autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
newmarket | опытный писатель ***
ЕН и КВЕД
15 января 2012 в 12:54
Господа и Дамы!
Помогите правильно составить заяву и разобраться в дальнейшем ведении деятельности..

Имеем - СПД-ФО - на едином налоге..в статистике и свиде-ве про регистрацию указан один вид деятельности - 52.12.0 - розничная торговля.. оборот всегда был до 500 т. грн
в 2011 году показал оборот меньше 150т.

Спрашивается - заява на 2 группу, + указываю ту же деятельность 52.12.0 (хотя реально занимаюсь скорее видом деятельности 52.61.0
(Роздрібна торгівля, яка здійснюється фірмами посилкової торгівлі
Цей підклас включає:
- роздрібну торгівлю будь-якими видами товарів, яка здійснюється шляхом поштових замовлень. Товари надсилають покупцеві, який вибирає їх з рекламних об'яв, каталогів, зразків або з інших видів реклами
-Цей підклас включає також:
- торгівлю по телефону чи за допомогою радіо, телебачення або через Інтернет)

или указывать 52.61.0 ??? а потом ехать вносить изменения к регистратору?

НО!! - Если в течении года решу заняться другим видом деятельности входящим в 2 или 3 группу - что делать? как регистрировать? (возможно ли вообще вносить изменения в течении года)? как будет контролироваться соблюдение видов деятельности??

Пысы, Главное для меня скорее следующее - заниматься деятельностью не требующей первички (накладных и т.п.)и при этом подавать какие-то цифры в налоговую и банки (подтверждение кредитоспособности)и не иметь проблем

и заодно еще один вопрос - вот этот вид деятельности 74.50.0 (Підбір та забезпечення персоналом
Цей підклас включає:
- пошук персоналу та розподілення по місцях роботи; такі послуги надаються потенційним роботодавцям або потенційним робітникам: опис робіт, що мають виконуватись (наприклад, складання посадових інструкцій), відбір та тестування претендентів на отримання роботи, розгляд рекомендацій тощо
- пошук та працевлаштування висококваліфікованих кадрів (агентами з працевлаштування)
- діяльність з найму тимчасової робочої сили: забезпечення підприємств на підрядній основі найманою робочою силою для виконання тимчасових робіт агентством, яке сплачує їм винагороду за виконану роботу)

с оборотом меньше 150т в 2011 году и оказанием услуг тока физикам (трудоустройство и информац поддержка) - к какой группе можно отнести при подаче заявы на ЕН 2012
Змінено newmarket (14:22 15/01/2012)
Re: ЕН и КВЕД
[Re: newmarket] 15 января 2012 в 14:13
может вообще подать заяву на 1 группу - и придумать квед из списка по оказанию бытовых услуг
1) перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 150000 гривень;
291.7. Для цілей цієї глави під побутовими послугами населенню, які надаються першою та другою групами платників єдиного податку, розуміються такі види послуг:
1) виготовлення взуття за індивідуальним замовленням;
2) послуги з ремонту взуття;
3) виготовлення швейних виробів за індивідуальним замовленням;
4) виготовлення виробів із шкіри за індивідуальним замовленням;
5) виготовлення виробів з хутра за індивідуальним замовленням;
6) виготовлення спіднього одягу за індивідуальним замовленням;
7) виготовлення текстильних виробів та текстильної галантереї за індивідуальним замовленням;
8) виготовлення головних уборів за індивідуальним замовленням;
9) додаткові послуги до виготовлення виробів за індивідуальним замовленням;
10) послуги з ремонту одягу та побутових текстильних виробів;
11) виготовлення та в'язання трикотажних виробів за індивідуальним замовленням;
12) послуги з ремонту трикотажних виробів;
13) виготовлення килимів та килимових виробів за індивідуальним замовленням;
14) послуги з ремонту та реставрації килимів та килимових виробів;
15) виготовлення шкіряних галантерейних та дорожніх виробів за індивідуальним замовленням;
16) послуги з ремонту шкіряних галантерейних та дорожніх виробів;
17) виготовлення меблів за індивідуальним замовленням;
18) послуги з ремонту, реставрації та поновлення меблів;
19) виготовлення теслярських та столярних виробів за індивідуальним замовленням;
20) технічне обслуговування та ремонт автомобілів, мотоциклів, моторолерів і мопедів за індивідуальним замовленням;
21) послуги з ремонту радіотелевізійної та іншої аудіо- і відеоапаратури;
22) послуги з ремонту електропобутової техніки та інших побутових приладів;
23) послуги з ремонту годинників;
24) послуги з ремонту велосипедів;
25) послуги з технічного обслуговування і ремонту музичних інструментів;
26) виготовлення металовиробів за індивідуальним замовленням;
27) послуги з ремонту інших предметів особистого користування, домашнього вжитку та металовиробів;
28) виготовлення ювелірних виробів за індивідуальним замовленням;
29) послуги з ремонту ювелірних виробів;
30) прокат речей особистого користування та побутових товарів;
31) послуги з виконання фоторобіт;
32) послуги з оброблення плівок;
33) послуги з прання, оброблення білизни та інших текстильних виробів;
34) послуги з чищення та фарбування текстильних, трикотажних і хутрових виробів;
35) вичинка хутрових шкур за індивідуальним замовленням;
36) послуги перукарень;
37) ритуальні послуги;
38) послуги, пов'язані з сільським та лісовим господарством;
39) послуги домашньої прислуги;
40) послуги, пов'язані з очищенням та прибиранням приміщень за індивідуальним замовленням.

вот пункт 40 мне очень нравится - проконтролировать его нельзя.. рисуй себе цифры в книжке до 150т в год, плати налоги и спи спокойно

только остается вопрос: У меня еще нет кведа по услугам.. как мне поступать? в какой последовательности действовать???
Alexsus | Ленивый кошак ***
[Re: newmarket] 15 января 2012 в 23:30
Как-то можно из всего этого потока сознания выделить конкретные вопросы?
[Re: Alexsus] 16 января 2012 в 08:43
Alexsus 15.01.2012 23:30 пишет:

Как-то можно из всего этого потока сознания выделить конкретные вопросы?

Алексей! Вопросы вроде как выделил цветным..

попытаюсь уточнить:
-Ситуация ПЕРВАЯ - СПД-ФО - на едином налоге..в статистике указан один вид деятельности - 52.12.0 - розничная торговля.. оборот всегда был до 500 т. грн
в 2011 году показал оборот меньше 150т.
вопрос - Реально моя деятельность относится на текущий момент к категории 52.61.0(Роздрібна торгівля, яка здійснюється фірмами посилкової торгівлі
- торгівлю по телефону чи за допомогою радіо, телебачення або через Інтернет) - подавать заяву на 52.12.0 и 2 группу или можно сразу на 52.61.0 и потом вносить ее в статистку?

- или может вообще подать заяву на 1 группу - и придумать квед из списка по оказанию бытовых услуг ? т.к. меня в бОльшей степени интересует заниматься деятельностью не требующей первички (накладных и т.п.)и при этом подавать какие-то цифры в налоговую и банки (подтверждение кредитоспособности)и не иметь проблем

ситуация ВТОРАЯ: есть СПД-ФО с двумя наемными работниками с оборотом до 150т в 2011 и видом деятельности 74.50.0 (Підбір та забезпечення персоналом
Цей підклас включає:
- пошук персоналу та розподілення по місцях роботи; такі послуги надаються потенційним роботодавцям або потенційним робітникам: опис робіт, що мають виконуватись (наприклад, складання посадових інструкцій), відбір та тестування претендентів на отримання роботи, розгляд рекомендацій тощо
- пошук та працевлаштування висококваліфікованих кадрів (агентами з працевлаштування)
- діяльність з найму тимчасової робочої сили: забезпечення підприємств на підрядній основі найманою робочою силою для виконання тимчасових робіт агентством, яке сплачує їм винагороду за виконану роботу)
вопрос - услуги оказываются обычным людям трудоустройство и информац поддержка) - к какой группе можно отнести при подаче заявы на ЕН 2012?
Змінено newmarket (08:47 16/01/2012)
catkoua | Достоевский **
[Re: newmarket] 16 января 2012 в 18:51
ну наприклад я в своїй заяві вписав всі можливі кведи якими теоретично можу займатись. щось 15 штук. в податковій припухли але заяву прийняли. тому що кількість кведів спд ніде не обмежується - принаймні я поки обмежень не знайшов. а податок все одно більше 200 грн з копійками не буде.
Жэка | Достоевский ***
[Re: catkoua] 16 января 2012 в 18:58
catkoua 16.01.2012 18:51 пишет:

ну наприклад я в своїй заяві вписав всі можливі кведи якими теоретично можу займатись. щось 15 штук. в податковій припухли але заяву прийняли. тому що кількість кведів спд ніде не обмежується - принаймні я поки обмежень не знайшов. а податок все одно більше 200 грн з копійками не буде.

а статистика? Я хотел поменять квєд, так инспектор сказала идти в статистику, но там дурдом сей час (по ее словам), поэтому решили оставить старый квєд, а позже (когда рассосется) добавить еще новые
Apec | Достоевский **
[Re: catkoua] 16 января 2012 в 19:01
Да прям, они в налоговой требуют , чтобы все эти КВЕДы были вписаны в свидетельство, а сегодня был у госрегистратора в 8 утра, дали талончик в очередь к нему с номером 182....
viladrusis | важничающий писатель *
[Re: catkoua] 16 января 2012 в 19:18
А нельзя указать просто например КВЕД 52.6 Роздрібна торгівля поза магазинами так по идее в эту группу входят все подгруппы 52.61, 52.62 и т.д.
[Re: catkoua] 16 января 2012 в 19:40

Давайте еще будем отписываться о каком районе Киева идет...
catkoua | Достоевский **
[Re: Жэка] 16 января 2012 в 20:06
Жэка 16.01.2012 18:58 пишет:

а статистика? Я хотел поменять квєд, так инспектор сказала идти в статистику, но там дурдом сей час (по ее словам), поэтому решили оставить старый квєд, а позже (когда рассосется) добавить еще новые

всі мої наворочені кведи в статистиці звірили і бумажку дали. взяли по 20 грн два рази (перший раз я одну діяльність провтикав і додав 4 нових кведи прийшлось другий раз йти). старе свідоцтво і що там було написано - їм абсолютно пофіг.
catkoua | Достоевский **
[Re: viladrusis] 16 января 2012 в 20:07
viladrusis 16.01.2012 19:18 пишет:

А нельзя указать просто например КВЕД 52.6 Роздрібна торгівля поза магазинами так по идее в эту группу входят все подгруппы 52.61, 52.62 и т.д.

мені сказали що ніззя. якщо є підгрупи то тільки підгрупи писати
[Re: catkoua] 16 января 2012 в 21:49
catkoua 16.01.2012 20:06 пишет:

всі мої наворочені кведи в статистиці звірили і бумажку дали. взяли по 20 грн два рази (перший раз я одну діяльність провтикав і додав 4 нових кведи прийшлось другий раз йти). старе свідоцтво і що там було написано - їм абсолютно пофіг.

а к госрегистратору надо было ехать? или сразу в статистику???
catkoua | Достоевский **
[Re: newmarket] 17 января 2012 в 09:48
newmarket 16.01.2012 21:49 пишет:

catkoua 16.01.2012 20:06 пишет:

всі мої наворочені кведи в статистиці реєстратора звірили і бумажку дали. взяли по 20 грн два рази (перший раз я одну діяльність провтикав і додав 4 нових кведи прийшлось другий раз йти). старе свідоцтво і що там було написано - їм абсолютно пофіг.

а к госрегистратору надо было ехать? или сразу в статистику???

велике велике сорі
всюди де я писав "статистика" я мав на увазі "реєстратор"
з тим дурдомом вже все перемішалось в голові
для фоп - реєстратор вбив в компобазу всі мої кведи і я потім їх акуратно вніс в заяву податкову. в статистику взагалі не ходив.
і щоб не було непорозумінь - це не київ а один з районних центрів області.

а статистика - це для моїх юрособ в києві зараз бухгалтер бігає і ще нічого не набігав.
BorisB | гроза таксистов *
[Re: catkoua] 17 января 2012 в 10:26
В ответ на:

а статистика - це для моїх юрособ в києві зараз бухгалтер бігає і ще нічого не набігав.

а у меня тут спрашивают зачем я к решалам обращался, если все можно самому.
catkoua | Достоевский **
[Re: BorisB] 17 января 2012 в 13:24
BorisB 17.01.2012 10:26 пишет:

В ответ на:

а у меня тут спрашивают зачем я к решалам обращался, если все можно самому.

таки можна. я тільки що з шевченківської податкової - всі заяви на юріків 4 гр прийняли. єдина незручність бухгалтера послали - тільки директор з паспортом+ідент на особистий прийом. черга з 2-х людей.

пс. вбив діалог:
- коли за свідоцтвом?
- ніколи!
- ????
- бланків нема і невідомо коли будуть.

ппс. директора з хитрими-хитрими очима питають всяку муйню про засновників наприклад - маючи перед очима відкриту базу по тих же засновниках... цинкують сцуки...

пппппс. з кведами для юріків якась повна фігня. поки бухгалтер бігала по статистиці - податкова сказала нафіг. поки бухгалтер добігла до податкової - знову типу треба в статистику. в результаті на статистику забили і заяву прийняли так.
viladrusis | важничающий писатель *
[Re: catkoua] 17 января 2012 в 17:18
catkoua 17.01.2012 09:48 пишет:

для фоп - реєстратор вбив в компобазу всі мої кведи і я потім їх акуратно вніс в заяву податкову. в статистику взагалі не ходив.

Тю, я не был у регистратора, вписал в заявление на единый штук 7 кведов которые мне надо.. все приняли без разговоров.
хотя может потом откажут? хз..
catkoua | Достоевский **
[Re: viladrusis] 17 января 2012 в 17:30
viladrusis 17.01.2012 17:18 пишет:

catkoua 17.01.2012 09:48 пишет:

Тю, я не был у регистратора, вписал в заявление на единый штук 7 кведов которые мне надо.. все приняли без разговоров.
хотя может потом откажут? хз..

теж так зробив - але податкова послала до реєстратора інакше заяву не брали...
[Re: newmarket] 19 января 2012 в 18:12
newmarket 15.01.2012 14:13 пишет:

может вообще подать заяву на 1 группу - и придумать квед из списка по оказанию бытовых услуг
1) перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 150000 гривень;
291.7. Для цілей цієї глави під побутовими послугами населенню, які надаються першою та другою групами платників єдиного податку, розуміються такі види послуг:
1) виготовлення взуття за індивідуальним замовленням;
2) послуги з ремонту взуття;
3) виготовлення швейних виробів за індивідуальним замовленням;
4) виготовлення виробів із шкіри за індивідуальним замовленням;
5) виготовлення виробів з хутра за індивідуальним замовленням;
6) виготовлення спіднього одягу за індивідуальним замовленням;
7) виготовлення текстильних виробів та текстильної галантереї за індивідуальним замовленням;
8) виготовлення головних уборів за індивідуальним замовленням;
9) додаткові послуги до виготовлення виробів за індивідуальним замовленням;
10) послуги з ремонту одягу та побутових текстильних виробів;
11) виготовлення та в'язання трикотажних виробів за індивідуальним замовленням;
12) послуги з ремонту трикотажних виробів;
13) виготовлення килимів та килимових виробів за індивідуальним замовленням;
14) послуги з ремонту та реставрації килимів та килимових виробів;
15) виготовлення шкіряних галантерейних та дорожніх виробів за індивідуальним замовленням;
16) послуги з ремонту шкіряних галантерейних та дорожніх виробів;
17) виготовлення меблів за індивідуальним замовленням;
18) послуги з ремонту, реставрації та поновлення меблів;
19) виготовлення теслярських та столярних виробів за індивідуальним замовленням;
20) технічне обслуговування та ремонт автомобілів, мотоциклів, моторолерів і мопедів за індивідуальним замовленням;
21) послуги з ремонту радіотелевізійної та іншої аудіо- і відеоапаратури;
22) послуги з ремонту електропобутової техніки та інших побутових приладів;
23) послуги з ремонту годинників;
24) послуги з ремонту велосипедів;
25) послуги з технічного обслуговування і ремонту музичних інструментів;
26) виготовлення металовиробів за індивідуальним замовленням;
27) послуги з ремонту інших предметів особистого користування, домашнього вжитку та металовиробів;
28) виготовлення ювелірних виробів за індивідуальним замовленням;
29) послуги з ремонту ювелірних виробів;
30) прокат речей особистого користування та побутових товарів;
31) послуги з виконання фоторобіт;
32) послуги з оброблення плівок;
33) послуги з прання, оброблення білизни та інших текстильних виробів;
34) послуги з чищення та фарбування текстильних, трикотажних і хутрових виробів;
35) вичинка хутрових шкур за індивідуальним замовленням;
36) послуги перукарень;
37) ритуальні послуги;
38) послуги, пов'язані з сільським та лісовим господарством;
39) послуги домашньої прислуги;
40) послуги, пов'язані з очищенням та прибиранням приміщень за індивідуальним замовленням.

вот пункт 40 мне очень нравится - проконтролировать его нельзя.. рисуй себе цифры в книжке до 150т в год, плати налоги и спи спокойно

только остается вопрос: У меня еще нет кведа по услугам.. как мне поступать? в какой последовательности действовать???

Господа - может кто знает код по КВЕДУ для пункта 40 (40) послуги, пов'язані з очищенням та прибиранням приміщень за індивідуальним замовленням.)
Alexsus | Ленивый кошак ***
[Re: newmarket] 19 января 2012 в 19:57
newmarket 19.01.2012 18:12 пишет:

Господа - может кто знает код по КВЕДУ для пункта 40 (40) послуги, пов'язані з очищенням та прибиранням приміщень за індивідуальним замовленням.)

93.05.0 (КВЭД 2005)

Надання інших індивідуальних послуг

Цей підклас включає надання будь-яких інших індивідуальних послуг, наприклад, експлуатацію автоматів (фотоавтоматів, автоматичних ваг, приладів для вимірювання артеріального тиску тощо), послуги чистильників взуття, носильників, послуги з паркування автомобілів, надання супроводження (ескортів), дослідження генеалогії, послуги служб знайомств та бюро одружень, діяльність астрологів та екстрасенсів, послуги для домашніх тварин (утримання, догляд, дресирування) тощо

Для КВЭД 2010 - 96.09

Надання інших індивідуальних послуг, н.в.і.у.
[Re: Alexsus] 22 января 2012 в 10:59
Alexsus 19.01.2012 19:57 пишет:

newmarket 19.01.2012 18:12 пишет:

93.05.0 (КВЭД 2005)

Надання інших індивідуальних послуг

Цей підклас включає надання будь-яких інших індивідуальних послуг, наприклад, експлуатацію автоматів (фотоавтоматів, автоматичних ваг, приладів для вимірювання артеріального тиску тощо), послуги чистильників взуття, носильників, послуги з паркування автомобілів, надання супроводження (ескортів), дослідження генеалогії, послуги служб знайомств та бюро одружень, діяльність астрологів та екстрасенсів, послуги для домашніх тварин (утримання, догляд, дресирування) тощо

Для КВЭД 2010 - 96.09

Надання інших індивідуальних послуг, н.в.і.у.

я так понимаю именно 93.05.0 из-за того, что 93 -Надання індивідуальних послуг
ибо мне сначала казалось, что больше подходит 74.70.0
Прибирання виробничих та житлових приміщень, устатковання та транспортних засобів

Цей підклас включає:
- прибирання внутрішніх приміщень в будівлях усіх типів, у тому числі в установах, закладах, підприємствах, в магазинах, а також в багатоквартирних житлових будинках тощо
- чищення димоходів, камінів, плит, печей, сміттєспалювачів, бойлерів, вентиляційних шахт та витяжних пристроїв тощо
- миття вікон
- чищення промислового устатковання, миття пляшок, очищення цистерн для автодорожніх та морських перевезень тощо

но так как вся группа 74 - Діяльність у сферах права, бухгалтерського обліку, інжинірингу; надання послуг підприємцям

Цей розділ включає діяльність у сферах права, бухгалтерського обліку та аудиту, архітектури, геології, геодезії, гідрометеорології, інжинірингу, а також надання послуг у сфері підприємницької діяльності, таких як: консультації з питань комерційної діяльності та управління, дослідження ринку, наймання та підбір персоналу, рекламну, охоронну діяльність, секретарські послуги, фотографування, прибирання виробничих та житлових приміщень, пакування та інші послуги, які надаються, головним чином, підприємствам та фізичним особам - підприємцям. Проте деякі послуги (наприклад, юридичні, виготовлення фотографій тощо) можуть надаватись приватним клієнтам.
Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 62 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 6210