Меня один человек (гражданин РФ) спросил, что нужно для получения вида на жительство в Украине. Я не знаю, что ответить. Расскажите, кто знает. И касательно смены гражданства - вообще, кто владеет информацией по теме, опишите кратко. Исходя из гипотезы, что гражданин РФ желает переехать сюда на ПМЖ - какие шаги.
Підстави отримання дозволу на імміграцію в Україну визначені ст.4 Закону України „Про імміграцію". Для надання дозволу на імміграцію відповідно до ст. 9 Закону України „Про імміграцію" та Порядку провадження за заявами про надання дозволу на імміграцію і поданнями про Його скасування та виконання прийнятих рішень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2002 року № 1983, подаються: 1) заява; 2) три фотокартки; 3) копія документа, що посвідчує особу; 4) документ про місце проживання (в Україні та за кордоном); 5) документально підтверджені відомості про склад сім'ї (копії свідоцтва про народження, свідоцтва по шлюб, документів про усиновлення, встановлення опіки чи піклування тощо); 6) документ про те, що особа не є хворою на хронічний алкоголізм, токсикоманію, наркоманію або інфекційні захворювання (крім осіб, які мають право на набуття громадянства України за територіальним походженням, та осіб, які є одним з подружжя громадянина України та перебувають у шлюбі понад 2 років, дітей і батьків громадян України); 7) довідка, видана компетентним органом держави попереднього проживання або її дипломатичним представництвом чи консульською установою в Україні, про відсутність судимості (крім осіб, які мають право на набуття громадянства України за територіальним походженням, та осіб, які є одним з подружжя громадянина України та перебувають у шлюбі понад 2 років, дітей і батьків громадян України). Додатково подаються документи, визначені пунктами 1-10 частини 7 статті 9 Закону України „Про імміграцію" відповідно до категорії іммігрантів.
В ответ на: Меня один человек (гражданин РФ) спросил, что нужно для получения вида на жительство в Украине. Я не знаю, что ответить. Расскажите, кто знает. И касательно смены гражданства - вообще, кто владеет информацией по теме, опишите кратко. Исходя из гипотезы, что гражданин РФ желает переехать сюда на ПМЖ - какие шаги.
я гражданка россии, живу в украине уже 11 лет. вот какая была процедура: - меня постоянно прописали в киеве - потом я получила идентификационный код плательщика налога - потом стала на учет в российском посольстве, там получила ЗАГРАНИЧНЫЙ паспорт - потом заплатила денег и получила вид на жительство (для его оформления нужен загран.паспорт и еще доп. документы, если заинтересуешься - маякни, расскажу)