autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Тюніх дверних панелей (+)

NetGuy | Супер писатель! ****
20 мая 2002 в 20:33
Дістали мене гримучі панелі дверей зубилки. Мало того, що гримучі, так ще й після неодноразового демонтажу постійно відвалитись норовлять, бо якість нових пластмасових фіксаторів така, як наше життя
Коротше кажучи, пішов я в суботу на базар - пошукати, може народ що цікавого придумав з приводу сабжа.
І таки дійсно, "голь на выдумки хитра"! Є тепер такі саморізи з декоративними шапочками пластмасовими, ще й під колір обивки можна підібрати. Ну, це я звісно, перебільшив. Кольорів, насправді, два: темно-кавовий і чорний
І хоч в мене самі панелі значно світліші за ці шапочки, виглядає вельми пристойно.
Отже, 12 самонарізів на двері (для 2108). Трохи дорого - за штуку гривня. Але, з огляду на багаторазовість використання, довелось змиритись.
Інсталяція Треба зазначити, що самонарізи призначені для закручування прямо в метал (ну, попередньо отвір зробити, звісно, треба ) Ну і під ті, що я купив, сверлити отвори треба на 3 мм. Далі.
Зняв панель, повиривав пласкогубцями всі пластмасові фіксатори.
Прикинув, як краще сверлити. Треба відступити вбік від стандартних отворів приблизно на сантиметр. Але відступати треба якось систематично, а то розкидані в безпорядку по панелі головки самонарізів, не знаю як вам, а мені би не сподобались. Отже приймаю рішення, в який бік відступати (перевіривши, чи нема в цьому місці в середині дверей якогось девайса, бо деякі з самонарізів ввійдуть в двері досить глибоко). Тоді в вибраних місцях просверлюю отвори зсередини панелі назовні. Так я отримую розмічені панелі. Тепер прикладаю панель на місце і по цих отворах сверлю вже двері.
Ну і все. Закручую самонарізи, інсталюю декоративні шапочки і милуюсь дверима, прибравшими дещо кумедного вигляду.
Вигляд виглядом, але панелі тримаються надійно. Як казав колись Райкін, світла йому пам`ять: "стоят насмерть, не оторвешь". Ну і, що важливо, знімати і ставити назад панелі можна без проблем. Тільки часу доведеться трошки більше затратити. Але це вже дурниці.
Так що, рекомендації найкращих зубиловодів
alex0325 | старый писатель ***
Re: Тюніх дверних панелей (+)
[Re: NetGuy] 20 мая 2002 в 21:24
На счет дороговизны не уверен. Сколько пласмасок по 40 коп выбросил, пока возился. В следующий раз обязятелно воспользуюсь идеей. Спасибо.
Drunkard | **
Дык, именно так, как я тебе рассказывал ? (+)
[Re: NetGuy] 20 мая 2002 в 21:28
... надо б и самому заняться как машинку заберу из ремонта, у меня уже с полгода саморезы валяются (кстати, свои я брал шо-то копеек по шестдесят за штуку), все руки не доходят за дрель взяться. Я еще и задние панели ими же поприкручивать собирался...
Тепер то вже буде нагода (+)
[Re: Drunkard] 20 мая 2002 в 21:47
Вибачай за невеселий жарт
А саморізи - щось ніби як ти казав, тільки я тоді не зрозумів, що вони прямо в залізо вкручуються. Думав, що в штатні місця.
Ну але не в тому суть. Головне, що все дійсно надійно кріпиться.
Я так думаю, що якщо би (+)
[Re: alex0325] 20 мая 2002 в 21:54
пошукати по господарських магазинах, то можливо, щось таке ж знайдеться значно дешевше.
Ну але якщо дійсно порівняти з витратами пластмасок, то нормальна ціна...
BALU | энтузиаст **
Re: А сверлить по живому не жалко было?
[Re: NetGuy] 20 мая 2002 в 22:36
Может есть другие способы борьбы с шумом? Проклеить там или еще чего?
Drunkard | **
Дык не столько с шумом боремся... (+)
[Re: BALU] 20 мая 2002 в 23:51
..., сколько с гемороем с дурацкими пластмассовыми защелками при снятии - установке панелей... Ну уж заодно - и тише становится...
Oleg-Odessa | энтузиаст **
[Re: NetGuy] 21 мая 2002 в 02:18
Мне обесшумку делали такими саморезами. Классная штука, а вообще рекомендовал бы разобрать все полностью и обклеить хотя бы войлоком, эффект просто супер и по деньгам вроде нормально, мне все полностью обошлось: торпедо, двери(4 штуки) потолок, багажник(полностью), мовиль дверей, багажника, подкапотного пр-ва, порогов в 500грн. Хотя можно было и самому, но времени не было возиться.
Иногда при закрытых окнах неслышно завелась машина или нет.
alex0325 | старый писатель ***
[Re: Oleg-Odessa] 21 мая 2002 в 17:43
А гле в Одессе такое делают? Частенько там бываю.
nika | важничающий писатель ***
Какая последовательность? (+)
[Re: Oleg-Odessa] 21 мая 2002 в 19:52
Например, двери. Куда мовилить и куда прикдеивать войлок и чем приклеивать?
fetus | шумоизолятор *** Модератор
Теж було таке (+)
[Re: NetGuy] 21 мая 2002 в 20:37
сорри, украинский не установлен :-(
Я на рынке нашел хитрые такие фиксаторы пластмассовые. Стоят 20 коп., т.е. на 5 дороже, чем стандартные :-)
Между картами и дверью по периметру наклеил самоклеющийся тонкий, но упругий поролон. Также им обклеил сухарь сверху двери (в шахе такой есть). Стало действительно тихо.
Войлок (+)
[Re: nika] 21 мая 2002 в 21:40
приклеюється по торцях панелей, в тих місцях, де вони прижимаються до металу.
Я вот думаю пошукати якусь стрічку-самоклейку, щоб простіше було.
А антикор - це краще до спеца. Заливаються всі внутрішні поверхні сумішшю мовіля з гарматним маслом (що таке - не знаю, це зі слів майстра). І при чому заливаються під тиском, щоб в усі щілини попало. Правда потім тече з машини!! Десь місяць досить активно, а потім до року потрошки дотікає. В мене вже більше року, а ще десь, та й вилізе.
Але зате нормальний захист від корозії.
nika | важничающий писатель ***
А внутреннюю поверхность двери обклеивать не надо? (-)
[Re: NetGuy] 21 мая 2002 в 22:03
Можна. До речі (+)
[Re: nika] 21 мая 2002 в 22:24
з заводу в мене було приклеєно там кусок чогось незрозумілого. Типу шумоізоляція.
Взяти, наприклад, старий туристичний килимок з пінополеуретану - прекрасна шумоізоляція. Або тим самим войлоком, тільки грубим.
Autoua.netФорумLada (ВАЗ) форум

Додаткова інформація
Модератор:

fetus, Bivaliy, moderator 

0 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3517