Володію автомобілем VW Caddy 2005р.в., переобладнаний із грузового у легковий пасажир, у техпаспорті зазначено 5 місць.
Власне у чому суть, хочу поставити третій ряд сидінь і думаю чи оформляти *переобладнання*
Хочу попробувати розібратись чи буде добавлення ще двох сидінь пееробладнанням, які санкції можуть бути передбачені у випадку якщо це порушення.
згідно ст.32 Закону України Про дорожній рух
Переобладнання транспортних засобів, тобто зміна типу або
марки (моделі), призначення чи параметрів конструкції транспортних
засобів, що перебувають в експлуатації, шляхом установки кабіни,
кузова чи їх деталей, спеціального обладнання і номерних
агрегатів, не передбачених нормативно-технічною документацією на
даний транспортний засіб, повинно відповідати правилам, нормативам
і стандартам України.
Отже встановлення ще двох сидінь не підпадає під *Переобладнання*
Постанова КМУ
Про затвердження Порядку
переобладнання транспортних засобів
1. Цей Порядок визначає процедуру переобладнання транспортних
засобів, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі
загального користування, що призводить до зміни повної маси та її
розподілу по осях, розміщення центру ваги, типу двигуна, його ваги
і потужності, колісної бази чи колісної формули, системи
гальмового і рульового керування та трансмісії, зокрема для роботи
на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і
газового палива (далі - переобладнання транспортного засобу).
Хоть і змінюється повна маса, її розподіл по осях, але так як встановлення двох сидінь аж ніяк не підпадає під поняття *переобладнання* визначене у ст.32 Закону України Про дорожній рух, то за встановлення ще двох сидінь не підпадає під цю постанову?
ст.122 КУпАП читав, санція передбачена за переобладнання з порушенням відповідних правил, норм і стандартнів.
ст.121-2 КУпАП
Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів
Перевезення водіями транспортних засобів, що працюють у режимі маршрутних таксі, пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу або визначену в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, а також перевезення водіями транспортних засобів, що здійснюють міжміські чи міжнародні перевезення, пасажирів, кількість яких перевищує кількість місць для сидіння, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу або визначену в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, -
тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
передбачену технічною характеристикою транспортного засобу -- це мається наувазі суто технічні характеристики для моделі авто? тобто якщо Такі кадді, як у мене йшли з заводу семимісними, то проблем виникнути не повинно?
...а також перевезення водіями транспортних засобів, що здійснюють міжміські чи міжнародні перевезення, пасажирів... Тобто в межах міста можна сміло їздити з пасажирами на третьому ряді сидінь?
Суть проблеми у тому, чи варто з цим бавитись чи ні, пасажирів на третьому ряді перевозити буду дуже рідко. Просто щоб мати, що сказати у свій захист ДАІшнику.
Допоможіть розібратись, наперед дякую.