Дістали мене гримучі панелі дверей зубилки. Мало того, що гримучі, так ще й після неодноразового демонтажу постійно відвалитись норовлять, бо якість нових пластмасових фіксаторів така, як наше життя
Коротше кажучи, пішов я в суботу на базар - пошукати, може народ що цікавого придумав з приводу сабжа.
І таки дійсно, "голь на выдумки хитра"! Є тепер такі саморізи з декоративними шапочками пластмасовими, ще й під колір обивки можна підібрати. Ну, це я звісно, перебільшив. Кольорів, насправді, два: темно-кавовий і чорний
І хоч в мене самі панелі значно світліші за ці шапочки, виглядає вельми пристойно.
Отже, 12 самонарізів на двері (для 2108). Трохи дорого - за штуку гривня. Але, з огляду на багаторазовість використання, довелось змиритись.
Інсталяція Треба зазначити, що самонарізи призначені для закручування прямо в метал (ну, попередньо отвір зробити, звісно, треба ) Ну і під ті, що я купив, сверлити отвори треба на 3 мм. Далі.
Зняв панель, повиривав пласкогубцями всі пластмасові фіксатори.
Прикинув, як краще сверлити. Треба відступити вбік від стандартних отворів приблизно на сантиметр. Але відступати треба якось систематично, а то розкидані в безпорядку по панелі головки самонарізів, не знаю як вам, а мені би не сподобались. Отже приймаю рішення, в який бік відступати (перевіривши, чи нема в цьому місці в середині дверей якогось девайса, бо деякі з самонарізів ввійдуть в двері досить глибоко). Тоді в вибраних місцях просверлюю отвори зсередини панелі назовні. Так я отримую розмічені панелі. Тепер прикладаю панель на місце і по цих отворах сверлю вже двері.
Ну і все. Закручую самонарізи, інсталюю декоративні шапочки і милуюсь дверима, прибравшими дещо кумедного вигляду.
Вигляд виглядом, але панелі тримаються надійно. Як казав колись Райкін, світла йому пам`ять: "стоят насмерть, не оторвешь". Ну і, що важливо, знімати і ставити назад панелі можна без проблем. Тільки часу доведеться трошки більше затратити. Але це вже дурниці.
Так що, рекомендації найкращих зубиловодів