autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Рено Меган Хетч 3 дв: прошу поради

-Felix- | энтузиаст ***
16 октября 2011 в 19:24
Ситуація наступна: хочеться машину, щоб не велику суму викидувтаи зразу. Є порпозиція від знайомого: Рено Меган, хетч 3 дв, 2003 чи 04 рік, пробіг 220 тис. (стадартна комплектація для такої версії і що найважливіше для мене - кліматконтроль). Двигун 1.6.

Загалом машина мені відома. Не то що б за нею пристально дивилися, але і облуговувалася вона більш-менш нормально. коли треба, то в ній необхідне робилося. Сам їздив на ній при пробізі 205-2010 тис. Двигун працюав безпроблемно. Друг говорив, що недавно був на сервісі і загалом проблем нема (зараз тільки міняє якийсь там шлєйф ейрбега).

По кузову є трохи питань: вдарений поріг, давніше був удар в морду (але без глибоких наслідків), протертість по лівому крилу, ще там пару сколів по кузову. Але загалом ці моменти для мене не принципові і мене не хвилюють.
Більше переживаю за інші системи машини.

Сам начитався багато про проблеми меганів тих років в неті, але нікого не зустрічав з пробігом більше 200 тисяч. З другого боку, одні пишуть, що нічого не ламається, а в інших купа всього на раз... фіг зрозумієш.

Тому наступні питання:
1. Є тут хтось з таким пробігом, хто може поділитися досвідом експлуатації?
2. Чи варто взагалі зв'язуватися? (тут попрошу без питань "релігії", бо в самого були різні машини і певні висновки можу зробити сам).
2. Якщо навіть рахувати, що машину треба малювати (для ідеального стану), то за яку ціну Ви б були готові купити такий екземпляр не думаючи (за умови, що в інших аспектах машина не вимагатиме миттєво більше 500-700 доларів вкладень)?

ПиСи: орієнтовну ціну я знаю, бо людина зайнята і не має часу взагалі займатися продажею, але цікавить Ваша відповідь на п.2, оскільки я тоді зможу оцінити, чи в разі якщо вирішу продати, то чи зможу швидко сплативти хоча б за приблизно ті ж самі гроші.

Наперед вдячний )))
Osleg UA | старый писатель **
Re: Рено Меган Хетч 3 дв: прошу поради
[Re: -Felix-] 17 октября 2011 в 08:19
здесь ты получишь однозначный ответ-не брать.но если тебе действительно нужен ответ на твои вопросы, то тогда тебе сюда:
http://www.renault-club.kiev.ua/forum/
Там по крайней мере, инфа буде не на основании "она бабка сказала"...
deleted# | Анонім
[Re: -Felix-] 17 октября 2011 в 08:48
Ну, а чего не попробывать купить а? Я думаю твой знакомый уже наверное наелся этой машиной и теперь предлагает купить тебе. Как по мне то покупать автомобиль с таким пробегом и с тем, что ты перечислил не стоит, побереги свой семейный кошелек. Беспроблемные Реношки до 100 тысяч так точно. Я когда-то для работы покупал Кенгу и на нем проехал почти 100 тысяч, кроме ТО с автомобилем не делал ничего, потом продал, а тут такой огромный пробег и я не поверю в то, что машина уже настолько беспроблемна! Удачи!
Senesin | СуперСтар **
[Re: -Felix-] 17 октября 2011 в 09:45
Биток с 200+к пробега тыщ 6-7, потолок, при условии, что делать ничего не надо, хотя насчет этого большие сомнения.
Змінено Senesin (09:45 17/10/2011)
WarFox | СуперСтар ****
[Re: Senesin] 17 октября 2011 в 11:34
на росийских меган клабах хватает машин с таким пробегом, чинят тоже что и на 100-200, имхо за 7000-8000 брать.
Dorosh | Супер писатель! ***
[Re: WarFox] 17 октября 2011 в 13:16
Ну во первых, это скорее всего не Турок, а чистый Француз.
Отличается высоким качеством ЛКП и защитой днища, о коррозии можно и не думать, если не биток.
На моторе 1,6 есть две проблемы, это фазик и катушки. Катушки уже стоят скорее всего новые.
При покупки придется делать большое ТО, ремни, ролики, фазик, помпа - это около 4 - 5 т.к.грн.
Это раз сделал и на 60 - 90 т.км. забыл.
По ходовой нужно смотреть, замена салентов, шаровых, рулевых, и пр. не дороже чем на другой такой машине аналогичного класса. Оригинальные з/ч не очень дорогие.

Т.е. изначально нужно планировать около 1 к.у.е., но большинство проблем решаются кардинально и на долго.

З.Ы. Большая часть машины стареет не от пробега, а от возраста и условий эксплуатации, и возрастное старение намного сложнее устранять.
-Felix- | энтузиаст ***
[Re: -Felix-] 17 октября 2011 в 21:51
Знов багато читав про мегани на всіх можливих форумах... в голові каша
треба остигнути...

на днях постараюся уточнити, що реально робилося по машині останні тисяч 30-50 км. І буду приймати рішення.
За одно уточню і остаточну ціну (попередньо озвучена мені ціна була нижчою від тих, що називалися в цьому топіку... )
WarFox | СуперСтар ****
[Re: -Felix-] 17 октября 2011 в 22:41
так как машинка близнец почти, отвечу честно на любые вопросы Можешь ещё уточнить наличие 2 фишек меганов первых годов выпуска, фиолетовое лобовое и электрически затемняющееся зеркало заднего вида.
-Felix- | энтузиаст ***
[Re: WarFox] 17 октября 2011 в 23:02
WarFox 17.10.2011 22:41 пишет:

так как машинка близнец почти, отвечу честно на любые вопросы Можешь ещё уточнить наличие 2 фишек меганов первых годов выпуска, фиолетовое лобовое и электрически затемняющееся зеркало заднего вида.

друг, для початку скажи, який в тебе порбіг?
Rossario | старожил ***
[Re: -Felix-] 18 октября 2011 в 09:47
У меня 245 ужо... только двушка. Так что спрашивай.
WarFox | СуперСтар ****
[Re: -Felix-] 18 октября 2011 в 10:36
-Felix- 17.10.2011 23:02 пишет:

друг, для початку скажи, який в тебе порбіг?

113000 в личку кинул бортовик, так как машинку купил убитую и много восстанавливал.
-Felix- | энтузиаст ***
[Re: -Felix-] 19 октября 2011 в 22:52
Значить так: сьогодні говорив з другом. Машина весь час обслуговувалался на офіційному сервісі - наявна вся сервісна книжка з точними записами, що і коли робилося. В принципі, я в тому не сумнівався, як і загалом в правдивості друга.
Радує те, що багато дорогих речей (фазік, щеплення, катушки, стартер, амортизатори і т.д.) вже мінялося, а дещо зовсім недавно (як амортизатори, велике ТО з заміною ГРМ).

На вихідних будемо мати розвову про остаточну ціну і умови оплати (попередньо заявлена ціна уже радує) Тоді і буду приймати кінцеве рішення...
drlamer | тиаретег **
[Re: -Felix-] 19 октября 2011 в 23:50
какая-то на редкость адекватная ветка про выбор почти лохматого б/у француза. приятно почитать
Osleg UA | старый писатель **
[Re: drlamer] 20 октября 2011 в 09:41
хе,всё дело в постановке вопроса, вот если бы было :стоит ли меган, или лучше октавию, тогда растянули бы страниц на 20-25...
ЗЫ байка, личн присуцтвовал, разборка на борщаговке, приезжает дедог, на 21-ой реношке, говорит, заиппала машина,точнее мотор, масло жрёть как и бензин, почти поровну,его спрашивают, а чё и как делал, он говорит, ну как всегда масла-фильтра-ремни, такэ.А пробег - ну где-то 870 тыков км !!!(дед занимается агробизнесом, возит,продаёт, перепродаёт сельхозпродукцию,сколько влазит в кузов универсала) ответ-???!!! а капиталка?- грит не було, тогда махнули ему всборе двиг, с разборки, за пол дня,за 500 бакинских, и дедог довольный уехал....
ЗЗЫ а вы говорите 200 тык-))
-Felix- | энтузиаст ***
[Re: Osleg UA] 23 октября 2011 в 21:32
ну що ж... э попередня домовленысть з другом, що в наступну суботу беру машину... якщо вын вдруг не передумаэ
Радує те, що є сервісна книжка зі всіма записами, оскільки через добрі знайомства власника машина обслуговувалася тільки на авторизованому сервісі
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

3 користувачів і 61 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3364