Одессит 30.05.2012 16:38 пишет: Я смотрел данные по средней температуре моря вдоль побережья по месяцам... Так выше 21-22 градусов не бывает, даже в августе...
а реально в прошлом году в конце сентября море было +26
ambaluk 03.06.2012 23:10 пишет: А підкажіть будь-ласка, якщо в мене польський шенген, я без проблем в Хорватію заїду?
КИЇВ, 13 Березень 2012
ВАЖЛИВО!
Уряд Республіки Хорватії прийняв Рішення про тимчасове скасування візового режиму для громадян України. Тимчасове скасування візового режиму діє з 1 квітня до 31 жовтня 2012 року.
У зв’язку із згаданим Рішенням від громадян України, що мають звичайні закордонні паспорти, тимчасово не вимагатимуть візи для в’їзду на територію Республіки Хорватії та короткострокового перебування до 90 днів, або для транзитного перетину державного кордону Республіки Хорватії.
При цьому для перетину громадянами України території Республіки Хорватії без візи і надалі діють усі вимоги, зазначені у статті 31 Закону про іноземців.
ambaluk 03.06.2012 23:10 пишет: А підкажіть будь-ласка, якщо в мене польський шенген, я без проблем в Хорватію заїду?
КИЇВ, 13 Березень 2012
ВАЖЛИВО!
Уряд Республіки Хорватії прийняв Рішення про тимчасове скасування візового режиму для громадян України. Тимчасове скасування візового режиму діє з 1 квітня до 31 жовтня 2012 року.
У зв’язку із згаданим Рішенням від громадян України, що мають звичайні закордонні паспорти, тимчасово не вимагатимуть візи для в’їзду на територію Республіки Хорватії та короткострокового перебування до 90 днів, або для транзитного перетину державного кордону Республіки Хорватії.
При цьому для перетину громадянами України території Республіки Хорватії без візи і надалі діють усі вимоги, зазначені у статті 31 Закону про іноземців.
Велике дякую. Також не можу знайти чи мій друг з Молдови теж без проблем зможе заїхати в Хорватію? Планую заскочити на авто та забрати його. Буду вдячним за підказку знову.
Велике дякую. Також не можу знайти чи мій друг з Молдови теж без проблем зможе заїхати в Хорватію? Планую заскочити на авто та забрати його. Буду вдячним за підказку знову.
Та вже писав листа і в посольство Хорватії і в Україні і в Молдові. Бо в друга Є ПМЖ в Україні, а також італійське "ПЕРМЕССО". Внятної відповіді не отримав.
ambaluk 05.06.2012 10:36 пишет: в друга Є ... італійське ПЕРМЕССО.
виза другу не нужна, раз есть італійське "ПЕРМЕССО" - так пустят, 100% у меня жена тоже молдаванка с пермессо
Але бронь готелю все-рівно потрібно показувати на митниці? ЧИ якусь розпечатку з Букінга хоч? І також ви просто впевнені на 100% що з Пермессо пустять, чи самі їздили і без проблем?
ambaluk 05.06.2012 22:29 пишет: ви просто впевнені на 100% що з Пермессо пустять, чи самі їздили і без проблем?
Сам я украинец, но знаю молдаван которые ездили, поищите в темах про Хорватию (или в Гугле) ссылку на документ в котором говорится про "скасування" для нас, там указаны и др. категории граждан, которым визы в Хорватию не нужны, причем с итальянским (и любым др. шенгенским) пермессо круглый год виз не надо!
ambaluk 05.06.2012 10:36 пишет: в друга Є ... італійське ПЕРМЕССО.
виза другу не нужна, раз есть італійське "ПЕРМЕССО" - так пустят, 100% у меня жена тоже молдаванка с пермессо
Але бронь готелю все-рівно потрібно показувати на митниці? ЧИ якусь розпечатку з Букінга хоч? І також ви просто впевнені на 100% що з Пермессо пустять, чи самі їздили і без проблем?
три раза въезжали в Хорватию. Стандартный вопрос куда. Называли город в Хорватии и пытались найти у себя где-то в багажнике бумажку. Этого было достаточно пограничнику в Хорватии. Говорил ок и вперед. а Венгры на Хорватской границе на выезде проверили количество водки и есть ли сигареты..
Ganni 30.05.2012 02:07 пишет: Хто знає коли туди вже можна спокійно їхати? Якщо, скажімо, в середині червня, то як там з температурою Адріатичного моря?
В этот вторник вернулся от тудова. Даже на югах, возле Дубровника, народ еще не особо в воду лезет. Прохладно-с!