Десь у кінці липня почав думати - куди поїхати?
Так як основна ідея була "рванути" в Хорватію - поліз по форумах шукати інформацію, але наткнувся на тему таку
І насправді - чому б ні? Чому б не Грузія
Відмовляли мене родичі - там майже війна біля Владикавказу - не вартує туди... але судячи з усього що нарив у мережі - все там добре, їхати можна.. Значить плануємо..
Перерив багато інформації - всі хто були там - у захваті і плануют ь повернутись і ще раз.
Найбільше залякували всі (а також знайомі росіяни) лише тим, що російсіка поліція ЗВІРІ. причому говорили це всі.. Не вірив. Щоб подорож була безпечною зробив собі наступне.
1. зняв тонування вікон бокових спереду. (з серпня в них там "драконівські" штрафи кажуть)
2. знайшов опис аптечки. Вона в Росії набагато простіша, просто дуже багато різних бинтів. Тому заїхав в аптеку взяв нашу аптечку і докупив всіх бинтів стерилізованих і простих.
3. докупив другий вогнегасник (але більше для своєї безпеки) - маю вже досвід і знаю що одного малувато.
4. страховка - зеленої картки на Грузію не існує, бо в них просто немає страхування обов'язкового.
5. медичне страхування - взяв дві страховки на себе і на Лесю.
6. щоб не мати проблем з ночівлею (якщо десь затримаємось) - повний "палаточний" комплект. палатка, спальники, матрас, плитку газову (кави зранку зробити). - зразу скажу комплект не знадобився. так і проїздив в багажнику на даху.
7. Так як Росія - непередбачувана то купив у Києві нову картку російсього мегафона. (щоб не мати проблем зі зв'язком по Росії.
Шукаючи по форумах інформацію наткнувся на дівчину яка в декількох темах одного сайту (адресу не пам'ятаю привітно запрошувала до Грузії. Я так зрозумів що агенство і написав листа з питаннями як краще їхати, що краще подивитись.
е-мейл публікувати не буду, а то спаму буде багато. скайп - wog.foru
Після довгої переписки домовились що вона допоможе знайти нам квартиру в Тбілісі і дасть нам на 2-3 дні людину яка покаже нам Тбілісі і прокатається з нами по гарних місцях Тбілісі і інших цікавих місцях навколо Тбілісі.
Це мав бути не зовсім гід, просто мали показати куди краще їхати або йти щось побачити. вартість дня такого супроводу 35 доларів. за квартиру домовились - 70 доларів недалеко від центру за добу. Можна напевне й дешевше, але нас ціна влаштувала.
З датою поїздки довго визначався - або в вересні або на день Незалежності.. але виїхати нарешті вирішили 24 серпня..
Тому дата заїзду в Тбілісі - 26 серпня. Так і домовились - що по приїзду візьмемо картку Грузинську і зізвонимось.
По планах - ночівля у знайомих в Донецьку, потім ночівля у Єсентуках (забронював готель через Букінг), 3 ночі в Тбілісі і покататись по Кахетії, подивитись Тбілісі, потім поїхати в сторону Батумі і на місці знайти готель/квартиру, ночувати весь час під батумі і подивитись околиці.
Ось основне що було з приготувань перед поїздкою.
Тому 23 серпня замаринували шашличок, 24 зранку заїхали у магазин за парою пляшок Немірова і біля 10 вирулили в Донецьк до друзів.
По Україні напевне нема що писати
Маршрут був такий.
По дорозі непогана, але десь до Павлограда. за Павлоградом я б нікому не рекомендував їхати вночі - асфальт тупо "поплив".. десь кілометрів 60-70 "плаваючої" дороги.
Але.. пройшла дорога, пройшов день і ввечері
Приїхали ще знайомі і сказали що необхідно з аптечки вийняти антишоковий препарат з наркотичним вмістом "буторфанол тартрат", тому що в Росі його завозити заборонено і взути можуть також поліцейські по дорозі. Тому ми його виклали відразу.
ось для прикладу стаття
http://yutu.customs.ru/index.php?option=...s&Itemid=78
З донецька нам порекомендували їхати через кп "Успенка".
На тому й зупинились.. поспати і вирулити в сторону Єсентуків.
Далі буде...
Змінено DRB (17:08 17/09/2012)