autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Довіреність на _не знаю як назвати_ :)

GAMER | энтузиаст ***
12 июня 2012 в 11:24
Суть проблеми. Я ППЄП. Ходити здавати звіти, здавати заяви, переоформляти КВЕДИ, тощо нема можливості (Далеко, довго). Хочу, щоб це робив мій батько або інша особа. В податковій намікнули, що можна оформити довірність. Як і де вона оформляється і що можна з нею робити? Наприклад, чи можна змінити КВЕДИ, отримати Свідоцтво?
Лесник | важничающий писатель **
Re: Довіреність на _не знаю як назвати_ :)
[Re: GAMER] 12 июня 2012 в 11:34
Я ФЛП и директор ООО. ВСЕ вопросы всех отчетностей и всех документов у меня решает бухгалтер фирмы. Я ей выписал у нотариуса доверенность на ведение моих дел ФЛП и представительство моих интересов. Форма у нотариуса есть. Вопросов ни в одном из органов не возникает никогда.
GAMER | энтузиаст ***
[Re: Лесник] 12 июня 2012 в 11:37
Дякую. Тобто я йду до нотаріуса, а вони вже самі знають що і як писати.
ГыГы | IesuiT **
[Re: Лесник] 12 июня 2012 в 11:37
+1
Я когда закрывался выписывал такую закрывальщику. 250 грн была у частного.
Петрович | V.I.P ***
[Re: Лесник] 13 июня 2012 в 10:38
Лесник 12.06.2012 11:34 пишет:

ВСЕ вопросы всех отчетностей и всех документов

Доверенность в том числе может быть выписана и на регистрацию\перерегистрацию\изменения\..., да практически на все, вплоть до подписи и печати.
Кстати, а не проще будет сделать электронную подпись (160 грн) и всю эту "радость" (налоговая, пенсионный) делать, не поднимая задницы?
GAMER | энтузиаст ***
[Re: Петрович] 14 июня 2012 в 16:58
А як з електронним підписом забрати Свідоцтво? Чи змінитии КВЕДИ в реєстратора. А звіти в податкову та пенсійний і без довіреності приймали.
noname | патриарх *
[Re: GAMER] 14 июня 2012 в 17:29
Довіреність на _не знаю як назвати, назови просто - громадянину\громадянци, и не обязательно у нотариуса, если есть своя печать, хотя и подписи СПДшнику достаточно...
celica | веселая тетка ****
[Re: GAMER] 14 июня 2012 в 19:57
у меня уже несколько лет так работает доверенное лицо. "Ведет" меня и мужа в разных налоговых. Нотариусы знают, как доверенность выписать
Петрович | V.I.P ***
[Re: GAMER] 15 июня 2012 в 08:43
GAMER 14.06.2012 16:58 пишет:

А як з електронним підписом забрати Свідоцтво? Чи змінитии КВЕДИ в реєстратора. А звіти в податкову та пенсійний і без довіреності приймали.

Коли я говорив про ел. підпис - мав на увазі здачу звітності, нікуди не потрібно йти. А всі дії по компанії (свідоцтво, виписка, зміни) має, звичайно, робити уповноважена особа: директор або довірена особа.
GAMER | энтузиаст ***
[Re: Петрович] 19 июня 2012 в 11:51
То краще все ж таки в нотаріуса завірити? Печатки не маю.
Cabai | V.I.P **
[Re: GAMER] 19 июня 2012 в 13:22
GAMER 19.06.2012 11:51 пишет:

То краще все ж таки в нотаріуса завірити? Печатки не маю.

Да, у любого нотариуса оформяется доверенность на представництво в органах державної влади. Только максимально подробно нужно перечислить, на что именно предоставляется право, т.е. "отримувати свідоцтво платника єдиного податку, вносити відповідні відомості (зміни) до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, отримувати виписки та витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" і т.д.
GAMER | энтузиаст ***
[Re: Cabai] 19 июня 2012 в 19:39
Такі деталі на виипадок, щоб довірена особа не отримала більше прав, ніж той, хто їй довіряє?
Петрович | V.I.P ***
[Re: GAMER] 20 июня 2012 в 08:38
GAMER 19.06.2012 19:39 пишет:

Такі деталі на виипадок, щоб довірена особа не отримала більше прав, ніж той, хто їй довіряє?

Вона не може отримати прав більше, ніж той, хто їй довіряє! Тільки менше (ну, наприклад, не буде мати право заключати господарські договора чи підписувати видаткові накладні). Маючи обмежений перелік повноважень, довірена особа фізично не зможе законно зробити більше, ніж їй дозволено. Не варто при цьому забувати не тільки про юридичну частину, а й про фінансову. Ну й, я вважаю, така довіренність обов"язково повинна бути з кінцевим терміном, не досить великим (рік, наприклад), а то мало що може статись за цей срок.
shudrik | важничающий писатель **
[Re: Петрович] 20 июня 2012 в 11:27
Когда будите идти к нотариусу, возьмите с собой паспорт, код, свидетельство о регистрации ФОП и печать, если есть, все в оригиналах.
Последние два пункта, очень часто люди забывают.
На поверенного необходимо ФИО и место прописки на укр. языке, чтобы правильно занести в доверенность.
Доверенность делается обычно на 3 года, при этом попросите сразу сделать 2-3 копии этой доверенности, чтобы Ваш представитель мог их отдать (это обычно налоговая, банк - если будут полномочия в банке), т.к. потом делать копии будет немного дороже чем сразу.
Цены у нотариусов разные, потому сразу уточните сколько будет стоить доверенность и к ней 2-3 копии.
Cabai | V.I.P **
[Re: GAMER] 20 июня 2012 в 15:13
GAMER 19.06.2012 19:39 пишет:

Как показала практика, чем четче перечень того, на что предоставляется право, тем меньше претензий у представителей государственных органов. Т.е. лучше написать именно "отримувати виписки та витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", а не просто "отримувати виписки та витяги".
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 29 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 4489