День добрый. Планируем на следующие выходные мотнуться по указанному маршруту. Интересуют подводные камни сей затеи, как-то: качество дорожного покрытия по Молдове, тонкости погранпереходов Украина-Приднестровье, Приднестровье-Молдова, Молдова-Украина. Туда планируем пересекать границу в Кучургане, на выезд из Молдовы - гугл ведет на Бричаны-Росошаны. Или лучше на Мамалыгу ехать? Где-то читал, что в случае транзита Приднестровья-Молдовы на выезде из Молдовы в Украину могут быть проблемы, так-как молдавские пограничники вроде бы при въезде к себе со стороны Приднестровья не ставят штамп в паспорт. А посему рекомендуется транзитировать Молдову минуя Приднестровье. Так ли это? Спасибо.
Много слышал тут, что лучше без надобности избегать проезда через Приднестровье, тем более, что из Николаева можно рвануть, если хочется экзотики, прямо через Молдову, пересекая границу на юге Одесской области в на переходе Староказачье/Тудора и тулить на север на переход в районе Липкань... через всю Молдову прокатишься...
ivp2007 15.10.2011 11:06 пишет: День добрый. Планируем на следующие выходные мотнуться по указанному маршруту. Интересуют подводные камни сей затеи, как-то: качество дорожного покрытия по Молдове, тонкости погранпереходов Украина-Приднестровье, Приднестровье-Молдова, Молдова-Украина. Туда планируем пересекать границу в Кучургане, на выезд из Молдовы - гугл ведет на Бричаны-Росошаны. Или лучше на Мамалыгу ехать? Где-то читал, что в случае транзита Приднестровья-Молдовы на выезде из Молдовы в Украину могут быть проблемы, так-как молдавские пограничники вроде бы при въезде к себе со стороны Приднестровья не ставят штамп в паспорт. А посему рекомендуется транзитировать Молдову минуя Приднестровье. Так ли это? Спасибо.
Якщо пан має час і натхнення на витрачання часу на стояння на кордонах - то може їхати і цим маршрутом. Перетин кордону з Молдовою нічим не відрізняється від перетину будь-якого іншого кордону України. Треба закордонний паспорт, зелену карту на авто. Треба просити, щоб наші погранці обовязково ставили в паспорт штамп, по ньому молдавські прикордонники при виїзді з Молдови в Україну визначають тривалість перебування в Молдові (до 90 днів віза не потрібна). У 2007-2008 рр. я пару раз їздив через Бричани-Росошани - все нормально було.
В ответ на: Треба просити, щоб наші погранці обовязково ставили в паспорт штамп, по ньому молдавські прикордонники при виїзді з Молдови в Україну визначають тривалість перебування в Молдові (до 90 днів віза не потрібна).
Завжди думав, що тривалість перебування в країні визначається по в"їздному штампу
ivp2007 15.10.2011 11:06 пишет: День добрый. Планируем на следующие выходные мотнуться по указанному маршруту. Интересуют подводные камни сей затеи, как-то: качество дорожного покрытия по Молдове, тонкости погранпереходов Украина-Приднестровье, Приднестровье-Молдова, Молдова-Украина. Туда планируем пересекать границу в Кучургане, на выезд из Молдовы - гугл ведет на Бричаны-Росошаны. Или лучше на Мамалыгу ехать? Где-то читал, что в случае транзита Приднестровья-Молдовы на выезде из Молдовы в Украину могут быть проблемы, так-как молдавские пограничники вроде бы при въезде к себе со стороны Приднестровья не ставят штамп в паспорт. А посему рекомендуется транзитировать Молдову минуя Приднестровье. Так ли это? Спасибо.
Якщо пан має час і натхнення на витрачання часу на стояння на кордонах - то може їхати і цим маршрутом. Перетин кордону з Молдовою нічим не відрізняється від перетину будь-якого іншого кордону України. Треба закордонний паспорт, зелену карту на авто. Треба просити, щоб наші погранці обовязково ставили в паспорт штамп, по ньому молдавські прикордонники при виїзді з Молдови в Україну визначають тривалість перебування в Молдові (до 90 днів віза не потрібна). У 2007-2008 рр. я пару раз їздив через Бричани-Росошани - все нормально було.
А зелёная карта по СНГ 200 грн. стоит, между прочим...шо в Киеве, шо на границе, цена приблизительно одна...
Нема такої зеленої карти. Є 2 види "Вся Європа" і "Білорусь, Росія, Молдова". Бланки одинакові, тільки в другій всі країни перекреслені крім тих, що фігурують в назві.
Нема такої зеленої карти. Є 2 види "Вся Європа" і "Білорусь, Росія, Молдова". Бланки одинакові, тільки в другій всі країни перекреслені крім тих, що фігурують в назві.
Ну, когда я оформлял мне её так назвали...но суть и прайс от этого меньше не стал...минимальный срок действия её - 15 дней
В ответ на: Треба просити, щоб наші погранці обовязково ставили в паспорт штамп, по ньому молдавські прикордонники при виїзді з Молдови в Україну визначають тривалість перебування в Молдові (до 90 днів віза не потрібна).
Завжди думав, що тривалість перебування в країні визначається по в"їздному штампу
Правильно думаєш. Але придністровську ділянку українсько-молдавського кордону Молдова фізично не контролює, тому ставити молдавські вїздні штампи там нікому. А межу між Придністровям та лівобережною Молдовою Кишинів вважає лише адміністративним кордоном, який зараз контролюють лише молдавські поліцейські. Вони жодних штампів не можуть ставити впринципі. Тому, при виїзді з Молдови через контрольовані Кишиневом пункти пропуску молдавани контролюють строк перебування в Молдові по українських виїздних штампах.
Только-что стоял минут десять втыкал на карту..... короче, если нужно быстро доехать то лучше вообще и Молдову и Приднестровье объехать от греха подальше. Езды в обход там в один присест, с одной остановкой пописять и заправиться. А если хочеться экзатики с погранпереходами, то лучше через Румынию ехать
brutaltruth 24.10.2011 10:03 пишет: Только-что стоял минут десять втыкал на карту..... короче, если нужно быстро доехать то лучше вообще и Молдову и Приднестровье объехать от греха подальше. Езды в обход там в один присест, с одной остановкой пописять и заправиться. А если хочеться экзатики с погранпереходами, то лучше через Румынию ехать
+1 Маршрут на 130 км меньше, но он того не стоит. В августе по часу стоял на молдавских границах, только ехал из Болгарии. Да и дороги с их ограничениями не ахти.
В ответ на: Правильно думаєш. Але придністровську ділянку українсько-молдавського кордону Молдова фізично не контролює, тому ставити молдавські вїздні штампи там нікому. А межу між Придністровям та лівобережною Молдовою Кишинів вважає лише адміністративним кордоном, який зараз контролюють лише молдавські поліцейські. Вони жодних штампів не можуть ставити впринципі. Тому, при виїзді з Молдови через контрольовані Кишиневом пункти пропуску молдавани контролюють строк перебування в Молдові по українських виїздних штампах.
Не зовсім зрозумів вищенаписане, тому спробую скласти варіації на тему... 1. Я їду в Кишинів через КПП Платонове. Це сама коротка дорога. На кордоні я маю право відмовитись від виїздного штампу. Повертаюсь з Кишинева тією самою дорогою. Мене що, не випустять? 2. Я їду в Кишинів через КПП Платонове. На кордоні я маю право відмовитись від виїздного штампу. Далі мій шлях лежить, наприклад, через Мамалигу в Чернівці. Мені будуть виносити мозок на молдавській стороні, що в мене нема виїздного штампа з України, чи все таки, що немає в"їздного штампа в Молдову? Якщо друге, то на форумі Вінського розжований цей момент. Треба заїхати в Кишиневі і відмітитись. Деталі шукаєм на форумі Вінського. Якщо в чомусь неправий, поправте.
В ответ на: Правильно думаєш. Але придністровську ділянку українсько-молдавського кордону Молдова фізично не контролює, тому ставити молдавські вїздні штампи там нікому. А межу між Придністровям та лівобережною Молдовою Кишинів вважає лише адміністративним кордоном, який зараз контролюють лише молдавські поліцейські. Вони жодних штампів не можуть ставити впринципі. Тому, при виїзді з Молдови через контрольовані Кишиневом пункти пропуску молдавани контролюють строк перебування в Молдові по українських виїздних штампах.
Не зовсім зрозумів вищенаписане, тому спробую скласти варіації на тему... 1. Я їду в Кишинів через КПП Платонове. Це сама коротка дорога. На кордоні я маю право відмовитись від виїздного штампу. Повертаюсь з Кишинева тією самою дорогою. Мене що, не випустять? 2. Я їду в Кишинів через КПП Платонове. На кордоні я маю право відмовитись від виїздного штампу. Далі мій шлях лежить, наприклад, через Мамалигу в Чернівці. Мені будуть виносити мозок на молдавській стороні, що в мене нема виїздного штампа з України, чи все таки, що немає в"їздного штампа в Молдову? Якщо друге, то на форумі Вінського розжований цей момент. Треба заїхати в Кишиневі і відмітитись. Деталі шукаєм на форумі Вінського. Якщо в чомусь неправий, поправте.
По п. 1 - варіант можливий, але на виїзді з контрольованих Кишиневом територій молдавська поліція з радістю покомпастує мозги щодо строку перебування в Молдові. По п. 2 - перший раз чую про це, в 2005-2008 рр., коли жив у Кишиневі, я не чув про якісь штампи в Кишиневі. І молдавська сторона в Кривій (так називається пункт пропуску на молдавській стороні, з українського - Мамалига) з радістю покомпастує мозги щодо строку перебування в Молдові. Звичайно, всі ці компанстування легко вирішуються за пару папірців з портретами українських, молдавських або американських державних діячів.
Мій досвід свідчить, що з молдаванами завжди можна нормально домовитись (штампи в паспорті - пофіг). Принагідно: дуже не раджу їздити в Молдову через Придністров'я (ПП "Платонове"). Там все залежить від настрою придністровських прикордонників/митників/КГБ(МБР)-істів, присутності свідків (інші машини) і від вмісту вашого багажнику. Якщо їдете вночі і на переході нікого нема, можуть тупо виставити плату за проїзд (не хочеш платити - вали собі назад на Маяки чи Могилів-Подільський).
В ответ на: По п. 1 - варіант можливий, але на виїзді з контрольованих Кишиневом територій молдавська поліція з радістю покомпастує мозги щодо строку перебування в Молдові. По п. 2 - перший раз чую про це, в 2005-2008 рр., коли жив у Кишиневі, я не чув про якісь штампи в Кишиневі. І молдавська сторона в Кривій (так називається пункт пропуску на молдавській стороні, з українського - Мамалига) з радістю покомпастує мозги щодо строку перебування в Молдові. Звичайно, всі ці компанстування легко вирішуються за пару папірців з портретами українських, молдавських або американських державних діячів.
По п.1 хоть не їдь через ПМР. І хоч це в першу чергу стосується автомобілів (це ж автофорум), але поїзди і автобуси ніхто не відміняв. Я вже бачу як мають мозок туристу який їде поїздом через ПМР і відмовився від укр штампів По пункту 2 гілка була наче за 2010 рік. І на Ланос-клубі була розповідь як їхали з України спочатку в ПМР потім через Рибницю в Молдову, потім через Мамалигу в Чоп. І як там мозок їм виносили в плані "Через ПМР в"їзжали, то тудою і виїзжайте"
В ответ на: Мій досвід свідчить, що з молдаванами завжди можна нормально домовитись (штампи в паспорті - пофіг). Принагідно: дуже не раджу їздити в Молдову через Придністров'я (ПП "Платонове"). Там все залежить від настрою придністровських прикордонників/митників/КГБ(МБР)-істів, присутності свідків (інші машини) і від вмісту вашого багажнику. Якщо їдете вночі і на переході нікого нема, можуть тупо виставити плату за проїзд (не хочеш платити - вали собі назад на Маяки чи Могилів-Подільський).
Рейсові автобуси теж розвертають? Чи воділа збиває гроші з пасажирів?
В ответ на: Мій досвід свідчить, що з молдаванами завжди можна нормально домовитись (штампи в паспорті - пофіг). Принагідно: дуже не раджу їздити в Молдову через Придністров'я (ПП "Платонове"). Там все залежить від настрою придністровських прикордонників/митників/КГБ(МБР)-істів, присутності свідків (інші машини) і від вмісту вашого багажнику. Якщо їдете вночі і на переході нікого нема, можуть тупо виставити плату за проїзд (не хочеш платити - вали собі назад на Маяки чи Могилів-Подільський).
Рейсові автобуси теж розвертають? Чи воділа збиває гроші з пасажирів?
Навіщо їх розвертати, обналічили, кого треба, і поїхали далі.