Камради, маю таку ситуацію. Іноді по роботі мені чи колегам потрібно фотографувати документи. Як правило, це фотоматеріали судової справи. Щоб у Вас було уявлення - їх досить багато (від 100 до понад тисячу сторінок) і вони зазвичай прошиті в томи (це такі правила). Тому доводиться однією рукою тримати справу (іноді розгортати ретельно в прошитих місцях), а іншою фотографувати. Це незручно, довго (40 -60 хв. у напівзігнутому положенні над столом; був рекорд і 5 годин фотографування - 3 акумулятори і 2 флешки пішло)).
А тепер питання. Якщо взяти штатив-струбцину і прикріпити на неї фотоапарат ("мордою вниз"), то чи вдасться цей процес спростити? При цьому пошуки в інеті дають штативи-струбцини, які мають максимальну висоту від поверхні - це 17 см. Уявляється, що того замало для фотографування А4.
І друге питання. Для фотографування використовую звичайний цифровик. Як бути з фокусуванням і власне натисненям на кнопку? у професіональних апаратах можна шнурок з кнопкою спуску приєднати.
Підсумую кінцеву мету: закріпивши на штативі фотик хочу оперативно гортати сторінки, і натискати на фотоапарат чи на шнурок (може на завчасно виставленому фокусі).
Буду вдячний за поради чи контакти продавців.