autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумПроблеми на дорогах

Обмеження швидкості в ПДР - чи потрібно їх дотримуватися (25/25)

Чукча-писатель | важничающий писатель *
Re: Обмеження швидкості в ПДР - чи потрібно їх дотримуватися
[Re: Drunkard] 8 декабря 2012 в 11:07
Drunkard 08.12.2012 00:42 пишет:

Чукча-писатель 06.12.2012 18:39 пишет:

Ты уже сам понял, что оценивать нужно РЕАЛЬНУЮ скорость, и решения принмать исходя из РЕАЛЬНОЙ скорости, а не вымышленной. Ибо ДТП этому персонажу таки не нужно.

Это все категорически верно конечно. Хочешь быть целее - думай за других, и в первую очередь за тех из них, которые нарушают ПДД.

Но предоставляемое 1.4 ПДД правило расчитывать остается все равно, никуда не девается. Просто если хочешь быть целым, а не правым, то делай больше чем требуют ПДД. Умеешь определять скорость хорошо и точно - молодец, я только рад. Не умеешь, или не можешь в конкретной ситуации ее определить - обладаешь правом расчитывать на то что скорость оппонента находится в установленых ПДД пределах.

Я бы тоже не советовал особо настойчиво пользоваться 1.4 на дороге. Но уж защищая свои права в суде - грех его игнорировать.

"может рассчитывать" и "должен уступить".
не "должен рассчитывать", а "может рассчитывать", но "должен уступить". это перечеркивает все права неуступившего в суде.

Потому что, если руководствоваться вашей логикой, то и проехавший на красный свет в суде может на 1.4. ссылаться, мол, они мне должны были уступить дорогу, так как я был для них помеха справа, и я РАССЧИТЫВАЛ, что они будут соблюдать это правило

Посмотрел ПДД России - там нету этого рыбозаворачивательного пункта
Мешканець дороги | опытный писатель *
[Re: Чукча-писатель] 9 декабря 2012 в 01:34
Чукча-писатель 08.12.2012 11:07 пишет:

Потому что, если руководствоваться вашей логикой, то и проехавший на красный свет в суде может на 1.4. ссылаться, мол, они мне должны были уступить дорогу, так как я был для них помеха справа, и я РАССЧИТЫВАЛ, что они будут соблюдать это правило

На червоне світло проїзд заборонено, так само і як перевищувати швидкість, незалежно від наявності інших машин. А перестроювати можна при умові, що даси дорогу машинам, що рухаються по тій смузі. В даній ситуації ця умова була не виконана, але водій синього авто на основі наявної інформації і припущення, що інші виконують ПДР, зробив правильний логічний висновок, що він дає дорогу червоному.
А за твоєю логікою виходить, що якщо їхати 200 км/год на червоний і в'їхати в того, хто проїжджав зліва на зелений, то винний тільки він, що не дав дорогу перешкоді справа, а порушення гонзалеса на червоний тут ні при чому.
В ответ на:

Посмотрел ПДД России - там нету этого рыбозаворачивательного пункта

Я думаю, що навіть якщо цього пункту там немає - загальний юридичний принцип - при розрахунку гіпотетичних ситуацій розраховувати на те, що всі громадяни виконують законодавство - все одно діє.
Чукча-писатель | важничающий писатель *
[Re: Мешканець дороги] 9 декабря 2012 в 01:37
Мешканець дороги 09.12.2012 01:34 пишет:

водій синього авто на основі наявної інформації і припущення, що інші виконують ПДР, зробив правильний логічний висновок, що він дає дорогу червоному.

который привёл к ДТП. да уж, очень правильный ибо нех "припущувать", нужно оценивать реальные факторы.
[Re: Чукча-писатель] 9 декабря 2012 в 01:58
Чукча-писатель 09.12.2012 01:37 пишет:

Мешканець дороги 09.12.2012 01:34 пишет:

водій синього авто на основі наявної інформації і припущення, що інші виконують ПДР, зробив правильний логічний висновок, що він дає дорогу червоному.

который привёл к ДТП. да уж, очень правильный ибо нех "припущувать", нужно оценивать реальные факторы.

А що ти скажеш до випадку зі світлофором?
[Re: vvlaw] 19 января 2013 в 17:14
vvlaw 06.12.2012 21:33 пишет:

В ответ на:

Правильно, потрібно оцінити ймовірність зіткнення (грубо кажучи), але з юридичної точки зору можна використовувати умовну ймовірність за подією, при якій всі учасники ДР і громадяни виконують законодавство. В даній ситуації ця ймовірність близька до 0, тому синій нічого не порушив.

Так он не мог отличить условно нарушающего от условно соблюдающего скоростной режим. Нет у него такой технической возможности. А потому об оценке вероятности в этом контексте речи идти не может, уж на дороге так точно. Вероятность столкновения оценивается только применительно к фактической обстановке, а не гипотетической.

Я мав на увазі "умовну ймовірність" - поняття в теорії ймовірностей. Ви його, напевно, не знаєте. Ну добре, спробую пояснити без ймовірностей.
В ответ на:

Намалював.
Водій синього авта, рухаючись зі швидкістю 80 км/год, перед перестроюванням подивився в дзеркало і оцінив, що дистанція до червоного на початку перестроювання буде не менше 140 м, що більш ніж достатньо, якщо червоне авто не рухається більше 110 км/год (максимальна дозволена швидкість). Насправді ж дистанція становила 300 м. На такій відстані визначити швидкість червоного досить важко, тому водій синього вважав, що той виконує ПДР і рухається не більше 110 км/год.

Тут описано хід думок водія синього авта. Він, грубо кажучи, повинен переконатися в наступному: "якщо водій червоного авта виконує ПДР, то йому не доведеться змінювати напрямок чи швидкість при моєму перестроюванні". Це твердження водій синього може вивести з інформації, йому відомої (відмічено червоним в цитаті і те, що він збирається перестроїтись за 3 секунди).
Твердження: "Якщо синє авто перед перестроюванням рухається зі швидкістю 80 км/год, червоне - не більше 110 км/год, синє перестроїлося за 3 секунди, то червоному не доведеться змінювати напрямок чи швидкість при перестроюванні синього" - істинне.
Але умова в твердженні, виділеному синім кольором, не справдилася (червоний порушив ПДР, рухаючись 250 км/год), і як наслідок, червоному довелось гальмувати при перестроюванні синього.
Про неможливість визначення швидкості погоджуюсь (в цитаті виділено зеленим).
Змінено Мешканець дороги (17:16 19/01/2013)
vvlaw | Адвокат дьявола **
[Re: Мешканець дороги] 19 января 2013 в 20:08
Да не может быть таких утверждений. Именно потому, что нельзя не только фактическую скорость определить, но и представить, как именно будет выглядеть едущий с конкретным значением скорости.
[Re: vvlaw] 19 января 2013 в 20:43
vvlaw 19.01.2013 20:08 пишет:

Да не может быть таких утверждений. Именно потому, что нельзя не только фактическую скорость определить, но и представить, как именно будет выглядеть едущий с конкретным значением скорости.

Так водій синього й не визначив швидкість червоного і не намагався її визначити. Але це не завадило йому переконатися в твердженні, виділеному синім. Які його дії чи міркування неправомірні? Ви згодні, що з 3-х тверджень, виділених червоним, випливає твердження, виділене синім?
[Re: Мешканець дороги] 19 января 2013 в 21:47
Так он не может сказать, как будет выглядеть нарушающий, а как соблюдающий скоростной режим. Не может утверждать этого заранее, потому что не может представить, как будет выглядеть едущий на такой-то конкретной скорости, или быстрее, или медленнее.
[Re: vvlaw] 19 января 2013 в 22:53
vvlaw 19.01.2013 21:47 пишет:

Так он не может сказать, как будет выглядеть нарушающий, а как соблюдающий скоростной режим. Не может утверждать этого заранее, потому что не может представить, как будет выглядеть едущий на такой-то конкретной скорости, или быстрее, или медленнее.

Цілком згоден, але ви ж стверджували, що водій синього порушив. Було б добре, якби ви відповіли на 2 мої запитання в минулому пості.
[Re: Мешканець дороги] 19 января 2013 в 22:58
Водитель, обязанный уступить дорогу, не может знать, как будет выглядеть едущий с разрешённой скоростью, а как нет. А следовательно, уступить он обязан любому, кто едет с того направления, с которого имеет преимущество. Никакой характер движения, скорость и что бы то ни было в движении того, кто имеет преимущество, не освобождают его от этой обязанности.
[Re: vvlaw] 27 января 2013 в 11:51
vvlaw 19.01.2013 22:58 пишет:

Водитель, обязанный уступить дорогу, не может знать, как будет выглядеть едущий с разрешённой скоростью, а как нет. А следовательно, уступить он обязан любому, кто едет с того направления, с которого имеет преимущество. Никакой характер движения, скорость и что бы то ни было в движении того, кто имеет преимущество, не освобождают его от этой обязанности.

Яким чином це стосується написаного мною?
[Re: Мешканець дороги] 27 января 2013 в 13:27
Это касается принципов определения виновности.
[Re: vvlaw] 9 февраля 2013 в 22:35
vvlaw 27.01.2013 13:27 пишет:

Это касается принципов определения виновности.

Я питав, чи стосується сказане вами моїх слів, а не принципів визначення вини взагалі.
Я детально описав дії синього авто і пояснив, чому вони правомірні. А ви все повторюєте ті ж твердження, з якими я, до речі, згоден (!), але які не заперечують мої міркування.
Змінено Мешканець дороги (00:57 10/02/2013)
Autoua.netФорумПроблеми на дорогах

Обмеження швидкості в ПДР - чи потрібно їх дотримуватися (25/25)

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, LordAmid, Yorc, moderator, Alexandr 

0 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 30792