Купив перед морем Nikon d3100, по приїзду помітив, що на "окуляре видеоискателя" з лівої сторони зявились якісь маленькі чи то мусоринки, чи що. Взяв ватну паличку протер сам окуляр, нічого не допомогло, думаю що там щось в середині (якщо зняти об'єктив). Протер легенько саме дзеркало, також результату не дало. Далі сам боюсь лізти, тому що не розбираюся в цьому. Тепер думаю, куди звернутись, щоб вирішили мою проблему і що це може бути.
пыль на фокусировочном экране...погуглите найдете...на качество картинки не влияет,но если мусолит глаз - набор для чистки(груша и кисточка) и вперед(опять же гугл в помощь) З.Ы не меняйте обьективы в пыльных местах...
Muzzy73 15.08.2012 19:18 пишет: На пентапризме осели, ИМХО. Самому туда лучше не лезть.
може, я поки початківець в цьому, тому не знаю...а в який сервісний центр звернутися, в районі Лівобережки. Дивився в неті багато їх є, але вони все ремонтують: від плеєра до холодильника. а в такі СЦ я боюсь здавати.
Yurik71 15.08.2012 19:18 пишет: пыль на фокусировочном экране...погуглите найдете...на качество картинки не влияет,но если мусолит глаз - набор для чистки(груша и кисточка) и вперед(опять же гугл в помощь) З.Ы не меняйте обьективы в пыльных местах...
дякую , зараз буду гоголя питати. Напевно на морі знімав, і залетіла пилюка. Я сам впораюся, чи краще в СЦ занести, якщо в СЦ то в який краще?
Yurik71 15.08.2012 19:18 пишет: пыль на фокусировочном экране...погуглите найдете...на качество картинки не влияет,но если мусолит глаз - набор для чистки(груша и кисточка) и вперед(опять же гугл в помощь) З.Ы не меняйте обьективы в пыльных местах...
камрад, а то що я дзеркало протер вушною паличкою нічого страшного в цьому немає?
ну конечно не айс - бо ворс может остаться...есть наборы,я говорил,и при дожном бережном обращении сделаеш и сам...за чистку в сервисе возьмут - ну не знаю - грн100...лучше купить набор за 120-150 грн и чистить самому n-количество раз...
Yurik71 15.08.2012 20:10 пишет: ну конечно не айс - бо ворс может остаться...есть наборы,я говорил,и при дожном бережном обращении сделаеш и сам...за чистку в сервисе возьмут - ну не знаю - грн100...лучше купить набор за 120-150 грн и чистить самому n-количество раз...
дякую ще раз , так і зроблю, раз купив зеркальний фотоапарат, то треба вчитися його і обслуговувати
не лізь. якщо дзеркало чисте, то можна зняти і фокусувальний екран, для спробувати там почистити, доступ легкий, в інеті все розписано (нашатир, Фейрі і т.п.) але то така пакосна штука, що навіть здавалося би стерильна щіточка чи протирка може легко залишити на ньому плями. а тоді тільки екран міняти. поки все інше працює, поки фотик не на продаж і якщо продувка не допоможе - не чіпай! добра порада.
Ford-Noks 16.08.2012 15:25 пишет: не лізь. якщо дзеркало чисте, то можна зняти і фокусувальний екран, для спробувати там почистити, доступ легкий, в інеті все розписано (нашатир, Фейрі і т.п.) але то така пакосна штука, що навіть здавалося би стерильна щіточка чи протирка може легко залишити на ньому плями. а тоді тільки екран міняти. поки все інше працює, поки фотик не на продаж і якщо продувка не допоможе - не чіпай! добра порада.
та воно мені то не заважає, і на якість фото не впливає, але сам факт не приємний. Може в сервіс занести? якщо так, то куди тоді краще?