oleksa 25.10.2012 13:31 пишет: ну може він на ній тільки в магазин за хлібом?
А у тебе, друже, скільки висота протектора на зимовій гумі?
в мене до цього року була всезенока nokian wrg2 - з 2008го року (ті самі 4и роки) скаталася до 4мм (цифра-позначка на покришці). Цим літом міряв штангелєм перед продажем - загальний залишок протектору - 7мм, до першого індикатору - 4мм, до "сніжинки" - 3мм. Тому "специальна линейка" мабуть теж міряла повний залишок протектору, а не до відмітки з сніжинкою. Пробіг, шкода, що на ній я не заміряв. А що?
а сказано про "магазин за хлібом" було до того, що може це не дубовата гума (як всесезонка wrg2), що є недоліком для зимової, бо погано стирається - значить дубова і на слизькій дорозі при низькій температурі погано працює, а умови експлуатації - ну може мало їздить людина взимку.
Нестор 24.10.2012 07:51 пишет: Переобувайте своих коней в зиму!!!!
Так что не вижу смыслу гнать лошадей. Просто ездить не спеша и дистанцию увеличить.
воно не поспішаючи і з дистанцією - завжди корисно, хоч на зимовій, хоч на літній. Минулу зиму сусід всю проїздив на літній гумі (авто - рено кенгу). Всю зиму. І нічого - живий. Везучий мабуть дуже.
тільки ти роби поправочку, що +15 - це буде найвища температура вдень в листопаді, ще мабуть і на сонці. А буває достатньо одного разу в +4 (що майже кожен ранок, а ще як заморозки на грунті) знадобиться швидко гальмувати на мокрій дорозі (а ще як листячка підсипле) - тут-то і згадуєш про зимову і всяке таке.
в мене до цього року була всезенока nokian wrg2 - з 2008го року (ті самі 4и роки) скаталася до 4мм (цифра-позначка на покришці). Цим літом міряв штангелєм перед продажем - загальний залишок протектору - 7мм, до першого індикатору - 4мм, до "сніжинки" - 3мм. Тому "специальна линейка" мабуть теж міряла повний залишок протектору, а не до відмітки з сніжинкою. Пробіг, шкода, що на ній я не заміряв. А що?
Та я питав, тому що в мене бриджстоун вже п'ять сезонів. Виробник пише, що коли залишається 4,8мм загальної висоти протектора, то треба вже думати про заміну. Ото хочу поміряти в себе і довідатись вже думати, чи ще не думати... Ламельки вже підстерлися, а я до Австрії зібрався... Хоча минулого лютого в люту хуртовину і снігу поколіно до Буковеля доїхав наче нічого...