011 в 16:57
большинство чип-тюнеров меняют заодно и таблицы работы с педалью газа, т.е. наступаешь как раньше на 25% а она рвет как будто наступили на 50%, в этом заключается огромная часть психологического эффекта.
Но тошнотворные режимы когда в течении длительного времени педаль нажата на 5-10% получаются при этом крайне нервными и неудобными, т.к. педаль нужно дозировать намного точнее.
Fogol | Достоевский **
[Re: Рост] 5 октября 2011 в 17:36
Рост 05.10.2011 15:39 пишет:

Так виглядає. Але як я вже казав, в будову сучасних інжекторів я не вникав, чи далі педаль газу просто резистор, чи можу вони вже теж зі своїм процесором... Тому і створив цю тему. Як воно насправді?

Насправді питання не у будові сучасних інжекторів, а у прошивці їхніх електронних блоків керування. А сам блок керування - це маленький компьютер - "чіп" - зі своєю маленькою програмою. Міняєш програму чи, якщо це передбачено самою програмою, її настройки - і отримуєш той чи іншій режим керування двигуном. Усякі "підробки педалі газу" при цьому виглядають щонайменше смішно...
Autoua.netФорумAutoua форум

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, moderator, Amateur 

2 користувачів і 183 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 5805