Re: Новое в налогах физ. лиц? Или правовой беспредел?
[Re: Рост] 12 декабря 2011 в 13:03
был сегодня в налоговой. Делают ремонт, ставят железные двери, одним словом укрепляются из нового - сделали отдельные окна для сдачи отчетов по поводу новых кведов как я понял отправляют к регистратору, а там я уже чувствую очередь...
[Re: Alexandr] 12 декабря 2011 в 13:55
Alexandr 12.12.2011 13:03 пишет: отправляют к регистратору, а там я уже чувствую очередь...
Не знаю как у вас, я (Киев, Дарницкий район) к регистратору в сентябре очередь занимал в 6 утра и был уже 20-м. Так что эпопея та еще будет, если не одумаются.
[Re: =AnDY=] 12 декабря 2011 в 20:24
=AnDY= 12.12.2011 08:51 пишет: Уверен, что речь не о каком то новом налоге шла, а про налог с доходов физ.лиц. и про косвенный метод его определения. Привожу цитату из статьи в журнале Дт-Кт еще за 2004 год:
за цитату спасибо ***** налил.
В ответ на: Там же было написано, что в соответствии с постановлением КМУ "Об утверждении методики применения косвенных методов" на физлица, не являющиеся субъектами предпринимательской деятельности, эта методика не распространяется. Но действие этого постановления в мае 2005 отменили. Правда не знаю утвердили ли новые, Я пока ничего такого не нашел.
Я тоже пока ничего не нашел нового. Ну а то что отменили, то отменили и использовать не имеют права.
В ответ на: Так что взяться за физлица могли уже тогда.
Да. ТОГДА могли.
Как и при кончине СССР работягам-шабашникам с руками в мозолях шо та подошва давали 1 год исправительных работ за тунеядство, т.к. они официально ни где на работе не числились.
А ещё раньше, так ваааащщще можно было и расстрельную статью получить за "нетрудовые доходы".
Вопрос в другом. Что они сейчас могут предъявить и на каких основаниях?
Кстати, кто в курсе - каков срок исковой давности по налогам к физ лицам?
[Re: Alexandr] 13 декабря 2011 в 14:17
Alexandr 12.12.2011 13:03 пишет: был сегодня в налоговой. Делают ремонт, ставят железные двери, одним словом укрепляются из нового - сделали отдельные окна для сдачи отчетов по поводу новых кведов как я понял отправляют к регистратору, а там я уже чувствую очередь...
т.к. со следующего года будут новый классификатор кведов , в следующем году будут действовать и новые и старые Кведы
[Re: SergiyUA] 15 декабря 2011 в 12:22
Кстати, Закон 2181, о котором говорилось в цитате, что я приводил ранее, тоже утратил силу после принятия налогового кодекса. И вот что сегодня мне попалось на глаза:
В ответ на: Юристи назвали неправомірним використання податковою непрямих методів визначення доходів громадян Печать E-mail 12.12.2011 09:48 Використання податковими органами непрямих методів визначення доходів громадян не закріплене на законодавчому рівні, і тому дії податкової, пов’язані з виявленням прихованих джерел фактично понесених витрат, є неправомірними. Про це Кореспондент.biz (http://korrespondent.net) повідомили у міжнародній юридичній групі AstapovLawyers.
Зокрема, як нагадує юрист компанії Ганна Яренко, з метою «викриття» громадян, що не декларують реальний розмір доходів або не надають декларацію зовсім, податкова служба вдається до різноманітних джерел: починаючи від відомостей, отриманих від сусідів, про понесені витрати і закінчуючи інформацією, що надійшла від фінансових установ.
За словами експерта, раніше у Законі «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами», що втратив чинність, існувала норма, що дозволяла податковій у разі неможливості самостійно визначити суму податкового зобов’язання вдатися до використання непрямих методів їх визначення (ст. 4.3.5 зазанченого Закону).
А сама методика, пояснює Яренко, а отже, і реальна можливість застосування таких методів, ні цим, ні будь-яким іншим нормативно-правовим актом закріплена не була, тож спори між податковими органами та платниками податків про донарахування податкових зобов’язань на підставі непрямих методів суд вирішував на користь останніх.
«Нинішня редакція Податкового кодексу не містить навіть згадки про такі методи. І, у зв’язку з цим, податкові спори за 2011 рік судом були розглянуті з тим самим результатом — на користь платника» податків, — додала експерт.
При цьому вона констатувала, що вірогідність запровадження в Україні непрямих методів визначення податкових зобов’язань, як і раніше, залишається, проте на сьогодні чиновники обмежуються лише розмовами про необхідність гармонізації податкового законодавства України із законодавством ЄС у частині імплементації в життя таких непрямих методів.
«Очевидно, що від встановлення норм, які регулюють порядок застосування непрямих методів, можуть потерпіти, в першу чергу, чиновники, дохід яких не відповідає їхнім витратам. Тому найближчим часом чекати ухвалення таких норм не варто», — уклала Яренко.
Раніше вже повідомлялося, що Державна податкова служба проводить аналіз даних про купівлю українцями транспортних засобів, нерухомості та землі.